Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Biodiverzitás Fővárosa díj
Kiíró:
Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.
Határidő:
06/30/2010
Érvényes:
06/30/2010
Tárgymutató:
díj, biodiverzitás fővárosa
Pályázhat:
önkormányzatok, körjegyzőségek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A "Biodiverzitás Fővárosa" díj beadási határideje meghosszabbításra került, a verseny 2010. június 30-án zárul le.

"Biodiverzitás Fővárosa" díj

Tájékoztató a verseny céljáról
A versennyel kapcsolatos bővebb információért, többek között, hogy milyen díjakat lehet nyerni, milyen workshopok kerülnek megrendezésre, valamint milyen ismertető anyagok állnak rendelkezésre kérjük, nézze meg tájékoztató kiadványunkat.
Amennyiben nem kapta volna még meg ezt a kiadványt kérjük, töltse le a http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas oldalról, vagy keresse fel a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársait.
versenyben való részvétel
A versenyben való részvételhez nem kell mást tennie, mint kitölteni a mellékelt kérdőívet, és azt eljuttatni a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. számára e-mailen (biodiverzitas@balatonregion.hu), vagy postán a Kft. címére (8600 Siófok, Batthyány u. 1.). Az e-mailen beérkezett kérdőívek megkönnyítik a kiértékelés menetét, de természetesen bármely formában eljuttatott anyagokat egyformán kezeljük majd.
A kérdőív letölthető a http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas/kerdoiv oldalról. (Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az önkormányzatok számára a kérdőívet nem fogjuk postán kiküldeni, mivel az elmúlt időben egyre gyakoribb az ilyen jellegű kérdőívek elektronikusan történő benyújtása.) A kérdőív elektronikus kitöltéséhez Adobe Reader 6 vagy magasabb verziószámú szoftver szükséges.
Amennyiben a kérdőívet mégis nyomtatott formában szeretné kitölteni, kérjük, a honlapról letöltött kérdőívet nyomtassa ki, vagy lépjen kapcsolatba velünk, hogy azt postán mielőbb megküldhessük Önnek.
A verseny 2010. június 30-én zárul le. A kérdőívek benyújtásának határidejét az e-mail elküldési dátuma, illetve a borítékon a feladás dátuma határozza meg.
A kérdőív fő témaköre
A falvak és városok biológiai sokféleségének védelme tekintetében a kérdőív számos témakört érint. A kérdések elsősorban a települések természetes környezetére, zöldterületére összpontosítanak, amelyek 2010-ben a verseny ideje alatt kiemelt figyelemben részesülnek.
Kérdőívek értékelése
A kérdésekre adott válaszok pontszámát a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. rögzítette. A pontozás hátteréről bővebb információ a http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas/pontozas oldalon található.
A projektek/pályázatok értékelése meghatározott kritériumok alapján történik (pl. átruházhatóság, innováció, természetre gyakorolt hosszú távú hatás, önkormányzat szerepe, civil társadalom szerepe, nyilvánosság, projekt bemutatás részletessége stb.).
A kérdőív nyolcadik témaköre 19 mutatót ismertet a városi/települési biológiai sokféleség nyomon követésére. Pontok adhatók mind a becslésekre, mind pedig a konkrét válaszokra függetlenül attól, hogy kedvező vagy kedvezőtlen állapotokat mutatnak.
Résztvevőknek lehetőségük van, de nem kötelező, hogy további információt, tájékoztató anyagokat is mellékeljenek a projektek bemutatásához és a különböző mutatókhoz, mindazonáltal pontok csak a kérdőívben adott válaszokra adhatók.
A résztvevő önkormányzatok a lakosok számának függvényében az alábbi kategóriákba kerülnek besorolásra.
- 2000 lakos alatti települések
- 2001-10 000 lakosú települések
- 10 001-30 000 lakosú települések
- 30 001-100 000 lakosú települések
- 100 000 lakos feletti települések
A verseny díjazása, a "Biodiverzitás Fővárosa" díj
A tájékoztató kiadvány részletesen bemutatja, hogy a versenyben való részvétel milyen előnyökkel jár az önkormányzat számára (http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas). Kategóriánként a legjobb három eredményt elérő önkormányzat díjban részesül a biológiai sokféleség megóvása érdekében tett erőfeszítéseiért. Ezen önkormányzatok közül kerül külön díjazásra a verseny fő nyertese, aki elnyeri a 2010-es év "Biodiverzitás Fővárosa" címet. Különdíjban részesülnek továbbá a legjobb önkormányzati projektek.
A "Biodiverzitás Fővárosa" címet elnyerő önkormányzat két képviselője meghívást kap a 2010 októberében Nagoyaban, Japánban megrendezésre kerülő települési biodiverzitás csúcstalálkozóra (COP10), amelynek célja a riói Biológiai Sokféleség Egyezmény (CBD) megvalósításának segítése. A nyertes önkormányzatnak ezáltal lehetősége nyílik, hogy a világ minden részéről érkező vendégeknek, önkormányzati delegáltaknak, politikusoknak, szakértőknek, valamint a nemzetközi média képviselőinek bemutathassa az általuk megvalósított stratégiákat és intézkedéseket. A francia, magyar, szlovák és spanyol biodiverzitás díjak nyertesei nemzetközi színtéren hangoztathatják a helyi kihívásokra adott válaszintézkedéseiket. A nyertes önkormányzat képviselői a csúcstalálkozó hivatalos nemzeti / EU delegációjának lesznek a tagjai.
versenyben való részvétel feltételei
- A "Biodiverzitás Fővárosa" díj elnyeréséért bármely önkormányzat részt vehet a versenyben. Lehetőség van arra is, hogy egy körjegyzőséghez tartozó önkormányzatok közösen induljanak, ebben az esetben ezen önkormányzatok önállóan nem vehetnek részt a versenyben.
- A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy bizonyos intézkedések alátámasztására igazoló anyagokat kérjen be a versenyben résztvevő önkormányzattól.
- A kiemelt teljesítményt nyújtó önkormányzatok által megadott adatokról kikérheti a helyi környezet- vagy természetvédelmi civil szervezetek véleményét. Továbbá ezen civil szervezeteknél érdeklődhet arról, hogy van-e az önkormányzatnak olyan intézkedése, határozata, amely veszélyezteti a biológiai sokféleséget.
- A környezetvédelmi előírások nem teljesítése és a környezetre, a helyi biológiai sokféleségre károsan ható intézkedések megvalósítása pontok levonását eredményezi, bizonyos esetekben akár a versenyből való kizáráshoz is vezethet.
A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG alatt a Földünk élővilágának sokszínűségét értjük: kezdve az állatoktól, növényektől és gombáktól egészen a mikroorganizmusokig és azok ökoszisztémájukig és az ökoszisztémák rendszerét magában foglaló tájig.
A biológiai sokféleség kiterjed a genetikai sokszínűségre is, amely megmutatja, hogy minden élőlény az élet hatalmas, pókhálószerűen összefüggő rendszerének önálló, egyedülálló eleme.
A biológiai sokféleség a sokszínűség egészét mutatja be, és így a természet teljes gazdagságát: a fajok sokszínűségét, a genetikai erőforrások változatosságát, az ökoszisztémák sokféleségét, valamint az állat- és növényvilág tarkaságát.
A biológiai sokféleség védelmének hangsúlyozása érdekében az ENSZ 2010-et a Biológia Sokféleség Világévének nyilvánította. A "Biodiverzitás Fővárosának" megtalálása világszerte kiemelkedő feladat annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a biológiai sokféleség védelmére, és annak megünneplésére.
Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.
Elérhetősége:
Dr. Molnár Gábor ügyvezető igazgató
Egerszegi Zita projektmenedzser
8600 Siófok, Batthyány u. 1.
Tel./Fax: +36 84 317 002
honlap: http://www.balatonregion.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
Sajtoanyag_Biodiverzitas.pdf
BiodiverzitasDij_kiadvany.pdf
Kerdoiv_Biodiverzitas.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum