Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat
Kiíró:
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
Határidő:
09/20/2018
Érvényes:
09/20/2018
Tárgymutató:
képzőművészeti tárlat, óbudai
Pályázhat:
minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat
NAP MINT NAP - jelen idő Óbudán

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a korábbi évek tematikus tárlatainak folytatása képpen, 2018-ban negyedik alkalommal rendezi meg az Óbudai Képzőművészeti Tárlatot a Fő téri Esernyős Galériában.
A kiállítássorozattal a III. Kerület Önkormányzatának és a tárlat szakmai kuratóriumának célja, hogy a városrészhez szorosabb-tágabb összefüggésben kapcsolódó, a kerület sajátosságaira reflektáló friss és színvonalas kortársművészeti alkotásokat mutasson be.
A 2016-os "Óbuda-Aquincum, személyes utak egy antik világba", illetve 2017-ben "SZINDBÁD - ÓBUDA" címmel megrendezett, tematikájukban a kerület múltjának máig nyúló hatásával foglalkozó kvalitásos és sikeres kiállítások után a pályázat kiírói a jelen mindennapjai felé fordítják a figyelmünket.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban "NAP MINT NAP - jelen idő Óbudán" címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

A múltjára méltán büszke Óbuda időről időre látványosan megújulva, megfiatalodva áll a 21. század kihívásai elé. A múlt nosztalgikus szemléletén túl fogékony a jövő lehetőségeire, az élet körülményeinek jobbá tételére, a környezet ápolására és megvédésére, a legkorszerűbb technológiák kutatására és alkalmazására. A városrész az elmúlt 100 év során csendes vidékiességéből nagyvárosi helyszín lett, de változatos üzleti, tudományos, kulturális, természeti, ipari, sport és lakó-zónái között őrzi még az egykori kisvárosias meghittséget is. Óbudán egyszerre találkozhatunk a múlt és a jelen impulzusaival, de ebben az esetben - a kiállítás kapcsán - most fordítsuk figyelmünket a mára, hogy zajlik az élet nap mint nap Óbudán.

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi. Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti-, szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek. Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a képzőművészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat.

A "NAP MINT NAP - jelen idő Óbudán" című kétfordulós pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással lehet részt venni. Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.
A tárlatra beválogatott művekről nyomtatott és elektronikus katalógus is készül.

Díjazás
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbi szakmai díjak odaítélésével ismeri el a kimagasló művészeti teljesítményeket:
I. díj: nettó 1 000 000 Ft.
II. díj: nettó 800 000 Ft.
III. díj: nettó 600 000 Ft.
A díjazott művészek tudomásul veszik és hozzájárulnak, hogy műveik a díjazás fejében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tulajdonába kerülnek.
Az Önkormányzat különdíjak adományozásáról is dönthet, valamint a Kortárs Művészeti Gyűjteménye gyarapításához a kiállítás anyagából további műveket is megvásárolhat.

A pályázás menete
Mit kell tennie annak a hivatásos képzőművésznek, aki a IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlaton való szereplésre hirdetett kétfordulós pályázaton és az Önkormányzat által felajánlott díj elnyerésének versenyében részt kíván venni?

1. A pályázaton a nevezési lap kitöltésével vehet részt, mely a http://obudaitarlatok.hu/kepzomuveszetitarlat/nevezesi-lap/ menüpont alatt található.
Nevezni szeptember 1-20. között lehet.

2. Beadandó a kiállításra szánt - alkotónként 1 db 2017-nél nem régebbi - műtárgyról készített, jó minőségű digitális reprodukció, vagy nem hagyományos táblakép, szobor, grafika esetén (pl. installáció) a mű leírása és vázlata, makett fotója.
A beküldendő fájl formátuma .jpg legyen, a fotó hosszabbik oldalának mérete minimum 3000 pixel legyen.
A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl. toth_norbert_aquincum_2017)
A pályázatra alkotónként 1 db olyan mű reprodukciója nyújtható be, mely eredeti műalkotás befoglaló mérete nem haladhatja meg az 1,5 négyzetmétert!

3. Mellékeljen egy darab négyzet alakú, jó minőségű digitális portréfotót is az alkotóról, maximum 6 MB-os terjedelemben - a fotó keletkezésének idejét és készítőjének nevét is kérjük megjelölni.

4. Csatolandó egy művészi "ars poetica" is - maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).

5. A mű installálására vonatkozó speciális igények leírása.

6. A kész műtárgy vagy a műalkotás tervének leírása - maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
A nevezési lap beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.
A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik a katalógusban, az óbudai sajtótermékekben és a későbbi óbudai szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.
Nevezési díj nincs.
Kizárólag a honlapon keresztül szabályosan feltöltött képek vesznek részt a pályázati értékelésben.

Pályázati naptár
A pályázat I. fordulóján a digitálisan benyújtott reprodukciók alapján a pályázati anyagokat értékeli majd a szakmai zsűri. A válogató műbírálat eredményét, a zsűri döntését 2018. október 1-ig e-mailben megküldjük a pályázóknak.
A bizottság szakmai döntése alapján a pályázat II. fordulóján kiválasztott művészek számára a műtárgyak beadása október 15-19. között történik az Esernyős Galériában.
Azoknak az alkotóknak, akiknek munkáit a zsűri végül beválogatja a kiállításra, a tárlaton való szereplés további részleteiről, installációs és technikai lehetőségekről és elvárásokról, szerzői jogokról, a díjadományozásról és minden a kiállítással kapcsolatos körülményről időben nyújtunk majd tájékoztatást.
A kiállítás a beválogatott művekből 2018. november 27-én nyílik az Esernyős Galériában.

Nevezési lap
A nevezés 2018. szeptember 1-jén indul.

Kapcsolat
A kiállítással és a pályázattal kapcsolatos kérdésekre Csaplárné Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referens készséggel válaszol a csepanyi.andrea@obuda.hu e-mail címen, vagy a +36 1 437 8553-as telefonszámon.
http://obudaitarlatok.hu/kepzomuveszetitarlat/kapcsolat/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum