Soros Alapítvány Évkönyv 1996
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
A Soros Alapítvány és a Párizsi Magyar Intézet közös programja

10 000 USD

A Soros Alapítvány és a Párizsi Magyar Intézet 1996-ban hirdetett először pályázatot a magyar-francia közös tudományos kutatások tárgyában szervezett rövid konferenciák, workshop-ok támogatására. Pályázni lehetett a humán- és társadalomtudományok körében minden olyan témában, amelynek kutatásához magyar és francia szakemberek, illetve csoportok együttműködése szükséges, illetve ez az együttműködés már fennáll. A szervezendő konferencia/workshop helyszíne a Párizsi Magyar Intézet. A konferencia/workshop lehet többnemzetiségű is, de résztvevőinek legalább a fele magyar és francia kutatókból kell, hogy álljon. Pályázni a rendezendő tudományos összejövetel témájával lehetett a Soros Alapítványnál. A rendezvény megszervezésében a Párizsi Magyar Intézet tevékeny részt vállal és biztosítja a helyszínt és a magyar résztvevők párizsi elhelyezését. A Soros Alapítvány rendezvényenként 5 fő kiutazását támogatja, pályázatonként összesen 2500 USD-vel. A rendezvények időtartama legfeljebb 4-5 nap lehet.

A beérkezett 6 pályázatból 4 pályázatra ítélte meg a támogatást a Soros Alapítvány és a Párizsi Magyar Intézet közös kuratóriuma.

Támogatott pályázatok
ELTE Filozófiai TanszékMagyar-francia filozófus találkozó
2500 USD
JÁTÉ BTK Középkori és Koraújkori Egy. Tört. Tsz.A magyar honfoglalás és a magyarság európai beilleszkedése
2500 USD
MTA Regionális Kutatások KözpontjaA főváros és agglomerációjának együttélése és versenye a budapesti és a párizsi agglomerációban
2500 USD
Országos Széchényi KönyvtárAz írásos kommunikációs rendszer átalakulása a kelet-közép-európai országokban
2500 USD
Következő fejezet >>
Tartalom>>