Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
11. BIG Filmfesztivál
Kiíró:
Uránia Nemzeti Filmszínház
Határidő:
02/12/2017
Érvényes:
02/12/2017
Tárgymutató:
BIG Filmfesztivál, 11.
Pályázhat:
bármely oktatási intézmény diákja, továbbá bármely 10 és 30 év közötti fiatal
A kiíró(k) adatai

11. BIG Filmfesztivál
Nevezési feltételek

Nevezési határidő: 2017. február 12., vasárnap éjfél.
A 11. BIG Filmfesztiválra nevezhet bármely oktatási intézmény diákja, továbbá bármely 10 és 30 év közötti fiatal.
Nevezni lehet egy vagy több 2012. január 1-je után készült, legfeljebb 10 perc hosszúságú rövidfilmmel, témától és műfajtól függetlenül.
A nevezés díjhoz kötött!
Csak olyan filmmel lehet nevezni, amely még nem szerepelt egyik nagy BIG Filmfesztiválon sem! A nevezett filmek előzsűrizésen esnek át, melynek eredményéről a nevező megadott e-mail címén értesítést kap. Előzetesen két kötött kategóriát hirdetünk U19 és 20+ néven, az előzsűrizést követően azonban, a további kategória alkotásának jogát fenntartjuk. A fesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget a nevezett filmek tartalmáért, de a nyíltan politikai, vagy pornográf; nyílt erőszakot tartalmazó, bármilyen kisebbséget vagy többséget-, a magyar Alaptörvényt-, valamint a mindenkor hatályos Médiatörvényt sértő filmek nem kerülnek versenybe!
A fesztivál hivatalos nyelve a magyar, ezért az ettől eltérő nyelvű filmeket magyar nyelven feliratozni kell!
Kategóriák
- U19 kategória (korábbi Diák kategória): 10-19 éves korig
- 20+ kategória (korábbi ifjúsági kategória): 20-30 éves korig
A kategóriába sorolás alapja a nevező életkora. Amennyiben a nevező 2017. február 17-ig nem tölti be a 20. életévét, az U19 kategóriába sorolandó, amennyiben 2017. február 17-ig betölti 20. életévét a 20+ kategóriába. Nevezés során a nevezők születési dátumát regisztráljuk és amennyiben tévesen jelölte meg nevezésénél a kategóriát, átsoroljuk.
Nevezés során a nevezőnek fel kell tüntetnie saját nevét, a nevezéshez és a kapcsolattartáshoz szükséges néhány személyes adatát és a nevezett filmre vonatkozó adatokat. A nevezési lap kitöltésével és beküldésével a nevező hozzájárul személyes adatai kezeléséhez az Adatvédelmi törvénynek megfelelően és elfogadja a 11. BIG Filmfesztivál nevezési feltételeit!
A nevező személye csak a film rendezője vagy forgatókönyvírója lehet!
Több film nevezése esetén kérjük, az összes filmet külön nevezni! A nevezési díjat nevezett filmenként kell megfizetni! Filmműhelyek és kreatív alkotócsoportok tagjainak lehetősége van az alkotócsoport vagy filmműhely nevét feltüntetni a "Filmmel kapcsolatos adatok” résznél. Ezért kérjük, hogy versenyfilmjeiket szíveskedjenek saját névvel nevezni, a filmműhely vagy csoport nevét az erre a célra kialakított helyen feltüntetve!
Nevezési díj: A versenybe kerülés feltétele a nevezési díj megfizetése mindkét előre hirdetett kategóriában, minden 11. BIG Filmfesztiválra nevező esetében.
Nevezési díj:
- U19 kategóriában 2990 Ft, azaz kettőezer kilencszázkilencven forint,
- 20+ kategóriában 3990 Ft, azaz háromezer kilencszázkilencven forint,
amelyet, a nevezés beküldésekor, de legkésőbb 2017. február 17 -én éjfélig kell megfizetni átutalással, a fesztivált támogató és a szervezés egy részét bonyolító alapítvány bankszámlaszámára.
Kedvezményezett alapítvány: M. S. Mester Alapítvány
Címe: 1073 Budapest, Kertész u. 43.
Számlaszáma: 10403181-31818511-00000000
Számlavezető bank: K&H Bank Zrt. 318 Budapest
IBAN: HU29 1040 3181 3181 8511 0000 0000
SWIFT/BIC: OKHBHUHB
A nevezési díj befizetésének határideje: 2017. február 17.
A közlemény mezőben szerepeljen a nevező neve és a kategória megjelölése! (pl. Kiss Anett u19 vagy Kiss Anett 20) Amennyiben a nevezési díj nem érkezik meg számlaszámunkra a megadott határidőig, a nevezést automatikusan töröljük rendszerünkből, így a nevező nem vesz részt a fesztiválon.
A nevezőnek az elutalt nevezési díj elküldésének tényét jelezni kell, ezért kérjük, utalás után a tranzakciót igazoló dokumentumot, vagy képernyőmásolatot kompatibilis fájlformátumban (.jpg, .bmp, .pdf vagy .doc - .docx) elküldeni a nevezes@bigfilmfesztival.hu e-mail címre.
Amennyiben a nevező a befizetési határidőt követő 2 napon belül nem küldi el az átutalásról szóló igazolást a fentebb leírtak szerint, fenntartjuk a jogot, hogy az adott nevezőt kizárjuk, mely a nevezési díj elvesztésével jár.
Versenybekerülés esetén a további tennivalókról külön e-mail üzenetben tájékoztatjuk a nevezőt

NEVEZÉS MENETE
Töltsd ki a nevezést elektronikusan! Válassz, hogyan juttatod el hozzánk a filmet!
A nevezett filmet:
- küldheted file transfer alkalmazással a nevezes@bigfilmfesztival.hu címet jelölve meg címzettnek
- eljuttathatod hozzánk más módon*, ha egyik fenti lehetőség sem megy, ez esetben kérünk, hogy nevezés előtt időben vedd fel velünk a kapcsolatot!
Felhívjuk figyelmedet, hogy a beküldésnél nem fogadjuk el a fájlmegosztó szolgáltatásra feltöltött film linkjét (pl. Youtube, Videa, Indavideo, Vimeo)! Beküldésnek kizárólag a hozzánk e-mailben megérkezett adatállomány felel meg, amennyiben az internetes beküldést választod.
Fájlküldő szolgáltatás például a toldacuccot.hu, a wetransfer.com, a Google Drive, a Microsoft OneDrive, stb. Amennyiben segítségre van szükséged, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!
A nevezés csak a nevezési űrlap hiánytalan kitöltésével, a személyes, valamint a nevezett filmre vonatkozó adatok pontos megadásával a nevezési feltételeket elfogadva érvényes! A megadott nevezési határidő egyben beérkezési határidő is, a határidőn túl érkezett, valamint beazonosíthatatlan filmeket nem fogadjuk el.
A beküldött film fájlneve legyen a nevező nevére és a film címére utaló! (pl. név: Kiss Anett, filmcím: Saját filmem kissanett_sajatfilmem.mpeg)

Filmekre vonatkozó nevezési kritériumok
A 11. BIG Filmfesztiválra való nevezés során MPEG (MPEG1, MPEG2 - .mpg, .mpeg) és MPEG4 (.mp4, .h264, .m2ts) kódolású filmeket áll módunkban elfogadni SD vagy HD felbontásban! A nevezett filmek képaránya 4:3 vagy 16:9 lehet. A lejátszási sebesség kizárólag 25 fps, a hang formátum pedig mono vagy stereo lehet.
Felhívjuk nevezőink figyelmét, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a rendezvény napján levetített filmanyag formátuma FullHD 1920*1080, 25fps, 16:9, 2.0 stereo hang.
Kérünk, beküldés előtt mindenképpen ellenőrizd a beküldött film formátumát, lejátszási sebességét és képarányát! A BIG Filmfesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget a beküldött filmek lejátszási minőségéért!

Amennyiben a nevezés nem felel meg a fentebb leírtaknak fenntartjuk a jogot, hogy az adott nevezőt kizárjuk, mely a nevezési díj elvesztésével jár (amennyiben nem a befizetés hiánya a kizárás oka).

Versenybe kerülés
Az előzsűrizés eredményéről 2017. február 20-27. között, a nevezési lapon feltüntetett e-mailcímen értesítjük a nevezőt.

Versenybekerülés feltételei
Az előzsűrizés során a fesztiválra nevezett rövidfilmekből kategóriánként legfeljebb 90 perc hosszban válogatunk ki alkotásokat, amelyek versenybe kerülnek. Az előzsűrizés eredményéről a nevezőket e-mail üzenetben tájékoztatjuk, döntésünket kérés esetén írásban indokoljuk.

Versenybekerülésének elfogadásával a nevező hozzájárul:
- hogy a BIG Filmfesztivál csapata a nevezett filmet, vagy annak részletét a BIG Filmfesztivállal kapcsolatos promóciós projektekben felhasználja az alkotó(k) nevének és a film címének megjelölésével, valamit hogy kellő népszerűség esetében a filmet teljes hosszában közzétegye csatornáin és levetítse médiapartnereinél.
- hogy nevezett filmjét a BIG Filmfesztivál csapata a verseny részeként a fesztivál napján az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében hivatalos vetítésen lejátssza.
- hogy versenybe került filmjét a BIG Filmfesztivál csapata a versenyen való részvétel okán archiválja saját adatbázisába.
Versenybekerüléssel a nevező tudomásul veszi, hogy amennyiben nem töltötte még be 18. életévét és a fesztiválon díjat nyer, a csomagot csak oktatási azonosító száma regisztrálásával tudjuk átadni! Így minden nevezőnket arra kérünk, ügyeljen arra, hogy versenybekerülés esetén hozza magával oktatási azonosítóját (11 számjegyű "7” -tel kezdődő szám) a fesztiválra!
A fesztiválra a belépés ingyenes!
A fesztiválról videó- és fotódokumentáció készül, amelyet a rendezvényre való belépéssel minden vendégünk tudomásul vesz és a BIG Filmfesztivál promotálására szolgáló felhasználásába beleegyezik. A kiadott médiaanyagok a honlapon lesznek megtekinthetők.
http://www.bigfilmfesztival.hu/nevezes.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum