Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
V4-es filmpályázat
Kiíró:
Oktatási Hivatal; Emberi Erőforrások Minisztériuma
Határidő:
03/01/2018
Érvényes:
03/01/2018
Tárgymutató:
filmkészítés középiskolásoknak
Pályázhat:
14-18 éves középiskolások
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

V4-es filmpályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal filmpályázatot hirdet 14-18 éves középiskolásoknak. A versenyre 2-3 fős csapatok nevezhetnek a visegrádi országokhoz kapcsolódó 2-5 perces alkotásokkal 2018. március 1-ig.

CÉLKITŰZÉS
A pályázat célja, hogy a középiskolások aktív és kreatív közösségi tevékenységként, élményszerű tanulás során ismerjék meg a V4-es kapcsolatok fontosságát, a közös múltunkban és jövőnkben, a közös közép-európai önazonosságunkban rejlő lehetőségeket és erőt. A film mint médium alkalmas a fiatalok megszólítására, nyelvtől független kifejezésrendszere pedig lehetővé teszi az elkészült művek nemzetközi megosztását. A kiíró olyan 2-5 perces mozgóképes alkotásokat vár, amelyek a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) életét, kapcsolatrendszerét, együttműködési formáit dolgozzák fel. A pályázat a visegrádi négyek együttműködése mentén fellelhető értékek filmes bemutatását tűzi ki célul. Követelmény, hogy a pályázó csapat a választott téma kapcsán az általa készített rövidfilmben valamilyen módon mind a négy államot jelenítse meg. A filmek témája politikai természetű is lehet, ugyanakkor az aktuálpolitikától tartson egészséges távolságot.

TÉMA
A rövidfilmek készülhetnek bármilyen dokumentarista, fikciós vagy animációs megközelítéssel, eszközzel, bármely műfajban. A pályamű szólhat az említett országok történelmének hasonlóságairól és különbözőségeiről, néprajzuk közös vonásairól, a területükön található természeti és kulturális örökségről. A film szólhat továbbá például az ott élő kisebbségek értekeiről, gépjárműgyártásuk vagy üvegiparuk múltjáról vagy jelenéről, olimpiai szerepléseik történetéről, a kultúra, a tudomány, a művészet, a vallás, a gazdaság területén elismert személyiségekről vagy akár hétköznapi emberekről is. A pályázat célja minél közvetlenebb módon látni és láttatni a v4-es országok együttműködésének sajátos formáit.
Díjazás
I. DÍJ
240 000 FORINT ÉRTÉKŰ
MÉDIAESZKÖZ-UTALVÁNY

II. DÍJ
120 000 FORINT ÉRTÉKŰ
MÉDIAESZKÖZ-UTALVÁNY

III. DÍJ
90 000 FORINT ÉRTÉKŰ
MÉDIAESZKÖZ-UTALVÁNY

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
A pályaműveket DV (720x576) vagy Full HD (1920x1080) h.264 típusú konvertálásban, mp4- vagy avi-kiterjesztésben az Oktatási Hivatal informatikai felületére kell feltölteni.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2018. március 1. 24:00 óra.
Regisztrálni a beküldési határidőig lehet.

A NEVEZŐK KÖRE
A pályázatra 2-3 fős, magyarországi középiskolával jogviszonyban álló és a nevezési határidő napján 14. életévét már betöltött, de 19. életévét még be nem töltött tanulókból álló iskolai csapatok jelentkezhetnek; egyéni nevezésre nincs lehetőség.

A jelentkezés módja
Az iskolai csapatot vagy csapatokat regisztráló személyt az intézmény igazgatója delegálja az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerben. A megkapott hozzáféréssel a delegált személy beléphet a verseny felületére, és regisztrálhatja a jelentkező csapatokat. A jelentkezés és a részvétel ingyenes. Egy csapat legfeljebb 3 filmmel nevezhet, és minden filmhez külön jelentkezési lapot kell kitölteni. Regisztrálni kizárólag az Oktatási Hivatal e célra kialakított elektronikus felületén lehet, ahol meg kell adni a csapattagok, valamint iskolájuk adatait, és ahova fel kell tölteni a szükséges nyilatkozatokat pdf-formátumban.

További információ a V4film@kozepiskolaiverseny.hu címen kérhető.
http://v4film.kozepiskolaiverseny.hu/index.php/bejelentkezes/index#dijazas

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum