Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Egészségesen az iskolapadban!
Kiíró:
Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.
Határidő:
10/27/2017
Érvényes:
10/27/2017
Tárgymutató:
Egészségesen az iskolapadban!
Pályázhat:
iskolák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Egészségesen az iskolapadban!

Pályázati felhívás általános iskolák számára

A Lidl Magyarország 2017-ben is elindítja az egészséges életmódot népszerűsítő, iskolásoknak szóló országos figyelemfelhívó pályázatát! Idén vitaminszoborral, vagyis egy, az iskolák diákjai által készített zöldségekből és gyümölcsökből álló alkotással nevezhetnek az intézmények az 1 millió forint összdíjazású kiírásra.

Felelősen gondolkodó vállalatként a Lidl Magyarország számára kiemelten fontos, hogy a lehető legtöbb formában járulhasson hozzá az egészséges élethez. Ennek szellemében rendezi meg országszerte Egészségnapok programsorozatát, ahol érdekes szakmai előadásokkal, sportolási lehetőségekkel várja a fiatalokat és az idősebbeket, és e szemlélet vezette akkor is, amikor egyedülálló módon bevezette az Egészséges Kasszák programját, aminek eredményeként a pénztárak környékén a cukorkák, csokik helyett egészségesebb élelmiszerek kerültek a polcokra.

A helyes táplálkozást nem lehet elég korán kezdeni! Ezért is hirdette meg a Lidl Magyarország elsőként 2014-ben Egészségesen az iskolapadban! pályázatát, amellyel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével együttműködve szeretné a legfiatalabb generáció figyelmét felhívni az egészségtudatos táplálkozás jelentőségére.

Idén a jelentkező intézmények egy-egy olyan vitaminszoborral, vagyis egy, az iskola diákjai által készített zöldségekből és gyümölcsökből álló alkotással pályázhatnak, amelyek témájukban is az egészséges táplálkozást állítják a középpontba. Annak érdekében pedig, hogy a diákok minél többet tanulhassanak a helyes táplálkozás előnyeiről, a pályázat során össze kell állítaniuk alkotásuk "vitamintérképét” is. Az iskolák az elkészült vitaminszobrokat a felhasznált alapanyagok függvényében lehetőség szerint 1-2 nap erejéig egyik központi közösségi helyiségében is kiállítják, hogy az alkotások a lehető legtöbb iskolás figyelmét hívhassák fel az egészséges táplálkozás fontosságára.

A pályázat során a résztvevő iskolák az elkészült alkotásról fotókat készítenek (maximum 10 db), valamint röviden (maximum 500 karakter) összefoglalják azok üzenetét, tematikáját, ismertetik továbbá a szobor főbb paramétereit, a szoborban található vitaminféléket és azok élettani szerepét. E paraméterek a kreativitás és az alkotások összetettsége, valamint a kivitelezés sikeressége mellett meghatározóak lesznek a győztes pályaművek kiválasztásakor.

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli és választja ki az első és második helyezettet. Emellett a beérkezett pályaművek között a Lidl Magyarország Facebook oldalán közönségszavazást is hirdet; a közönségdíjat a legtöbb like-ot kapó alkotást beküldő intézmény nyerheti meg.

A zsűri által legjobbnak ítélt iskola nyereménye
500 ezer forint értékű Lidl vásárlási utalvány
A második helyezett nyereménye
300 ezer forint értékű Lidl vásárlási utalvány
A közönségszavazás győztesének nyereménye
200 ezer forint értékű Lidl vásárlási utalvány

A pályamunka tartalmi és formai követelményei:
- Maximum 10 fénykép a vitaminszoborról (5db az elkészítés folyamatáról, 5 db az intézményben kiállított kész alkotásról)
- Az alkotás tematikájának ismertetése (maximum 500 karakteres összefoglaló a pályázati adatlapon)
- az alkotás paramétereinek és "vitamintérképének” megadása a pályázati adatlapon

Értékelési szempontok:
- Az ötlet - kreativitás
- Az alkotás nehézsége, összetettége
- A kivitelezés
- A pályamunka paraméterei, vitamingazdagsága
  Szakmai zsűri tagjai:
  - Kubányi Jolán, elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
  - Tőzsér Judit, vállalati kommunikációs vezető, Lidl Magyarország
   Fontos információk:
   - Nevezési díj: nincs
   - Egy iskola egy pályamunkát nyújthat be
   - Pályázni a pályázati adatlap, valamint a fotódokumentáció beküldésével lehet.
   - A pályázati adatlap beküldésének határideje: 2017. október 27.
   - Pályázati anyag benyújtása: egeszsegesiskolak@gmail.com címre elektronikus úton. A tárgy mezőbe kérjük, írják be: Egészségesen az iskolapadban! (A nagyobb terjedelmű fotómellékleteket a http://www.toldacuccot.hu/ oldalon keresztül is tudjuk fogadni, de a pályázati adatlapot továbbító e-mailben kérjük megadni a letöltéshez szükséges paramétereket.)
   - Egészségesen az iskolapadban! országos kutatás: A pályázaton azon intézmények vehetnek részt, amelyek vállalják, hogy legkevesebb 30 szülő kitölti a Lidl Magyarország Egészségesen az iskolapadban! országos, a fiatalok égészséges táplálkozását vizsgáló kutatásának kérdőívét: link. (Amennyiben a linkre kattintva a kérdőív nem jelenik meg, kérjük böngészőjébe másolja be a következő címet: http://bit.ly/2ypnKY0) A kérdőív kitöltése mindösszesen 5-10 percet vesz igénybe. A válaszadás anonim módon történik, csak az intézmény nevét szükséges megadni a kérdőív kitöltésekor. A válaszok kiértékelése során az egyes válaszok és az intézménynevek nem kapcsolódnak össze.
   - Eredményhirdetés: 2017. november 13.
    Bővebb információ: Deák Balázs, egeszsegesiskolak@gmail.com +36 20 314 4004

    Ingyenes e-mail tanfolyam
    Legalább ennyit a
    forrásteremtésről címmel
    Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
    Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
    Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

    Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
    A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
    Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
    Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
    Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
    Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
    Huszerl József szerkesztő
    Itt iratkozhat fel

    Távoktatási tanfolyamaink    Hírek a Főoldalról


    Ingyenes hírlevelünkre
    itt iratkozhat fel

    Nyomtatóbarát változat
    A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
    Vissza
    Felhasználási feltételek
    Adatvédelem
    Levél a szerkesztőnek
    Médiaajánlat
    Impresszum