Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A Néprajzi Múzeum logó és arculati pályázata
Kiíró:
Néprajzi Múzeum
Határidő:
10/26/2020
Érvényes:
10/26/2020
Tárgymutató:
logó és arculat készítése, Néprajzi Múzeum
Pályázhat:
bármely belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, egyéni cég vagy a személyes joga szerint jogképes szervezet, egyéni vállalkozó
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A Néprajzi Múzeum logó és arculati pályázata

A Néprajzi Múzeum nyílt pályázatot hirdet egyéni és szakmai alkotók illetve alkotóközösségek számára logójának és arculatának megújítására. A pályázat célja a speciális tematikához illeszkedő, korszerű arculat kidolgozása. A nyertes pályamű tulajdonosa a pályadíj mellett az arculat további megjelenési formáira is szerződéses megbízást kaphat.

Pályázók köre: bármely belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, egyéni cég vagy a személyes joga szerint jogképes szervezet, egyéni vállalkozó.

A beküldött pályamunkák tartalma:
az alábbi elemek arculati terve:
- logó,
- névjegykártya,
- levélpapír, boríték,
- meghívó,
- honlap fejléc, hírlevél sablon, e-mail sablon, prezentációs sablon
Az arculat várható további megjelenítési formáiból egy-egy megtervezése előny lehet a pályázat bírálata során, de nem követelmény a Pályázat benyújtásakor:
- szórólap, nyomtatott promóciós anyagok (plakátok, írótömb, ajándékkártya, üdvözlőkártya)
- rendezvény/fesztiválmegjelenés kellékei (stand, fülke, kültéri bútorok, zászló, sátor stb.)
- webes promóciós anyagok (banner, Facebook borító és profilkép),
- egyéb (az intézmény tereiben megjelenő tájékoztató táblák stb.)

A pályázati kiíró bemutatása:
A Néprajzi Múzeum Európa egyik legkorábbi néprajzi múzeumaként 1872 óta gyűjti, archiválja, óvja, kutatja és közvetíti a magyarországi, az európai és az Európán kívüli közösségek hagyományos és modern kulturális emlékeit. Tárgyak, képek, szövegek, hangok és gondolatok gyűjteménye, amely a világ megismerésének gazdag és sokrétű forrása.
A Néprajzi Múzeum társadalmi múzeumként a múltbeli és a jelenkori tárgykultúra, valamint a társadalmi jelenségek kutatásának és bemutatásának reflexív helyszíne, a néprajztudomány, az európai etnológia, a kulturális antropológia meghatározó magyarországi intézménye, múzeumtudományi műhelye. Gyűjteményének és tudáskészletének köszönhetően a Múzeum más tudományok és a művészet számára is kiindulópontot jelent a kulturális emlékezet, a kulturális sokszínűség és a változó identitások megértéséhez, elfogadásához és tiszteletéhez. A tudás, az élmény és a tapasztalat összhangjával lehetőséget teremt a közösségi és egyéni értelmezések, viszonyulások megfogalmazására.
A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a tudomány a tanítással, ahol kultúrák és generációk találkoznak és beszélnek egymással.
1973 óta működött a Múzeum a korábbi Igazságügyi Palota épületében. A kiemelkedő gyűjteményére méltán büszke Néprajzi Múzeum 2022-ben, története során első alkalommal költözik számára tervezett, minden szakmai és látogatói igényt kielégítő új épületbe (Városliget), ahol a tervek szerint a kevésbé ismert kincseket is megismerheti a közönség.

Pályázat beérkezési határideje: 2020. október 26. hétfő, 16 óra

A pályázat elbírálása:
A beérkezett pályázatokat a Kiíró 2020. november 11-ig értékeli és bírálja el, a következő szempontok szerint:
- A felhívásban szereplő követelmények teljesítése,
- Az intézmény sajátosságainak megjelenítése a pályamunkában,
- Az ötlet eredetisége, frissessége.

A pályázat díjazása:
A díjnyertes pályázat 300 000 Ft pályadíjat kap.
A Néprajzi Múzeum - nem kötelező módon - a nyertes pályázóval az arculat várható további, fent említett megjelenítési formáinak tervezésére szerződést köthet.

Elvárások a logó és arculat tekintetében:
- A logónak tartalmaznia kell: vizuális jelet + tipográfiát vagy csak tipográfiát Néprajzi Múzeum megnevezéssel, színes, monokróm és inverz megjelenésben.
- A logó legyen alkalmas különféle hordozókon való megjelenésre: névjegy, levélpapír, boríték, plakát, szórólap, hírlevél stb.
- Az arculat legyen egyedi, harmonikus színvilágú, jól átlátható, letisztult, elegáns, markáns, megjegyezhető és könnyen azonosítható.
- Az arculat reflektáljon a Néprajzi Múzeum által képviselt értékekre, a magyar és nemzetközi etnográfiai gyűjteményeire és azok sokszínűségére, az általuk képviselt tudásra és megszerezhető élményre.
- Olyan kreatív megoldásokra épüljön, melyek szakítanak a sablonos, szimbolikus ábrázolással mégis utalnak a helyre, annak speciális tematikájára, esetleg az egyedi új épületre.

Pályázati feltételek:
Nevezési díj nincs.
Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, de más pályázatra, versenyre benyújtott alkotások nem fogadhatók el.
Az elkészült pályaművek mellé jeligével ellátott, zárt borítékban minden esetben csatolni kell a pályázati adatlapot (pályázó nevét és elérhetőségeit), illetve a pályázati nyilatkozatot, mert ezek hiányában a pályázat érvénytelen.
A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
Érvényes pályázatnak a fent jelzett határidőig az alábbi formátumban és módon beérkező teljes pályaművek tekinthetők:
digitális formában (logó vektoros: EPS, CDR, AI, jpg; további arculati elemek legalább 300 dpi felbontásban jpg, pdf formátumban), pendrive vagy CD/DVD adathordozóra írva és mellette 1 példány nyomtatott formátumban. (Amennyiben a pályázó egyedi fontokat használ, kérjük azok mellékelését is az adathordozóra.)

A benyújtás módja:
postai úton vagy személyesen, zárt borítékban leadni az alábbi címre:
Néprajzi Múzeum, Főigazgatói Titkárság, 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.

Eredményhirdetés: 2020. november 12.

A pályázat egyfordulós. Az eredményt a Kiíró a Néprajzi Múzeum honlapján, a www.neprajz.hu weboldalon, 2020. november 12-én 24 óráig teszi közzé.
A Néprajzi Múzeum a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja. Amennyiben a Kiíró részéről felmerül a díjazott pályamű módosításának igénye, a pályázó vállalja a módosítások elvégzését még a kitűzött pályadíj keretein belül.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott pályaműveket nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.
A Kiíró a pályázatot eredményhirdetés nélkül is lezárhatja.
A pályázat anyaga a http://www.neprajz.hu és a http://www.pafi.hu oldalon elérhető.

Tájékoztatás és további információ:
Főigazgató-helyettesi Titkárság
Tel.: +36 1 473-2420
E-mail: foigh@neprajz.hu

NM arculat.docxNM Pályázati adatlap.docxNM Pályázati nyilatkozat.docxIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum