Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Palóc Út logópályázat
Kiíró:
Palóc Út Turisztikai Kulturális Klaszter Egyesület
Határidő:
08/31/2018
Érvényes:
08/31/2018
Tárgymutató:
logókészítés
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Palóc Út logópályázat

A Palóc Út Turisztikai Kulturális Klaszter Egyesület grafikai pályázatot hirdet új logóterv elkészítésére.
Díjazás: 100 000 Ft

A Palóc Út Egyesület bemutatása:
A Palóc Út célja, hogy turisztikai termékké formálja a néphagyományok, népművészet azon értékeit, melyek "újrafelfedezésével” a látogatóforgalom az érintett (egyéb kiemelkedő idegenforgalmi vonzerőkkel nem rendelkező) térségben hosszú távon eséllyel növelhető.
A magukat palócnak valló, komoly palóc hagyományokkal és értékekkel rendelkező települések egymástól elszigetelten tevékenykednek a csekély számú turistavendég megnyeréséért, miközben nyilvánvaló, hogy egy palóc kistelepülés, létesítmény vagy fesztivál egyedül, önmagában nem piacképes, nem "eladható”, pusztán mert önállóan nem képvisel olyan erős vonzerőt, mely a potenciális vendégeket utazási döntési helyzetbe hozná.
A Palóc Út mint tematikus turisztikai út, egyrészt mint a termékfejlesztés konkrét formája és kerete, másrészt mint a közösségi marketingtevékenységek végzésére alkalmas forma összeköti, lefedi ezen településeket. A turistavendégek adott konkrét téma - a palóc népcsoport érdeklődésre számot tartó kulturális öröksége - köré szervezett, láncszerűen egymáshoz fűzött állomások - objektumok, települések, létesítmények stb. - felkeresésével, bejárásával jutnak egyrészt hasznos ismeretekhez, információkhoz (ismeretterjesztő, kulturális funkció), másrészt ebben a formában részesülnek turisztikai élményben (szórakozás, pihenés, regenerálódás, aktív, pl. kézműves tevékenységek végzése).
A Palóc Út megalakítása óta működési alapelvei között szerepelteti és hangsúlyozza, hogy a tematikus út turisztikai kínálatának kialakítását és kiajánlását "autentikus”, "tiszta forrásból” származó népi, népművészeti értékekre kívánja alapozni.
A 2005-ben készült jelenlegi logó nem testesíti meg a fenti célokat, nem azonosultak vele a tagok, ezért és a helyi védjegy-rendszer bevezetése miatt új logóra van szükségünk.

Feladat: Egy új logó tervezése a Palóc Út részére, amely alapja lehet egy arculatterv elkészítésének és a turisztikai marketing mellett használható a jövőbeli helyi védjegyrendszer grafikai megalapozásához is.

Célkitűzés: A jelenlegi nehezen felismerhető grafika helyett, egy szerethető, pozitív érzelemvilágot kifejező logó megtervezése. A logó megtestesíti a térség élményígéretét, segít, hogy a márka azonosíthatóvá, megkülönböztethetővé váljon, kötődés alakuljon ki iránta.

Célközönség:
- Gyerekcsoportok: általános és középiskolás "osztálykirándulások” a helyi kulturális (irodalmi, történelmi, néprajzi és vallási), valamint természeti értékek megismerésének céljával: szórakozva tanulás.
- Értéktudatos fiatalok: 25-40 év közöttiek, érdeklődnek a művészet, a kultúra iránt.
- Élménykereső családosok legalább egy gyerekkel: érdeklődnek a múzeumok, a kirándulások, a programok, a kiállítások iránt.
- Céges csoportok: csapatépítő kirándulások és többnapos programok.
- Nyugdíjas csoportok: a hagyományok és a természet iránt érdeklődő közösségek.

Médiaterv: A weboldalunk logójaként, marketing csatornákon és mindenféle más megjelenésben szeretnénk felhasználni a győztes munkát, hosszú éveken keresztül (pl. kézműves helyi termékek, turisztikai szolgáltatások jelölése), ill. cél, hogy tagjaink is használják azt saját marketing tevékenységük során.

Stílus / alapvető tervezési kritériumok, elvárások:
- Fontos, hogy a logó letisztult, könnyen értelmezhető legyen.
- Elvárás a tartalmi és formai összhangra való törekvés; a vizuális arculatjegyek által történő egyértelmű megkülönböztethetőség megtalálása.
- Adaptív logó: azaz flexibilis módon tudjon alkalmazkodni különböző megjelenési formákhoz (web/print/social media felületek, valamint kézműves termékek felületei, úgymint textil, fa, kerámia, üveg, stb.), a felismerhetőséget nem befolyásolva.
- Megjelenésében, formavilágában és szabályrendszerében konzisztens, valamint időtálló és releváns.
- A logót önálló grafikai alakzatként - minimális méretben, körülbelül 1 cm átmérővel is lehessen használni.
- A logót színes és fekete-fehér változatban is lehessen alkalmazni.
- A logó színes, sötét és világos háttér előtt is felismerhető és kontrasztos legyen.
- A logó térbeli használatra is legyen alkalmas (videóanimáció esetén).
- Az új logó ne legyen összetéveszthető más projekt, vállalat logójával.

A logóval kapcsolatos kreatív elvárások:
- A logó stílusa alapvetően a népi kézműves tárgyalkotás forma- és motívumkincsére épüljön.
- A színhasználatot tekintve a palóc textíliák piros és kék színei jelenjenek meg.

Kerülendő: A térség minden turisztikai jellemzőjét egy logóba sűrítő, bonyolult grafikai elképzelés.

Kérdések és válaszok: A Palóc Út egyesület lehetőséget biztosít a pályázók részére a pályázati felhívással kapcsolatos tisztázó, illetve pontosító kérdéseik megtételére a palocut@palocut.hu elektronikus levelezési címen keresztül. A válaszok és a zsűri döntése a http://www.palocut.hu honlapon olvasható lesz.

Beküldés: palocut@palocut.hu címre
Határidő: 2018. augusztus 31. éjfél.
A pályázatra bárki nevezhet, akár több pályaművel is.
A zsűriben egy grafikus, egy turisztikai marketinges és a Palóc Út Egyesület Klaszter Bizottságának 4 tagja értékeli a beérkezett pályaműveket.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum