Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
MAEF esküvői fotópályázat
Kiíró:
magyareskuvofotosok.hu
Határidő:
02/28/2019
Érvényes:
02/28/2019
Tárgymutató:
esküvői fotópályázat, MAEF
Pályázhat:
az a fotós, aki a pályázati feltételeket maradéktalanul teljesíti, a pályázati feltételeket magára nézve kötelezőnek tekinti
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

MAEF ESKÜVŐI FOTÓPÁLYÁZAT

HATÁRIDŐK:
Nevezés: 2019. 01. 01-2019. 02. 28-ig.
Beküldhető képek: 2018. 01. 01-től 2018.12. 31-ig készült fotók
Eredményhirdetés 2019. 04. 05

VERSENYLEÍRÁS:
A versenyre beküldött fotóknak, valós esküvői fotóknak kell lenniük, nem fogadunk el workshopokon készült felvételeket, valamint jegyesfotózáson készült képeket sem. A pályázaton kizárólag olyan fényképészek vehetnek részt, akik hivatásszerűen fotóznak esküvőket.
Egy versenyző 15 db képet küldhet be az általa fotózott esküvők bármely pillanatáról, a készülődéstől kezdve a nap végéig, lehet vicces, érzelmes, és absztrakt kép megkötések nélkül.
Minden nevezőnek ajándékozunk egy fehér pólót, az első MAEF fotópályázaton való részvétel emlékére.
A pályázat nyertese 100 000 Ft jutalomban részesül.
Ez lesz a fődíj. Kategóriától függetlenül a döntőbe került képek közül, a zsűri által legmagasabb pontszámot kapó kép szerzője lesz a nyertes. A döntőbe jutott képek közül 5 további nyertes lesz, a legmagasabb pontszámot kapó képek szerzői egyenként 20 000 Ft jutalomban részesülnek. A verseny két fordulós, a zsűri döntése alapján kerülnek be a képek a 2./ Döntő körbe, ott pedig egy 0-10-ig terjedő pontozással kerülnek ki a győztes képek.
A szakmai zsűrizés után, a döntőbe jutott képekkel további díjakért, face-bookos közönségszavazásos verseny is lesz!
A közönsészavazás díját hamarosan közzétesszük!

A ZSŰRI TAGJAI:
Molnár Krisztina - Lapigazgató ( Esküvő Classic magazin )
Cserkúti György - Fotóművész
Seres Zsolt - Fényképész
​​
NEVEZÉSI DÍJ: 6000 Ft
A képek elküldése után kérjük befizetni a nevezési díjakat, de legkésőbb a pályázati anyag beküldésétől számított 7 munkanapon belül.
Befizethető banki átutalással. Az átutalás, megjegyzési rovatában fel kell tüntetni: "MAEF, nevezési díj", valamint az email címet amiről a képeket küldik

Banki utaláshoz információk:
CIB Bank: 10701094-63293553-51100005
IBAN formátum: HU49-1070-1094-6329-3553-5110-0005
A pályázaton való részvétel a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.
A pályázatra egy pályázó 15 db képet küldhet be wetransferen ( ) keresztül az e-mailcímre.
Az e-mailben fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, valamint postai címét -, illetve ha nem egyezik akkor a számlázási címét, valamint a póló méretét.

SZERZŐI JOGOK:
A MAEF Esküvői Fotópályázat 2019 eseményen résztvevők/jelentkezők a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak képeik kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez.
A pályázók vállalják a felelősséget azért, hogy a beküldött képeken ábrázolt személyek nyilvánosságra kerülhetnek.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:
A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. A képeket eredeti felbontásba wetransfer.com oldalon keresztül lehet elküldeni az e-mailcímre. Az így küldött üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét, postai címét, és számlázási címét ha eltér, valamint a pályázó póló méretét. Filetípus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve, sRGB színtérben. A képek rövidebb oldala legalább 1200 pixelnek kell lennie, tetszőleges oldalarányokkal! A beküldött képek nevezése nem visszavonható, nem módosítható.
A képeken tetszőleges utómunka végezhető Lightroomban, a képre rá retusálni nem lehet, eltávolítani pedig a kép maximum 10% át. A beküldött képek nem tartalmazhatnak a szerzőre utaló információt, logót, nevet, ismertetőjelet, mivel a pályázat elbírálása anonim módon történik. A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat.

ETIKAI ELVÁRÁSOK:
A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők, workshopon készült fotókat nem fogadunk el.
Amennyiben bizonyítást nyer, hogy ez nem így történt, a pályázó kizárásra kerül a versenyből.

A KÉPEK ELNEVEZÉSE:
A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét, ékezetek nélkül pl: Fotózz Elemér pályázónk fotozzelemer, fotozzelemer1, fotozzelemer2, névvel küldje be képeit. (szevrező katalógusba veszi a képeket, átnevezi és így juttatja el a zsűri tagok részére)
Lentebb megtallható a pályázat teljes leírása és az Adatkezelési nyilatkozat, kérem olvassa át figyelemmel!
Reméljük sikerül értéket teremtenünk ezzel a fotó pályázattal, sok sikert kíván minden résztvevőnek a zsűri és a MAEF csapata!

A pályázat teljes Leírása:
1./ Pályázat célja, pályázat kiírója és pályázók köre
1./1. A pályázat célja
A pályázat célja - a 2018. évben esküvővel összefüggésben készült legszebb, legigényesebb, legkreatívabb, legkülönlegesebb fotók elismerése és díjazása.
1./2. A pályázat kiírója
MAEF-Magyar Esküvőfotósok weboldal üzemeltetője
1./3. A pályázat benyújtására jogosultak köre
Pályázatot nyújthat be az a fotós, aki a pályázati feltételeket maradéktalanul teljesíti, a pályázati feltételeket magára nézve kötelezőnek tekinti.

2./ A pályázat egészére vonatkozó tudnivalók, technikai követelmények
2./1. A pályázat benyújtásának és elbírálásának feltételei
- Kizárólag 2018. január 01. napja és 2018. december 31. napja között készült, saját fotókkal lehet pályázni;
- A pályázati anyag határidőre történő beérkezése, mely 2019. január 01. és 2019. február 28. napja közötti idő;
- Kizárólag valós esküvői fotók vehetnek részt a pályázaton, workshopokon keresztül készült felvételek nem vehetnek részt a pályázaton;
- A pályázaton való részvételnek a feltétele a nevezési díj megfizetése, mely 6000 Ft, azaz Hatezer forint, melyet banki átutalással vagy befizetéssel lehet teljesíteni a pályázat kiírójának CIB Banknál vezetett 10701094-63293553-51100005 számú számlaszámára IBAN formátumban: HU49-1070-1094-6329-3553-5110-0005. Az átutalás, illetve a befizetés közlemény rovatában fel kell tüntetni a "MAEF EF nevezési díj" megjegyzést, valamint a pályázó teljes nevét, pólóméretét, postai címét, e-mailcímét, melyről az esküvői fotókat fogja küldeni. A pályázó nevének egyeznie kell a nevezési díj utalójával, eltérés esetén a közleményben kell a pályázó nevét feltüntetni. A nevezési díjat a fotók feltöltését követő 7 (hét) napon belül kell megfizetni, ennek elmaradása esetén a pályázat kiírója a 8. napon törli a megküldött fotókat és pályázó nevezését érvénytelennek tekinti.

3./ Pályázat benyújtása
3./1. A pályázaton részt venni kizárólag digitális fényképpel lehet, melyet a wetransfer.com weboldalon keresztül az info@maef.hu e-mailcímre kell beküldeni. Az így küldött üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét, postai címét, és számlázási címét ha eltér, valamint a pályázó póló méretét, utóbbira azért van szükség, mert a pályázat kiírója az első MAEF fotópályázaton való részvétel emlékére megajándékozza pályázót egy pólóval, melyet a jelentkezés során az e-mailben feltüntetett postai címre küld meg, a nevezési díjról kiállított számla pedig elektronikus úton kerül megküldésre.
3./2. Egy pályázó maximálisan 15 db digitális fényképet küldhet be. A file típusnak JPEG tömörítésben /formátumban kell lennie a legmagasabb képminőséggel elmentve, sRGB színtérben. A képek rövidebb oldalának minimálisan 1200 pixelesnek kell lennie. Az oldalarányokat tetszőlegesen kiválaszthatja a pályázó. A beküldött képeket a beküldést követően módosítani és visszavonni nem lehet. A képeken tetszőleges utómunka végezhető Lightroomban, a képre rá retusálni nem lehet, eltávolítani pedig a kép maximum 10%-át. A beküldött képek nem tartalmazhatnak a szerzőre utaló információt, logót, nevet, ismertetőjelet, mivel a pályázat elbírálása anonim módon történik. A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje a pályázóktól az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat. Ezeken túlmenően tartalmaznia kell az e-mailnek a pályázó weblapjának vagy Facebook oldalának linkjét.
3./3. Pályázó tudomásul veszi, hogy azzal, hogy a fotókat wetransfer-en keresztül feltöltötte és pályázat kiírója felé továbbította, a pályázat feltételeket és a lenti adatkezelési hozzájárulást magára nézve kötelezőnek tekinti, kinyilvánítja továbbá, hogy a képek feltöltésével és a pályázaton való részvétellel személyiségi- és szerzői jogokat nem sért. Az ennek megszegéséből eredő károkat pályázó viseli, a jelen bekezdésben rögzítettekért a pályázat kiírója a felelősségét kizárja.
3./4. A pályázat beküldésének határideje: 2019. február 28.

4./ A pályázat tartalmi és formai követelményei
4./1. A pályázatok érvénytelensége
Érvénytelen a pályázat, ha
- elkésett, tehát 2019. február 28. napját követően nyújtották be,
- pályázó nem fizette meg a nevezési díjat,
- a pályázat formailag nem felel meg a 2./ és 3./ pontban írtaknak,
Az érvénytelen pályázatot benyújtót a pályázatíró a pályázatból kizárja, melyről értesítést küld. A pályázatból való kizárás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre, melyet pályázó kifejezetten tudomásul vesz.
4./2. A fotók elnevezése
A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét ékezetek nélkül egybe írva, több fotó beküldése esetén azokat folyamatos sorszámozással kell ellátni. Pl.: Fotózz Elemér pályázó első képének elnevezése: fotozzelemer1, második képének elnevezése: fotozzelemer2, stb.
4./3. Etikai elvárások
A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők, workshopon készült fotókat nem fogad el a pályázat kiírója. Csak saját készítésű fotóval lehet pályázni. Amennyiben ezen feltételek ellenkezője nyer bizonyítást, úgy a pályázó kizárásra kerül a versenyből és az esetleges szerzői-, személyiségi jogok megsértéséből eredő károkért kártérítési kötelezettség terheli.

5./ A befogadott pályázatok értékelésének folyamata, díjazás
5./1. Pályázat kiírója vállalja, hogy az érvényes nevezést követően a beérkezett fotókat anonimizálja, azokat értékelés céljából a szakmai zsűri tagjai részére zárt, elektronikus, online felületen elérhetővé teszi oly módon, hogy a képek készítője a zsűri előtt nem válik ismertté az eredményhirdetésig.
Pályázó tudomásul veszi, hogy az értékelés lezárulta és az eredmény kihirdetése előtt a szavazás állása nem ismerhető meg.
5./2. Zsűritagok és az értékelés
A zsűri tagjai: Molnár Krisztina lapigazgató, Cserkúti György a Magyar Országos Fotó szövetség tagja és Seres Zsolt fényképész, akik egyéni ízlésük szerint, egymástól függetlenül, külön-külön értékelik a pályázaton részt vevő fotókat.
A szabályszerűen beküldött és elfogadott pályázat alapján beérkezett fotók közül a szakmai zsűri dönti el, hogy melyik fotót kívánja a döntőbe juttatni. A döntőbe kizárólag olyan fotó kerülhet, amit legalább két zsűritag egymástól függetlenül kiválasztott. Pályázónként legfeljebb 4 fotó juthat tovább.
Arról, hogy egy fotó a döntőbe jutott, pályázat kiírója értesíti a pályázót a korábban megadott e-mailcímre történő e-mail megküldésével.
Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázat kiírójának az eredményre semmilyen ráhatása nincs, nem érdeke a szavazás befolyásolása, az eredményért felelősség nem terheli.
Pályázó a részvétellel kifejezetten elfogadja és tiszteletben tartja a szakmai zsűri döntését.
Egy pályázó csak egy díjat kaphat abban az esetben is, amennyiben több képe kerülne döntőbe. Amennyiben egy pályázó több fotója kerülne be a legjobb 6 kép közé, úgy a magasabb pontszámot elért fotó kerül figyelembevételre és díjazásra.
Eredményhirdetés időpontja: 2019. március 05.
A pályázat nyertese fődíjként 100 000 Ft pénzjutalomban részesül. A döntőbe jutott képek közül 5 további nyertes kerül kiválasztásra, ahol a szerzők fejenként 20-20 000 Ft jutalomban részesülnek. Ez utóbbi nyertesek azon pályázók közül kerülnek ki, akik az elődöntőben a legmagasabb pontszámot kapták.
5./3. Közönségszavazás
A szakmai zsűrizés lezárulta és eredményhirdetést követően közönségszavazás indul, pályázat kiírója a MAEF Facebook galériájába feltöltve közzéteszi az összes döntőbe jutott fotót, mely közzétételhez pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten hozzájárul. A galériába feltöltött fotókra a Face-bookon keresztül lehet szavazni. A legtöbbet megosztott, illetve a http://www.facebook.com/magyareskuvofotosok oldalon (ez fontos!) a legtöbbet like-olt kép nyeri el a közönségdíjat (a megosztások és a like-ok száma összeadódik). A közönségdíj nyertese 50 000Ft pénzjutalomba részesül.

6./ Személyiségi és szerzői jogok
6./1. Képmáshoz fűződő jogok
Pályázó kijelenti és szavatolja, hogy az általa nevezett fotók tekintetében a képeken szereplő személyek (szóbeli-, írásbeli-, ráutaló magatartással tett) beleegyezési, hozzájárulási nyilatkozatával rendelkezik a közzététel vonatkozásában. Ezen nyilatkozatáért Pályázó szavatol és kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Ptk. 2:48. §-ában rögzített, képmáshoz fűződő jogok megsértéséből fakadó felelősséget pályázat kiírója kizárja, azokért teljes mértékben Pályázó köteles helyt állni.
6./2. Szerzői jogok
Pályázó tudomásul veszi, hogy kizárólag az általa készített fotókat szerepeltetheti a pályázaton, más által készített, átdolgozott fotók megjelentetését a pályázat kiírója nem biztosítja. Pályázó, mint a szerzői jog jogosultja kijelenti, hogy a fotókon másnak szerzői joga, vagy egyéb, a felhasználást akadályozó, korlátozó joga nem áll fenn.
Pályázó kijelenti, hogy a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szerzői jogi törvény) 1. és 4. § alapján a Fotós által rendelkezésre bocsátott fényképek szerzői joga Pályázót, mint szerzőt illeti.
A jelen pontban írt, Pályázót megillető szerzői jogokra figyelemmel Pályázó a Szerzői jogi törvény 10., 16., 18., 24. § alapján kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat kiírója a Pályázó által rendelkezésére bocsátott fotókat a pályázat népszerűsítése érdekében reklám, marketing célra felhasználja, nyilvánosságra hozza, többszörözze, műpéldányon nyilvánosan előadja (pl. szórólap), melyért ellenszolgáltatás nem illeti meg Pályázót a pályázat kiírójával szemben. Ez a felhasználási szerződéses kikötés a pályázat kiírója számára nem jelent kizárólagosságot, Pályázó pedig kijelenti, hogy korábban azonos művek tekintetében nem adott más számára kizárólagos felhasználási engedélyt, mely jelen szerződés teljesítését ellehetetlenítené.
Pályázó az általa a pályázat kiírója rendelkezésére bocsátott művek kiállításához kifejezetten hozzájárul azzal, hogy a mű kiállítása, közzététele, egyéb közösségi médiában (pl. Face-book, Instagram) történő nyilvánosságra hozatala esetén a Pályázó, mint szerző nevét fel kell tüntetni.
Pályázó a pályázaton való részvétellel kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat lezárását követően a pályázaton részt vett fotókat a pályázat kiírója a közösségi médiában, saját weboldalán a név és forrás megjelölésével közzétegye, felhasználja, melyért pályázó díjazásra nem jogosult.

7./ A MAEF Esküvői Fotópályázat 2018 eseményen résztvevő/jelentkező Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul képei kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez.
A kiíró a beküldött képeket a pályázat, és weboldala / magyareskuvofotosok.hu - maef.hu illetve face-book oldala és instagram fiókjának (http://www.instagram.com/magyareskuvofotosok) promóciója céljából térítés nélkül felhasználhatja nyomtatott és elektronikus formában mindig a szerző feltüntetésével!
https://www.magyareskuvofotosok.hu/fotopalyazat

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum