Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Dualitás
Kiíró:
Vesc-Art Management
Határidő:
03/31/2019
Érvényes:
03/31/2019
Tárgymutató:
fotópályázat, Dualitás
Pályázhat:
minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"Dualitás"
címmel ír ki pályázatot a Vesc-Art

A fotóművészeknek szóló pályázatra pályakezdő művészek jelentkezését várja a Vesc-Art. A finalisták munkáiból kiállítás nyílik 2019 tavaszán. A pályázaton indulhat minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott. A beérkezett pályázatokból a szakmai zsűri, Tóth Pál Sándor, Puskás Bea, Glázer Attila, és Auth Attila választja ki a finalistákat, és a díjnyertes alkotót, akinek egy képét a pályázatot alapító Vescot Mérnökiroda gyűjteményébe megvásárol.

Jelentkezési határidő: 2019. 03. 31., éjfél.

“Jobb és Bal, Jó és Rossz, Férfi és Nő, Test és Lélek. Ezen ellentétpárokat jelölő szavak uralkodó jele nem a szembenállás, hanem egymás jelentésének kiegészítése. Ez a motívum számos keleti vallás alapjául is szolgál, például a kínai Taoizmus elve szerint semmilyen dolog nem létezhet csupán magában, vagy önmagáért. Minden jelenség magában hordja a változás, az ellenkezőbe fordulás lehetőségét. Így azt mondhatjuk, hogy a világ a Jin és a Jang jellegű erők állandó változásából áll. Ezek az erők normális körülmények között egyensúlyban vannak. Egyik sem létezhet a másik nélkül, hisz egymást tartják mozgásban, tehát az egység alapja a dualitás. A pályázat célja, hogy segítsen megérteni az ellentétpárok működését, amelyek a saját életünkben a problémák forrásai és egyben megoldásai lehetnek.” - olvasható a pályázati kiírásban.

​A pályázatra olyan munkákat várnak a szervezők, ahol a dualitás mint egész jelenik meg, és ez az egész a két ellentét egyenlő arányának a következménye. Mivel ez a jelenség az élet minden szegmensében megtalálható, így a filozófiától kezdve a hétköznapi apróságokon át az emberi kapcsolatok, politika, vallás, spiritualitás, szexualitás, társadalmi berendezkedés témaköreiben várnak munkákat, megfejtéseket.

Zsűri tagjai
Auth Attila, Egyetemi adjunktus, Magyar Képzőművészeti Egyetem
Glázer Attila, Korábban a Három Hét Galéria vezetője, Fotográfus
Puskás Bea, Kulturális menedzser, független kurátor, a TOBE Gallery társalapítója, művészeti vezetője
Tóth Pál Sándor, a GalleryTool és a Tóth Gyűjteménykezelés alapítója, a cARTc Kulturális Egyesület elnőke

A pályázat kritériumairól és a korábbi pályázatok eredményeiről a kiíró honlapján olvasható bővebb információ: http://www.vesc-artmanagement.com

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum