Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Merjünk változtatni! - Civil hálózat kialakítása - képzés
Kiíró:
Levegő Munkacsoport
Határidő:
11/08/2013
Érvényes:
11/08/2013
Tárgymutató:
képzés, közösség- és civilszervezet-fejlesztés
Pályázhat:
civil szervezetek (egyesületek)
Bookmark and Share Add a Startlaphoz
A kiíró(k) adatai
Egyéni tanulóknak! Projekt tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:

Merjünk változtatni!
Civil hálózat kialakítása - közösség- és szervezetfejlesztési lehetőség

A Levegő Munkacsoport helyi/regionális civil szervezeteket vagy informális csoportokat keres partnereknek a következő 30 hónapban megvalósítandó Merjünk változtatni! elnevezésű, új típusú civil szervezeti hálózat létrehozásához.
A projekt célja egy újszerű hálózati működés létrehozása és fenntartható működtetése. Húsz különböző profilú civil szervezetet választunk ki az egészségvédő, nagycsaládos, sport, fogyatékkal élőkkel foglalkozó és környezetvédő körből. A résztvevők a projekt során megtanulnak szélesebb körben együttműködni, tervezni, az eredményeket kommunikálni, forrást szerezni a stratégiájukban megfogalmazott feladatokhoz. Képesek lesznek használni a legújabb infokommunikációs eszközöket, melyek segítségével eredményeik lényegesen nagyobb körben hasznosulnak majd.
A civil szektor nem működhet elszigetelten a gazdasági élet szereplőitől, ezért a menedzseri önkéntes program keretében minden csatlakozó szervezethez célunk egy a gazdasági életben sikeres közép- vagy felsővezető mentort kapcsolni, aki látásmódjával, kapcsolataival, elkötelezettségével segíti a szervezeteket.
A fejlesztés során a következő témakörökben szervezünk képzéseket, illetve műhelymunkákat: nonprofit jog, törvényes működés segítése, könyvelés, pénzügyi nyilvántartás, pályázatkezelés, ingyenes programok használata, rendezvényszervezés, lobbi, kommunikáció, érdekérvényesítés, önkéntesszervezés, támogatásszervezés.

Milyen szervezeteket keresünk?
A projektbe bevont civil szervezetek (egyesületek) az alábbi ismérvekkel rendelkeznek:
- Tevékenységi kör: sport, fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó, környezetvédelmi, nagycsaládos, egészségvédő szervezetek.
- Működés helyszíne: Budapest és annak maximum 70 km-es vonzáskörzete.
- Tagság: legalább 20 fő magánszemély tag.
- Demokratikus működés megléte. A résztvevő szervezeteknek figyelemmel kell lenniük a demokratikus értékekre, mint a jó kormányzás, az átláthatóság, a női esélyegyenlőség, a nyitott és befogadó társadalom, illetve a kulturális sokszínűség.
- Igény a szervezeti problémák megoldására, a stratégiai gondolkodásra.
A bevonni kívánt szervezeteknél a fent leírt területi és tevékenységi jellemzőknél fontosabb, hogy a jelentkezők vállalják a hosszabb távú elköteleződést (legalább 30 hónap), a közös értékek mentén történő munkát, valamint a rendszeres programokon és találkozókon való aktív részvételt. Előnyt jelent, ha képesek valamilyen szempontból gazdagítani az együttműködésben résztvevőket (speciális tudás, lelkesedés, kapcsolati tőke).

Időtartam: 2013. október-2016. február

Benyújtás határideje: 2013. november 08.

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi linken elérhető űrlapunkat:
http://levego.hu/merjunk_valtoztatni/csatlakozas

A projekt az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretén belül, az Ökotárs Alapítvány, a DemNet, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország és az Autonómia Alapítvány segítségével valósul meg.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
űrlap
Távoktatási tanfolyamaink

Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes

Nyomtatóbarát változat
Vissza
Felhasználási feltételek