Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
NYITÁNY jelenetíró pályázat
Kiíró:
Pesti Magyar Színház
Határidő:
12/20/2020
Érvényes:
12/20/2020
Tárgymutató:
NYITÁNY jelenetírás, karantén utáni élet
Pályázhat:
természetes személy
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

NYITÁNY jelenetíró pályázat

NYITÁNY jelenetíró pályázat részvételi és adatvédelmi szabályzata
A pályázat elnevezése: NYITÁNY jelenetíró pályázat

1. A Pályázat szervezője
Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)
A Szervezők által szervezett pályázatban (a továbbiakban: Pályázat) kizárólag azon természetes személy (a továbbiakban: Pályázó) vehet részt, aki a Pályázat időtartama alatt a Pályázathoz kapcsolódóan elfogadja a jelen szabályzatot.

2. A Pályázat lebonyolítója
Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)

3. A Pályázat időtartama
A Pályázat időtartama 2020. 11. 20.-2021. 03. 31.
Aki a Pályázat véghatáridejét követően, vagyis 2020. december 20. után küldi el pályázatát, az nem vesz részt a Pályázatban.

4. Nyeremények és nyertesek
A közönségszavazás eredményeként három pénzdíj kerül átadásra:
I. díj: 100 000 forint
II. díj: 50 000 forint
III. díj: 30 000 forint

5. Pályázatban való részvétel
Minden személy csak a saját, valós adataival vehet részt a Pályázatban. Valótlan, nem létező személyhez tartozó adatokkal nem lehet részt venni a Pályázatban. A hamis személyes adatokkal játszó résztvevők automatikusan diszkvalifikálják magukat a Pályázatból.

6. A Pályázat menete
A Pesti Magyar Színház dramaturgjaiból álló zsűri a beérkezett műveket előválogatja, majd a legjobbnak ítélt jeleneteket a színház streamelt előadások formájában színpadra állítja. Szervező fenntartja a kizárólagos jogot, hogy a kiválasztott írásokat saját rendelkezései alapján kerülnek feldolgozásra. Az ily módon online megtekinthető produkciók közül közönségszavazással kerülnek kiválasztásra azok, amelyek pénzdíjban részesülnek.

7. A beadott pályázati művek formai és tartalmi követelménye
A Pályázat NEM jeligés, azaz minden jelentkező a saját nevével szerepel.
A Pályázatra 1 db, legfeljebb 10 oldalas, maximum 4 szereplős színpadi jelenettel lehet jelentkezni. A Pályázat tematikus: olyan jeleneteket várunk, amelyek a KARANTÉN UTÁNI ÉLET témakörét járják körül. Az adott témán kívül a Pályázat semmilyen műfaji, stiláris megkötést nem tartalmaz, azaz vígjátéki, drámai, abszurd hangulatú stb. jelenetek egyaránt beküldhetők.
A pályaműnek kereknek, dramaturgiailag felépítettnek kell lennie; olyan jelenetnek, ami nem egy nagyobb mű része, hanem önmagában is megállja a helyét, konkrét történetet, emberi sorsokat stb. ábrázol.

8. Pályázatok beküldése
A művek benyújtásának határideje: 2020. december 20. 24:00 óra
A pályázatokat elektronikus úton kell beküldeni az alábbi címre: palyazat@mszinhaz.hu

9. Értékelés
A beküldött pályázatokat az erre a célra felkért zsűri értékeli. A Szervező ellenőrzik, hogy a beküldött pályázatok megfelelnek a jelen szabályzat feltételeinek, és a megfelelő pályázati műveket egy a Pályázat céljára létrehozott albumba gyűjtik. A Szervező jogosult saját belátása szerint figyelmen kívül hagyni az olyan írásokat, amelyek nem felelnek meg a kiírás feltételeinek. Erről e-mailben indoklást küld a Pályázó részére.
Pályaművek értékelése két lépcsőben történik:
Előválogatás: 2021. január 02 -20 között.
Az előválogatás a beküldési határidő után kezdődik, annak eredményéről 2021. január 20-ig értesítjük a pályázókat elektronikus úton.
Az kiválasztott írások színpadra állításának és a közönségszavazásra megrendezett streamelt előadások sugárzásának ideje: 2021. február 1-2021. március 15.

10. Eredményhirdetés
Szervező a közönségszavazásra bocsátott pályaműveket a jelen szabályzatban meghatározott időintervallumban a Pesti Magyar Színház facebook oldalán live stream formában osztja meg a nézőkkel. A nézőknek lehetőségük van a sugárzási idő alatt szavazatot leadni. A jelenetek ugyanezen a platformon tárolt videóként a későbbiekben is megtekinthetők, a szavazatok ekkor is leadhatók a "tetszik" vagy "imádom" jelekkel, legkésőbb 2021. március 29-ig.
A jelenetek a http://www.magyarszinhaz.hu/palyazat oldal videó galériájában is megtekinthetők lesznek.
Az eredmények véglegesítésekor csak a facebookon érkező "tetszik" vagy "imádom" szavazatok számítanak. Az a három Pályázó kap díjat, akik a jelen szabályzatban meghatározott szavazási határidőn belül a legtöbb szavazatot kapta pályaművére.
A végeredményt a Szervező 2021. március 31. napján publikálja live stream formában. A nyertesek írásban is értesítést kapnak helyezésükről.

11. Nyereményátvétel
A nyertes a nyeremény átvételére az értesítést követően, de legkésőbb az eredményhirdetést követő 90 napon belül jogosult. A nyeremény személyesen kerül átadásra. A nyertes Pályázókat a nyereményekkel kapcsolatosan nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési és/vagy illeték-fizetési kötelezettség, ezeket a Szervező viseli. A nyeremények kapcsán keletkező SZJA előleget a Szervező a hatályos adótörvények alapján megállapítja, és befizeti az illetékes adóhatóság részére. Nyertes tudomásul veszi, hogy a nyeremény bérként kerül kifizetésre, így az összeg összevont jövedelemnek minősül, egyben hozzájárul adatainak leadásához.

12. Szerzői jog
A Szervező tiszteletben tartja a szerzői jogokat és kér minden Pályázót, hogy a Pályázat tisztasága érdekében ne éljen vissza mások alkotásaival. A Pályázatban részt venni csak saját írásokkal lehet. Azt a Pályázót, aki más szerző szerzői jogát megsérti, a Szervezők kizárják a Pályázatból. A jelen Szabályzat elfogadásával a Pályázó teljes felelősséget vállal azért, hogy csak saját alkotást küld el a Szervező részére, továbbá kijelenti és szavatolja, hogy írásával kapcsolatos, szükséges mértékű felhasználási jogosultsággal rendelkezik.
A Pályázat elküldésével a Pályázó vállalja, hogy a harmadik személyek szerzői jogainak megsértéséből fakadó következményekért helytáll.
A Pályázó a művére a Pályázat lebonyolítása érdekében ingyenes, a Pályázat időtartama alatt, vagyis 2020. december 20 - 2021. március 31. között kizárólagos felhasználási jogot enged a Szervezők részére. A Pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező a Pályázatát honlapján tárolja és közzétegye, a Pályázat lebonyolítása és az ezzel kapcsolatos kommunikációja során az ehhez szükséges mértékben és ideig felhasználja.
Pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a beadott írását a Szervező a Pályázat befejezése után tovább kívánja fejleszteni, ezzel kapcsolatban 2021. március 21-e után fognak megbeszélést kezdeményezni Pályázóval.

13. Adatkezelés és adatvédelem
A Pályázatban való részvétel és az ehhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes. Tájékoztatjuk, hogy adatait (név, e-mail cím) másik fél részére nem továbbítjuk, kizárólag kapcsolattartás céljára használjuk, majd azokat a nyeremények sikeres átadása után töröljük.
Pályázó tudomásul veszi, hogy Szervező a jelen szabályzatban meghatározott közönségszavazáshoz a pályamű feldolgozásakor és publikálásakor a Pályázó teljes nevét, a pályamű címét közzéteszi.

A Pályázó a Pályázat feltételeinek megismerése után kinyilvánítja, hogy a jelen Részvételi és adatvédelmi szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi és elfogadja.
http://pestimagyarszinhaz.hu/reszveteli-feltetelek/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum