Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Városom titkai, környékünk felfedeznivalói
Kiíró:
MOT-98 Kft
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
03/31/2018
Tárgymutató:
városom titkai, környékünk felfedeznivalói
Pályázhat:
Magánszemélyek, valamint 1-3 fős középiskolás, vagy általános iskolás felső tagozatos csapatok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Városom titkai, környékünk felfedeznivalói
Mutasd be mi mindent rejt városod és környéke! Képzeld el, hogy egy vendég család érkezik hozzátok: mi volna, amit megmutatnál nekik? Milyen érdekességeket tudnál mesélni nekik?
1-3 fős középiskolás diák csapatok és vezető tanáraik pályázatait várjuk. A tanév során kétszer, és tanév végén is értékes nyereményekkel jutalmazzuk a legjobb pályamunkák beküldőit.

A következő városokból és környékükről adható be pályamunka: Balatonfüred, Debrecen, Eger, Gyula, Győr, Hajdúszoboszló, Hévíz, Keszthely, Siófok, Pécs, Szeged, Székesfehérvár valamint valamennyi felsorolt város 30 km-es körzetében található helységek és természeti környezet.

Több kategóriában is várunk pályázati munkákat:
1. Legendák, Érdekes tények
A városhoz, tájhoz, épületekhez kapcsolódó legendás /érdekes történetek. A vallási tárgyú legendák (védőszentek, vallásos alakok) mellett a város egykori híres és nem híres lakóiról, mesterségek képviselőiről, orvosokról, vagy vendéglősökről, városvezetőkről és a falu bolondjáról, jó lelkű emberekről és gazfickókról, kertekről és öreg fákról szóló történeteket várunk. Lehetnek furcsák, megmosolyogtatók, vagy büszkeségre okot adók.
Elvárt terjedelem témánként min. 5-6 mondat, max. 1 A/4-es oldal.
Forrásmegjelölést kérünk, hogy garantáljátok a hitelességet.
Stip-stop gyorsaság szabályra figyelj!
Fotók csatolása előnyt jelent az értékelésnél.
GPS koordináta kötelező a konkrét helyhez kapcsolódó történeteknél. Egyszerű megtudni: a mellékletben olvashatod, hogyan kell.

2. Fesztiválok, rendezvények
Olyan gasztro-fesztiválok, kulturális rendezvények, amiért akár oda is utazna valaki hozzátok. Lehet egy, vagy több napos. Írja le mi mindent lehet ott látni, kóstolni, milyen zenei programok, vagy előadások kapcsolódnak hozzá. Rendszeresség esetén: mikor rendezik (pl október 3.hete, vagy konkrét dátum minden évben nevezetes dátumhoz kapcsolódóan, hányadik rendezvény/ mióta létezik. Mekkora forgatagra számítson a vendég (pl résztvevők száma általában). Honlap címe, ha van, vagy más hiteles forrásmegjelölés. Fotó, (ha van) előző fesztiválról. Leírás: hogyan ajánlanád a képzeletbeli vendég családnak pár mondatban?
Elvárt terjedelem témánként min. 5-6 mondat, max. 1/2 A/4-es oldal.
Ellenőrizhető forrásmegjelölést kérünk, hogy garantáljátok a hitelességet.
Stip-stop gyorsaság szabály.
Fotók csatolása előnyt jelent az értékelésnél.
GPS koordináta kötelező. Egyszerű megtudni: a mellékletben olvashatod, hogyan kell.

3. Szép tájak, a szokásos turista útvonalakon kívül
Biztosan ismertek olyan szép helyeket a városban, vagy 30 km-en belül, amit érdemes megnéznie a környékre látogatónak. Ez lehet hegytető, kilátó, vízpart, de akár park, épület látogatható kertje is. Írj róla pár mondatot úgy, hogy kedvet kapjanak és elmenjenek oda!
Elvárt terjedelem helyszínenként min. 5-6 mondat, max. 1 A/4-es oldal.
Stip-Stop gyorsaság szabály!
Fotók csatolása előnyt jelent az értékelésnél.
GPS koordináta kötelező. Egyszerű megtudni: a mellékletben olvashatod, hogyan kell.

4. Szokások, hagyományok
Pár mondatos, részletes leírás arról, hogy is volt valami régen, őrzik-e ma is, ha igen: hogyan?
Újkeletű hagyomány is érdekes, pl egy rendezvény, ami már legalább 4-5 éve van a városotokban és a képzeletbeli vendég családnak jó szórakozást jelenthet.
Elvárt terjedelem témánként min. 5-6 mondat, max. 1 A/4-es oldal.
Ellenőrizhető forrásmegjelölést kérünk, hogy garantáljátok a hitelességet.
Stip-stop gyorsaság szabály* erre a kategóriára is érvényes.
Fotók csatolása előnyt jelent az értékelésnél.
GPS koordináta kötelező, ha helyszín(ek) kapcsolódnak hozzá. Egyszerű megtudni: a mellékletben olvashatod, hogyan kell.

5. A városodra, környéketekre jellemző receptek, ételek, italok
Lehet régi, vagy mai recept. Lehet főétel, vagy desszert, téli eltevésre szánt étel, szörp. Lényeg, hogy valóban helyspecifikus legyen. Pár fotót is mellékeljetek, hogy lássuk hogyan néz ki. Úgy írd le, hogy a képzeletbeli családanya el tudja készíteni. TIPP: fotózd, Ti hogyan készítitek el! (Sajnos nem lehetünk ott, pedig előre tudom, hogy érdemes volna megkóstolni!)
6. A legjobb süti, fagyi, pizza, hamburger és vendéglő
Ugye Te is szeretnéd tudni ezeket, ha egy másik városba látogatsz? Írd meg, miért javaslod a képzeletbeli családnak, hogy felkeresse az adott helyet. Van valami egészen egyedi benne? A legfinomabb túróspitét készítik, vagy 200 éves recept alapján készül a hőzönbőzön? Esetleg a dédpapa építette a kemencét, amiben a kenyeret sütik, vagy gyros versenyt nyert a hely?
Stip-stop gyorsaság szabály* erre a kategóriára is érvényes.
Fotók csatolása előnyt jelent az értékelésnél.
GPS koordináta kötelező

Részvételi szabályok, értékelés
1. Ki pályázhat?
Magánszemélyek, valamint 1-3 fős középiskolás, vagy általános iskolás felső tagozatos csapatok.
2. Jelentkezés, pályázati anyagok leadása
Pályázni elektronikusan megküldött tartalommal és fotókkal lehet, regisztrációt követően az iroda@mot.hu címre küldött pályázati anyagokkal.
Fontos! Nem kell egyszerre a teljes pályázati anyagot leadni, hanem ahogyan egy-egy téma elkészül, hiszen a Stip-Stop szabály miatt könnyen hátrányba kerülne a Pályázó másokkal szemben. A Pályáztató nyilvántartja és a Pályázók számára is hozzáférhetően online megjelenteti a beérkezett anyagokat. Így a Pályázó látja a beérkezett anyagait és az esetleges hiányt jelezheti a Pályáztatónak.
Regisztrálni ezen a címen lehet:
http://ujdonsag.mot.hu/varosunk-titkai-palyazat
3. Stip-stop gyorsaság szabály
Azonnal regisztráld az elkészült anyagodat a Stip-Stop táblázatba, amint beküldted az iroda@mot.hu címre. Adott témáról/ GPS koordinátán lévő helyről szóló anyag ugyanis csak akkor indulhat a pályázati díjakért, ha azt másik Pályázó még nem stoppolta le magának egy anyag beküldésével és a Stip-Stop táblázatban való foglalásával. Egyetlen esetben teszünk kivételt: ha az előtte beérkezett anyaghoz képest jelentős új információt, vagy fotó kiegészítést tartalmaz a Te anyagod. Ennek elbírálása a pályázat kiírójának döntése.
Itt töltsd ki a Stip-Stop űrlapot >
https://goo.gl/forms/YIZGvQbmqLEAXa3J3
Kövesd a Stip-Stop táblát itt >
http://ujdonsag.mot.hu/stip-stop-tabla-toltsd-ki-mielott-mas-regisztral-a-temara/
4. Esélysokszorozás
A pályázat fődíját a Pályáztató nem a Pályázók, hanem valamennyi beérkezett értékelhető pályamunka között hirdeti ki. Így, ha a Pályázó adott kategóriában több tartalommal is pályázott, vagy több kategóriában is indult, plusz akkor minden egyes kategóriába leadott minden egyes tartalommal indul a fődíjért. A fődíjért való vetélkedésnek az is feltétele, hogy a Pályázó a 6. pontban foglaltaknak megfeleljen.
5. Egyéb kikötések
A Pályázó vállalja, hogy az általa beküldött tartalmak hitelesek. Amennyiben bizonyíthatóan részben, vagy egészében nem azok, úgy automatikusan kizárja magát a pályázatból. A Pályázó vállalja továbbá, hogy az általa beküldött tartalmak és fotók szabadon felhasználhatók, azok nem állnak szerzői jogvédelem alatt és senkinek a személyi jogait sem sértik. A pályázat kiírója minden jogi felelősséget áthárít a Pályázóra a tartalmak hitelességével és szabad felhasználhatóságával kapcsolatban. A Pályázó hozzájárul, hogy az általa beküldött tartalmakat és fotókat a Pályáztató korlátozás nélkül, szabadon felhasználja, és minden ezzel kapcsolatos minden jogot térítésmentesen átad a Pályáztatónak.
A pályázaton nem vehetnek részt az A MOT-98 Kft munkatársai, alvállalkozói, valamint ezek közvetlen hozzátartozói sem.
6. Elbírálás szempontjai, határidők
Az a Pályázó indulhat a fődíjért, aki az 1,2,3,4-es kategóriák közül legalább 3-hoz beküld értékelhető anyagot, illetve az 5.6. kategóriában is legalább 1 értékelhető pályamunkát ír. Tehát összesen minimum 4 témában 4 anyagot küld be.
A pályáztató a beérkezett pályaművek közül a következő szempontok szerint választ: tartalom minősége (érdekes, hiteles, humoros) és mennyisége a korlátokon belül. Fotók minősége, száma a korlátokon belül. Az elbírálást a Pályáztató munkatársai végzik. Pályázó jelentkezésével elfogadja, hogy a pályázat elbírálása szubjektív döntés.
Beadási határidő: 2018. Március 31-ig folyamatosan.
Kategória különdíjak kihirdetése:
A Pályáztató különdíjakat ajánl fel azoknak a Pályázóknak, akik különösen igényes, humoros, fotókkal jól illusztrált pályamunkát adnak be bármelyik kategóriában. Különdíjak elbírálási határidői:
2017. Október 30. A 2017.október 25-ig beérkezett pályamunkák közül.
Kategóriadíjak: Telefon feltöltőkártyák a csapat minden tagjának és a felkészítőtanároknak is.
2017. November 30. A 2017.október 26 - november 20 között beérkezett pályamunkák közül.
Kategóriadíjak: egyeztetés alatt
2018. Április 15-ig. A 2017. november 20 és 2018.április 10. között beérkezett pályamunkák közül.
Kategóriadíjak: egyeztetés alatt
Fődíj kihirdetése: 2018. Április 30. Ezt követően a Pályáztató elektronikusan értesíti a Pályázókat a döntéséről a regisztrált e-mail címükön, valamint honlapján is közzéteszi az eredményeket.
A Fődíj még egyeztetés alatt vannak, de olyasvalami lesz, aminek nagyon is örülhet a digitális világ bármely polgára! Amint eldőlt, hogy mi lesz e-mailben értesítünk minden Pályázót és közzétesszük a honlapon is. Legkésőbb 2017. November 15-ig küldünk tájékoztatást.
Örömmel várjuk a pályamunkákat és szurkolunk, hogy minél jobban megismerjétek városotok és környékének titkait, tegyetek minél több felfedezést!
http://ujdonsag.mot.hu/varosunk-titkai-palyazat/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum