Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Nyerj családi öko-wellness tábor részvételt az őszi szünetre
Kiíró:
Ökologistic Alapítvány
Határidő:
10/12/2018
Érvényes:
10/12/2018
Tárgymutató:
ökotáborozás nyereményjáték
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Pályázat!
Nyerj családi öko-wellness tábor részvételt az őszi szünetre

2018. október 29.-november 2.
Verőce, Csattogóvölgy

Gyertek családostul kikapcsolódni a csodás Verőcére, ahol a gyerkőcök öko-táboroznak, addig apa és anya tematikus programokon vehet részt.

A táborban különös figyelmet fordítunk a tudatosságra, különösen a környezettudatosságra, a kikapcsolódásra és, hogy mindezt a családok együtt, egyensúlyban élhessék meg.

A tábor fő tematikája a hulladékmentes szemléletmód átadása a családoknak olyan formában, ami a mindennapokba egy kis odafigyeléssel könnyen átültethető.
A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtéssel barátkoznak, megismerve különböző anyagok előállítást, környezeti előfordulását és azt, miért fontos óvni a környezetünket. Sok kirándulással, szabad játékkal, barkácsolással, újrahasznosítással (Rólunk: Ökologistic Alapítvány).
Az anyukák a tudatos otthonteremtés, háztartásvezetés témájával foglalkoznak a bútorfestő délutánokon, ahol saját kidobásra ítélt bútorukat újítják fel, megismerve egy olyan technikát és szemléletmódot, melynek segítségével kidobás helyett örömüket lelik a későbbiekben a felújításban, értékmentésben. (BOHOdesign)
Az apukák programja sokkal szabadabb, ők organikus módon kapcsolódnak be az anyák-gyerekek tevékenységeibe (bútorfelújításokba, barkácsolásba, tűzrakásba, kemence begyújtásába) pontosan annyira, amennyire kedvük van hozzá. Könyvet is hozhatnak:)

PROGRAM:
A tábor programját úgy dolgoztuk ki, hogy jusson idő a közös időtöltésre és az énidőre is: délelőtt közös programok, délután tematikus férfi, női és gyerekprogramok lesznek, ahol mindenki csak a saját programján vehet részt.
A családok külön-külön szobákban kapnak szállást. A reggeli, ebéd és vacsora biztosított, gyerekek számára az uzsonna is.
Reggeli után egy fakultatív családi program lesz minden nap.

A délelőtti programok keretében a tudatos, egészséges táplálkozás, és életmód témákat járjuk körül közösen szülők és gyerekek: sajtkészítés, kenyérsütés, zabpehely készítés, jóga, tánc, masszázs és túrázás programokon vehet részt, aki szeretne.

Délben közös ebéd és rövid lecsendesülés után kezdődik a nap “énidő” alkotó része.

Délutáni programok:
- A gyerekek újrahasznosítás, környezeti szemléletformálás fókuszú folalkozásokon vesznek részt, kirándulnak, bogarásznak…
- A nők eközben bútorfestő/bútorújrahasznosító foglalkozásokon bontakozhatnak ki. Megtanulják a bútorfestő alapokat, dekorációs technikákat, melyek segítségével környezetbarát alapanyagokkal újjávarázsolhatják megunt, régi bútoraikat úgy, hogy ne kelljen kidobni a régit.
- A férfiak számára az első nap csapatépíés, majd szabadon beszélgetnek, lazítanak. Ezt követően számukra sportolási lehetőségek, olvasás, kirándulás, apás közös lazulás, barkácsolás lehet az elfoglaltság.

A napok a vacsorával zárulnak, mely után közös mesélés tábortűznél, vagy családi félrevonulások lehetnek, ez teljesen tőlünk függ majd.

A tábor péntek délután ér véget egy közös búcsúzással, az együtt töltött idő megünneplésével.
A tábor eredeti célja a gyerekek környezeti személetformálása. Ám mi egységekben gondolkozunk, hisszük, hogy a személeltformálást a családban kell elkezdeni. Ezért hívunk minden családtagot, hogy közösen megtapasztaljuk, hogy újrahasznosítani, értékmenteni nem csak zöld, hanem gazdaságos és trendi és közösségformáló is. Ebben a szemléletben alakítottuk ki a felnőtt programokat, hogy mindenkinek lehetősége legyen minél több új ismeretre szert tenni akár táplálkozásban, akár életmódban, mindennapi életvitelben, vagy akár az otthon kialakításában. És persze a sok-sok gyerekprogram is a célt szolgálja: környezeti érzékenyítés programunk alatt a gyerekek megismerik a környezetet, a környék élővilágát, megismerik, miért fontos a környezeti egyensúly. A környezet szeretete után következhet a környezet védelme, mely innentől kezdve “gyerekjáték”.

Mivel a tábor október végén kerül megrendezésre, a résztvevők készüljenek a zordabb időjárási körülményekre. Hidegben is túrázunk, és tartunk kinti programokat, főleg a gyerekeknek!

A tábor tartalmazza:
- 4 éjszaka szállás
- napi háromszori étkezés (gyerekeknek négyszer)
- délelőtti fakultatív programok (jóga, sajtkészítés, masszázs stb)
- délutáni gyerek- és felnőtt foglalkozások

Az utazást egyénileg kell megoldani!

A tábor ára (pályázat nyerteseinek):
Felnőtt: 15 000 Ft/fő/5 nap
Gyerekek számára ingyenes
A táborba CSAK pályázati úton lehetséges felvételt nyerni!
A táborba a gyerekek csak szülővel vagy nagyszülővel érkezhetnek, közös szobát kapnak.

Pályázat feltételei (FONTOS):
Írj 1500 karakternyi motivációs levelet, miért szeretnél jönni a táborba, valamint készítsetek családilag egy közös alkotást a szelektív hulladékgyűjtés témájában. Technikai megkötés nincs, a végeredményt digitális fotón csatold a motivációs levélhez.
Ezen kívül szerepeljen benne a név, e-mail cím, telefonszám és az, hogy hányan jönnétek a táborba (apa+anya+2 gyerek vagy csak anya gyerekek stb), a felnőttek és gyerekek száma pontos legyen.

A pályázat feltétele: párok és egyedülálló szülők, nagyszülők is jelentkezhetnek, de feltétel, hogy gyermek is mindenképpen jöjjön.
A programváltozás jogát fenntartjuk.
A motivációs levelet ÉS a pályamunka fotóját (külön képként csatolva, nem wordbe szerkesztve) az
palyazat@okologistic.com címre várjuk.
A pályázat elküldésével elfogadod, hogy a pályaművek fotóit az Ökologistic Alapítvány saját oldalain közzéteheti.

Pályázat elbírálása:
az Ökologistic Alapítvány választ ki öt nyertes családot, egy család pedig sorsolással juthat be.

Nyeremény:
A pályázat nyertesei (5 család) jelképes összegért vehetnek részt az öt napos táborban, ami a felnőtt családtagok számára 15ezer ft/fő, a gyermekek számára ingyenes.
Ebben benne van a szállás, teljes ellátás és a programok is az öt napra.

Nyereményjáték:
Ökologistic Alalíptvány Facebook oldalán nyereményjátékot hirdetünk hamarosan.
Az ott leírt feltételek szerint részt vevő játékosok közül kerül ki egy nyertes és családja.

Pályázat beküldési határideje: 2018. október 12.
Elbírálás, értesítés: 2018. október 14.
Sorsolás: 2018. október 14.

A nyertes a nyereményt készpénzre nem válthatja, másra át nem ruházhatja. Visszamondás esetén az Ökologistic Alapítvány másik családot hív meg.
http://okologistic.com/okotabor_palyazat/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum