Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
XIII. Fotóposzter pályázat a Vízről
Kiíró:
Magyar Hidrológiai Társaság; Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar
Határidő:
02/28/2019
Érvényes:
02/28/2019
Tárgymutató:
víz világnapi fotóposzter pályázat
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

XIII. Fotóposzter pályázat a Vízről

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezetének (MHT BTSz) és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának (ME MFK) közös pályázati felhívása a 2019. évi Víz Világnapi Fotóposzter Pályázatra
A MHT BTSz és az ME MFK a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természetben betöltött szerepének, sok-irányú felhasználásának, a Víz és az Ember kapcsolatának bemutatására fotóposzter (fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet. A pályázat bárki számára nyílt!

Témák:
I. A VÍZ hangulati szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, vizes barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízpart, vízi sportok, fürdők, uszodák, rekreáció, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.). CSAK SAJÁT FOTÓK FELHASZNÁLÁSÁVAL!
II. A VÍZ társadalmi (szakmai) szerepének bemutatása (ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vízenergia kihasználás, termálvíz és felhasználása, vízi munkák, ökológiai vízfelhasználás stb.). A SZAKMAISÁG BIZONYÍTÁSÁRA TÉRKÉP, KÉPESLAP, ÁBRA STB. FELHASZNÁLHATÓ A SAJÁT KÉPEK MELLETT!
III. A magyar vízgazdálkodás, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság bármely történésének archív, képi bemutatása. ARCHÍV KÉPANYAG IS FELHASZNÁLHATÓ, A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL!

A pályázatot az alábbi 9 kategóriában írjuk ki:
- "általános iskolások” részére 14 éves korig (csak az I. témára),
- "középiskolások” részére 18 éves korig (csak az I. és II. témákra),
- egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig (az I., II., III. témákra),
- út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül (az I., II., III. témákra).

A pályázat jellege és formája kötött, melynek értelmezéséhez javasoljuk az eddigi pályázatok
fotóposztereit bemutató http://www.fava.hu/, és a http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja, valamint a http://www.hidrologia.hu/mht/ honlapok megtekintését.

Egy ötletes, első helyezett tavalyi fotóposztert formai mintakén mellékelünk!
A pályázatra beküldött fotóposzter olyan képfelbontású legyen, hogy azt A/3-as méretben, jó minőségben ki lehessen nyomtatni. (Nagy felbontású képfájl - JPG, GIF, TIF stb. - használatát kérjük!) A fotóposzter színes vagy fekete-fehér lehet, JAVASOLTAN 4-10 képpel, a II. és III. témákban beadandó fotóposztereken minden képhez rövid magyarázó szöveggel.

Pályázni egyénileg, vagy több szerző közös munkájával készült saját képekkel lehet. Egy néven (önálló pályázóként, vagy a csoportosan pályázókként), témánként maximum 1-1, azaz összesen 3 (három) pályázat adható be. Minden poszteren kötelezően fel kell tüntetni a poszter címét, szerzőjét (szerzőit), és szerepeljen rajta, hogy "A poszter a 2019. évi, MHT Borsodi Területi Szervezet - ME Műszaki Földtudományi Kar által kiírt Víz Világnapi fotóposzter pályázatra készült”. (Hiányos szövegű, vagy a kiírástól eltérő formájú pályaművet nem tudunk befogadni!) A pályaművek mellé feltétlenül kérjük a kitöltött adatlapot is!
A fotóposztert KÉPFÁJL-ként, az adatlapot pedig DOC (DOCX) fájlként kérjük megküldeni!

Díjazás:
Az eddigiekben oklevél, pénz és/vagy tárgyjutalom (barlangbelépő, fürdőbelépő, múzeumi belépő, szállodai vendéglátás, szállás, fotópapír, szakmai kiadvány, könyv, könyvutalvány, pendrive, ingyenes konferencia részvétel stb.) átadására került sor, ill. az első 10 év anyagát az MHT DVD-n kiadta. Ezeket a díjazási formákat tervezzük megtartani 2019-ben is, de törekszünk a díjazások bővítésekre is. A legjobb fotóposztereket - számbeli megkötés nélkül - minden lehetséges szakmai rendezvényen be kívánjuk mutatni, (a Területi Szervezet Víz Világnapi rendezvényén, az MHT országos vándorgyűlésén, szakmai diáktalálkozókon, egyetemi rendezvényeken, honlapokon, a szponzorok által szervezett kiállításokon stb.) valamint azokat meg is őrizzük.

A legjobbnak vélt fotóposzterek egy évig dr. Lénárt László egyetemi szobája ajtajának külső oldalán is megtekinthetők!

A pályázatok beérkezési határideje 2019. február 28, 24:00. A pályázatok leadhatók postai úton vagy személyesen CD-n, pendrive-on, de elküldhetők e-mailban is dr. Lénárt László részére (Miskolci Egyetem, Környezetgazdálkodási Intézet, 3515 Miskolc-Egyetemváros; hgll@uni-miskolc.hu címre). A pályázattal kapcsolatban érdeklődni ugyanitt lehet személyesen, vagy telefonon: (46-565-111/17-26; ill. 06-20-986-3000). Az eddigi kiírások, a szponzorok, az eredmények valamint a fotóposzterek a http://www.fava.hu/ és a http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja, vagy részben a http://www.hidrologia.hu/mht/ honlapon megtekinthetők!

Az eredményhirdetésre, ill. a díjátadásra az MHT BTSz által szervezett Víz Világnapi rendezvényén kerül sor 2019. 03. 22-én a Miskolci Egyetemen. (Az időpontról és helyről értesítjük! Aki nem tud eljönni, annak az oklevelet és/vagy a díjat postán küldjük el.)
A 2018. évi szponzoraink, akik remélhetőleg idén is támogatnak bennünket, de új támogatókat is várunk!
A 2019-es szponzori kört a végleges kiírásban, ill. az eredmények ismertetésénél tüntetjük fel!


Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum