Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Civilek a Civilekért! 2016 - 1%-os támogatás gyűjtése
Kiíró:
Egészségügyi Média Szövetség
Határidő:
02/10/2016
Érvényes:
02/10/2016
Tárgymutató:
Civilek a Civilekért! 2016 - 1%-os támogatás gyűjtése
Pályázhat:
minden társadalmi szervezet, amely jogosult 1%-os felajánlások fogadására és a jelen pályázati kiírás pályázatát nem zárja ki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

Civilek a Civilekért! 2016

Határidő: 2016. február 10.
Az alapítványok 2015-es évre vonatkozó 1%-os támogatás gyűjtése érdekében az EMSZ (Egészségügyi Média Szövetség) újabb pályázatot írt ki.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Az Érthetően az Egészségért Alapítvány közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet civil szervezetek számára a 2015. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó helyi vagy országos szintű kampányok támogatására.

A pályázat rövid leírása
A pályázat során a sikeresen pályázó civil szervezetek 1%-os kampányához 70%-os támogatást nyújt az "Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség.

A kiíró szervezet rövid bemutatása
"Érthetően az egészségért, az orvosok és egészségügyi szakdolgozók jövőjéért” Alapítvány 2009-ben azzal a céllal alakult, hogy az egészségügyben tapasztalható információs hiányosságokat felismerve javítson az orvosok és a betegek közötti kommunikáción, valamint bővítse ismereteiket. Független egészségügyi non-profit szervezetként az alapítvány küldetése:
1. A prevenció, mint egészség-megőrzési életforma tudatosítása a társadalom legszélesebb köreiben.
2. A társadalmat érintő kérdések esetében a problémákra adható megoldások megismertetése.
3. A fenntartható kommunikáció megteremtése a lakosság és a civil szervezetek között.
4. Az orvosok munkáját és a laikusok megértését segítő üzenetek terjesztése, rendszeres tájékoztatás.
Az alapítvány küldetését figyelembe véve döntött arról a kuratórium, hogy közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet társadalmi szervezetek számára, amelynek segítségével a civil szervezetek egészségügyi intézmények várótermeiben (orvosi rendelőkben, szakrendelőkben, kórházakban) felhívják a figyelmet tevékenységükre valamint kampányt folytathatnak a társadalmi szervezeteknek felajánlható SZJA 1% gyűjtésére.

A pályázat célja
Jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek számára személyi jövedelemadó felajánlásokat elősegítő tevékenységek támogatása.
A 2015. évi személyi jövedelemadó-bevalláshoz és 1% felajánláshoz kapcsolódó országos szintű kampányok lebonyolítása, amelyek:
- ösztönzik a felajánlókat, hogy a pályázaton nyert civil szervezet részére ajánlják fel 1%-aikat,
- lehetőséget biztosítanak civil szervezetek számára, hogy alternatív módon, egészségügyi intézmények hiteles környezetében kampányolhassanak.

Pályázati feltételek
- Pályázhat minden társadalmi szervezet, amely jogosult 1%-os felajánlások fogadására és a jelen pályázati kiírás pályázatát nem zárja ki.
- A pályázati űrlap hiánytalan kitöltése.

Pályázati támogatás
A rendelkezésre álló forrás mértéke: 15 000 000 Ft + áfa.
A pályázati támogatás minimuma: 35 000 Ft.
A pályázati támogatás maximuma: 1 500 000 Ft + áfa
A pályázati támogatás mértéke: 70%.

Pályázatból kizártak
Nem nyújthatnak be pályázatot:
1. pártok,
2. párt által alapított alapítványok,
3. párt részvételével létrehozott egyesületek,
4. biztosító egyesületek.

Nem részesülhet támogatásban az a társadalmi szervezet, amely
1. az Alapítványhoz benyújtott támogatás iránti kérelmében, a támogatási szerződésben, a támogatási szerződés teljesítéséről szóló szakmai beszámolóban, vagy pénzügyi elszámolásban megtévesztő, vagy valótlan adatot szolgáltatott, vagy ilyen nyilatkozatot tett;
2. a szervezet bírósági nyilvántartásból való törlését az ügyészség kezdeményezte, vagy ellene a hivatalboli törlési eljárás megindult.

Nem támogatható az a pályázat, amelynek megvalósítása, illetve a megvalósítás módja vagy eredménye:
1. bűncselekménynek, vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívásnak minősül;
2. alapvető emberi, vagy alkotmányos jogot sért; a nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek, valamint más nemzetek méltóságának és a társadalom más alapvető érdekeinek sérelmével jár, így különösen a közrendbe, a közerkölcsbe, a család és a kiskorúak védelmének követelményébe ütközik.

A pályázat menete és az elbírálás
Az Egészségügyi Média Szövetség három tagvállalata országosan, pályázónként minimum 2 db, maximum 300 db, egészségügyi intézmények várótermeiben kihelyezett hirdetési felületet biztosít a pályázó civil szervezetek számára. A felületek hirdetési költségeit 70%-ban az "Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség támogatja. A nyertes pályázók az általuk megpályázott mennyiségben, egészségügyi intézmények várótermeiben, plakátokon kampányolhatnak az SZJA 1%-okért.
A nyertes pályázók a hirdetési felületek mellett lehetőséget kapnak arra, hogy hirdetési felületeik mellett szórólapok kerüljenek elhelyezésre, melynek igény szerinti gyártását (kreatív alapján) és kihelyezését az "Érthetően az Egészségért Alapítvány” vállalja. Így a váróteremben várakozók nem csak az egészségügyi intézményben találkozhatnak a nyertes pályázók 1%-os kampányával, hanem szórólapon emlékeztetőül magukkal is vihetik. A pályázatokat az "Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az EMSZ által felkért szakértőkből álló bíráló bizottság bírálja el.
A kampányok időtartama 2 hónap, és a 2016. március 15. és 2016. május 15. közötti időszakra vonatkozik.
Mit jelent ez pontosan?
Ez azt jelenti, hogy egy sikeresen pályázó szervezet a fenti táblázat alapján számítandó forint pályázati támogatásban részesül a megrendelt plakáthelyek és 70% kedvezmény alapján kalkulálva.
A pályázaton nyertes társadalmi szervezetek számára az "Érthetően az Egészségért Alapítvány” vállalja még:
- A plakát készítését és kihelyezését (50x70 cm-es méretben)
- plakát tervezését (amely szintén beletartozik az árba) A szórólap kihelyezését (méret: LA4)
- A szórólap grafikai tervének elkészítését (a nyomtatási összeg nem, a grafikai terv beletartozik az árba)
Miért a várótermi kommunikációt választotta az alapítvány kuratóriuma a pályázati támogatások eszközéül?
Mert a GfK Hungária Kft. közvélemény-kutatása szerint a nyertes pályázók plakátjait 1 500 000-2 000 000 ember láthatja havonta. Az ország várótermeinek közönsége minimum 30 percet várakozik a plakátok előtt, figyelmesen olvasgatva azokat, így az üzenet átadás hatékonysága kiváló. (GFK 2011)

A pályázatok benyújtásának módja. A Projekt Adatlap sem tartalmában, sem alakjában nem változtatható. A pályázatot a hiánytalanul, azaz a Projekt Adatlap minden kérdésére választ adva kell benyújtani. A pályázathoz csatolni kell a bírósági nyilvántartásba vételről szóló harminc napnál nem régebbi kivonatot és a törvényes képviselő által minden oldalán aláírt alapító okiratot.
A pályázatot elektronikus példányban (CD vagy DVD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai szállítás igénybevételével, vagy személyesen vagy e-mailen kell az Alapítvány számára eljuttatni. Kérjük, hogy a CD lemez tokján jól láthatóan tüntesse fel a projekt nevét, a pályázó nevét és címét. Kérjük, ellenőrizze a kitöltött adatokat, illetve győződjön meg a kitöltés sikerességéről, az adathordozó épségéről!
Postai úton: 1116 Budapest, Barázda u. 40. Személyesen: 1116 Budapest, Barázda u. 40. Elektronikusan: palyazat@erthetoen.hu
További információk:
Szekér Enikő 06/20/540 1101, szeker.eniko@erthetoen.hu
A pályázatok benyújtási határideje: 2016. február 10.
http://www.nonprofit.hu/palyazatok/Civilek-a-Civilekert-2016?utm_source=Nonprofit.hu+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=8d4de7239d-NIOK_h_rlev_l_3921_13_2016&utm_medium=email&utm_term=0_05493e6146-8d4de7239d-280682553

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
adatlapIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum