Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Nyári tábor program 2013 - szervezéstámogatás
Kiíró:
Magyar Vöröskereszt
Határidő:
04/25/2013
Érvényes:
04/25/2013
Tárgymutató:
nyári tábor szervezéstámogatás
Pályázhat:
nyári táborok szervezői
Bookmark and Share Add a Startlaphoz
A kiíró(k) adatai
Egyéni tanulóknak! Projekt tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam >>>

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
NYÁRI TÁBOR PROGRAM
2013

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága együttműködésben a Dán Vöröskereszttel felhívást tesz közzé a Velux Alapítványok által támogatott "Remény program" keretében a Magyar Vöröskereszt által szervezett nyári táborok kiegészítő támogatására.

A program célcsoportja:
A program azon fogyatékkal élő illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre fókuszál, akiknek nincs más lehetőségük a nyár folyamán szabadidős és társas tevékenységekben történő részvételre.

A program célja:
A program célja nyári táborozási tevékenység megvalósítása három és fél év alatt mintegy 1350, 6 és 18 év közötti gyermek számára. A hosszú távú cél integrált táborok megrendezése, amelyekben a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyermekek együtt tölthetik el vakációjukat, és részt tudnak venni társas tevékenységekben elkötelezett önkéntesekkel együtt. A másik fontos cél a fenntarthatóság körülményeinek és lehetőségeinek a kidolgozása.
A pályázat célja a 2013-as évben 20 tábor kiegészítő támogatása, mintegy 600 fő részvételével a nyári táborokban. A pályázaton nyertes táborok esetében a kiegészítő támogatás keretein belül a tábori tevékenység folytatásához szükséges eszközök és fejlesztő játékok beszerzésére is sor kerül.

Az elnyerhető támogatás összege: 250 000 Ft + 15 000 Ft

A programban történő részvétel feltételei:
A 2013. évi Nyári Tábor programban 20 olyan pályázat kerül támogatásra, amely megfelel az alábbi kritériumoknak:
- Nyári tábort szervez, táboronként körülbelül 30 fő részvételével.
- Vállalja, hogy a kiválasztási szempontsor alapján választja ki a táborban résztvevő gyermekeket.
- Vállaja minimum 4 éjszakás/5 napos tábor megrendezését.
- Vállalja, hogy minimum 5 fő önkéntes (vöröskeresztes tag) vesz részt a tábor megrendezésében és lebonyolításában.
- Vállalja, hogy a tábor szervezésében kompetens egyén, valamint egy kulcs önkéntes részt vesz a tábornyitó és záró értekezleten, illetve vállalja, hogy a táborban segítő önkénteseket felkészíti, elkészíti és megküldi a jelenléti íveket és a felkészítési naplót.
- Vállaja, hogy a Nyári Táborban a táborozók részére elsősegélynyújtó ismereteket biztosít, valamint megismerteti a Magyar Vöröskereszt alapelveit, tevékenységét és a Vöröskereszt embléma jelentését.
- Vállalja, hogy a táborok során összegyűjtött tapasztalatokat megosztja a program résztvevőivel, és munkájával hozzájárul az ún. Tábori útmutató (min. 1 szervezéssel kapcsolatos javaslat megküldése), Játékgyűjtemény (min. 1 bevált/kedvenc játék leírásának és ajánlásának megküldése) és a Tapasztalatgyűjtemény (min. 1 fő önkéntes, vagy az önkéntes csoport tapasztalatainak/javaslatainak esszészerű leírása, megküldése) kiadványok elkészítéséhez.
- Vállaja, hogy a tábor szervezésével kapcsolatos folyamatokat, a tábor tevékenységeit dokumentálja, az előre biztosított kérdőíveket, nyomtatványokat a program eredményeinek mérése érdekében kitölti, fényképeket készít a tábori tevékenységekről.
- Vállalja, hogy a Magyar Vöröskereszt által kiadott pszicho-szociális játékgyűjteményből 3-5 játékot levezet és részletesen dokumentál.
- Vállalja a "Köszönet-nap"-on való részvételt a tábor munkatársai és kulcs-önkéntesei részére 2013 őszén.
- Vállalja, hogy a program lezárultát követően még további két évig (2014-ben és 2015-ben) megrendezi a Nyári Tábort.
- Vállalja, hogy együttműködik a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságával és a program többi résztvevőjével.
- Vállalja, hogy a dokumentációs kötelezettségeknek maradéktalanul eleget tesz és időben megküldi a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága részére.
A pályázatokat kérjük legkésőbb 2013. április 25-ig levélben a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának címére (1051 Budapest, Arany János u. 31.), valamint e-mail-ben a gyorgyi.polacsek@voroskereszt.hu és a marta.varga@voroskereszt.hu címre megküldeni szíveskedjenek.
http://www.voroskereszt.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
Pályázati adatlap
Távoktatási tanfolyamaink

Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes

Nyomtatóbarát változat
Vissza
Felhasználási feltételek