V. Magyar Speciális Független Filmszemle
A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel filmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotók számára
A pályázatnak kettős célja van: Egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget kívánunk adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak.
Másrészt minden olyan alkotót várunk, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.
>>>

A CIVIL KÖZLÖNY 2019. júniusi száma
a civil szervezetek működése során alkalmazandó adatvédelmi, adatkezelési jogszabályokról, az elmúlt év "GDPR-frászát" követően végre kialakult információ-kezelési jogi követelményekről a hazai jog alapján.
A CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSÉNEK ADATVÉDELMI KÖVETELMÉNYEI – a GDPR által szükségessé vált hazai adatvédelmi és adatkezelési jogszabályok 2019. április 26. napjától hatályos módosított szövegével. A Civil Közlönyről
>>>

Szigetelésre ennél kedvezőbb lehetőség most nincs!
A MFB kamatmentes hitele lehetőséget teremt arra, hogy a házad energetikai korszerűsítésével elért megtakarításodból tudd törleszteni e fejlesztési hitelt, Így 10-15 év alatt szinte ingyen tudod leszigetelni a házadat, fejleszteni a fűtésrendszered és kicserélni a nyílászárókat!
A házad szigetelésével, a fűtésrendszer korszerűsítésével és a nyílászárók cseréjével a fűtésszámlád akár 75%-kal csökkenhet. Tehát, ha az éves fűtési/hűtési költséged 240.000 Ft, akkor ezt leredukálhatod évi 60.000 Ft-ra, egy 100 m2 ház esetében. Ehhez persze teljes korszerűsítés szükséges, vagy részleges, ha pl a nyílászárók cseréje nem szükséges vagy ha a fűtési rendszer fejlesztéséhez elég egy kazáncsere.
Szóval ebből az évi 180.000 Ft megtakarításból tudod törleszteni a kamatmentes hitelt és a beruházás összegétől függően 10-20 év alatt a házad korszerűsítése megoldódik az azon nyert megtakarításból.

Forrás és folytatás >>>

23 új akciótervezési hálózat indul!
23 városhálózat, 26 ország és 203 partnerváros: a program monitoring bizottsága 2019 június 25-én kihirdette a nyerteseket, amelyek megkezdhetik a felkészülést az 1. fázisban. A nyertes projektekben 7 magyar partner is részt vesz!
A 23 városhálózat mindegyike maximum 10 európai partnervárost hoz össze. Az ezekben résztvevő 157 város 57%-a először vesz részt az URBACT-ben, a 23 vezető partner közül 6 is új. A program pályafutása során ez az első eset, hogy ilyen magas ez az arány.

Forrás és folytatás: >>>

XV. Göcsej Filmszemle
A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. pályázatot ír ki filmesek számára. A pályázaton időkorlát nélkül
lehet nevezni a következő műfajokban: kisjátékfilm, dokumentumfilm, filmetűd. Idén Ifjúsági kategóriában is lehet nevezni.
A pályázatra csak 2018. január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni.
A pályázat benyújtásának határideje: 2019. július 18. 24:00 >>>

A 2. Aranypatak Vers Fesztivál
keretein belül két felhívást tettek közzé a szervezők, amelyekre különböző korosztályok nyújthatnak be alkotásokat vasi és klasszikus évfordulós költők verseire.

Készíts vers szövegtárgyat!
Kreatív pályázók jelentkezését várják, akik versek ihlette ún vers szövegtárgyat készítenek Az alkotások bármilyen technikával és anyagból elkészíthetők. >>>
Rögzítsd okostelefonnal versmondásodat, készíts versvideót!
Aki nem a kézügyességével szeretne feltűnni, hanem versmondásával, azt is megteheti, egészen különleges módon, hisz a versmondást videóra kell rögzíteni, ami egy okostelefonnal könnyen teljesíthető Az internetes versmondás mellett, a versek átfogalmazására, újra gondolására is lehetőség nyílik, szintén versvideó formájában, YouTube videómegosztóra feltöltve.>>>

Kiket támogatnak a hazai biztosítók?
A biztosítás egyik fontos alappillére az önmagunkról és másokról való gondoskodás. A hazánkban szolgáltató biztosítótársaságok azonban korántsem csupán üzleti alapon vesznek részt ebben a folyamatban, hanem külön-böző támogatási programokon keresztül is. Társadalmi felelősségvállalási tevékenységeiken keresztül összessé-gében évente milliárdos nagyságrendű értékben támogatják a közjót, a legtöbb esetben szociális, kulturális és baleset-megelőzési területeken. >>>

Megjelent a Vidékfejlesztési Program kézikönyve
A kötet a 2020-ig terjedő EU költségvetési időszak vidékfejlesztési támogatási rendszerét magyarázza el közérthetően. A program az agrárium és általában a vidék megerősítését szolgálja.
A programot a Bizottság elfogadta, a következő lépés a pályázati felhívások elkészítése. Az első pályázatok a tervek szerint 2015 őszétől jelennek meg. A kötet előszava szerint az eljárásrend az előzőektől eltérően gyakorlatiasabb és kevésbé bürokratikus lesz.

"A kiadványban összefoglaljuk a lehetőségek legfontosabb elemeit, így a támogatási feltételeket, mértékeket, továbbá a kapcsolódó kötelezettségeket. célunk, hogy közérthető, hasznosítható módon felkészítsük a pályázni szándékozókat feltételekre, így növelve esélyeiket a nyertes pályázatok benyújtására." Forrás és letöltés >>>

Kézikönyv civil szervezetek számára
dr. Bódi György, dr. Gécziné dr. Bárdosi Eszter, Kahulits Andrea, dr. Kákai László, dr. Lakrovits Elvíra, dr. Lele Zsófia, Nagy József, dr. Nagy Krisztina, dr. Potháczki Dóra, dr. Tóth Bernadett
A 2012-ben megjelent kiadvány második, átdolgozott kiadása.>>>