Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Vescot Kortársművészet Mentorprogram
Kiíró:
Vescot Kreatív Stúdió Mérnökiroda Kft.
Határidő:
02/28/2018
Érvényes:
02/28/2018
Tárgymutató:
kortársművészet mentorprogram fotográfusoknak
Pályázhat:
minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Vescot Kortársművészet Mentorprogram, a Vesc-Art ismét pályázatot hirdet pályakezdő fotográfusok számára!

Az egy éven keresztül tartó programunkba tehetséges, pályakezdő fotóművészek jelentkezését várjuk. A pályázat finalistáinak munkáiból kiállítást rendezünk, amit 2018 tavaszán nyitunk meg. Pályázatunkon indulhat minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott.
Jelentkezési határidő: 2018.02.28. éjfél.

Témánk 2018-ban
ABSZURD

Normális. Egy szó, amellyel naponta találkozunk számos helyzetet, embert és körülményt jellemezve, anélkül, hogy pontos tartalommal tudnánk azt megtölteni. Egyátalán mitől függ és ki dönti el mi számít normálisnak? Önmagában van-e egyáltalán értelme ennek a szónak? A normalitás, mint fogalom az adott közösség saját nézőpontjának a kivetítése, az aktuális jelentését a társadalom, amiben szocializálódik határozza meg. Több szemszögből is megkérdőjelezhető már a szó létjogosultsága is. Ezen felül számos további tényező is szerepet játszik a szó életre keltésében, legyen az a történelem, a társadalmi helyzet, a vallási és politikai meggyőződés, szexuális orientáció, a velünk született és felvett társadalmi szerepek stb.

A pályázat célja, hogy erre a felvetésre találjon válaszokat, vagy akár még több kérdést. A gondoltamenet ugyanakkor a másik oldalról is megközelíthető, ahol egyazon érem másik oldala kerül előtérbe, az abszurd, ami meghökkent és megbotránkoztat, sokszor éles humorként jelenik meg. Az abszurddal elhagyjuk azokat az elfogadott normákat, amelyek keretein belül éljük az életünket. Az abszurd váratlanul és kiszámíthatatlanul érkezik, szokatlan módon kapcsolva össze tárgyakat, eseményeket, helyeket, személyeket ezáltal teremtve egy új világot és ezzel együtt egy új nézőpontot.

Pályázatunkra olyan munkákat várunk, amelyek a komfortzónából való kilépésre késztetik a nézőt és reflektálnak a társadalom jelenére elcsúsztatva az éles határokat a “fekete” és “fehér”, a “jó” és “rossz”, a “normális” és az “abszurd” között.

A pályázat finalistáit az általuk benyújtott alkotások alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra.

Pályázati anyag:
- Minimum 2 maximum 10 egyedi kép vagy maximum 3 sorozat (maximum 10 kép/sorozat) leadása a pályázati kiírásban megadott témakörben
- A pályázati anyag képeit 1 darab PDF-be kérjük elküldeni a sarolta.acs@vescot.hu e-mail címre, melyhez ezt az elnevezést kérjük használni: vezetéknévkeresztnév.pdf
- A PDF-ben kérjük az alábbi adatokat a képek alá írni: cím, év, médium, méret (adott esetben a tervezett méretet kérjük megadni)

Pályázati feltételek:
- A pályázaton minden 18-30 év közötti (fotó)művész indulhat
- Feltétel, hogy a pályázó valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató legyen vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott

Pályázat benyújtásának határideje:
Pályázatok benyújtásának határideje: 2018. 02. 28. éjfél
A pályázaton továbbjutott képek alkotóit e-mailben értesítjük az eredményről legkésőbb 2018.03.15. éjfélig

A pályázat akkor érvényes ha:
- Kitölti a jelentkezési lapot: Jelentkezési lap https://goo.gl/Gauk44
- Elküldi a pályázati anyagot a megadott e-mail címre sarolta.acs@vescot.hu

Nyeremény
- Kiállítási lehetőség a Vesc-Art programban
- I. Helyezett képet HUF 300 000 értékben megvásárolja a Vescot Mérnökiroda Kft.

Zsűri tagjai
Auth Attila, Az Magyar Képzőművészeti Egyetem, adjunktus
Glázer Attila, Korábban a Három Hét Galéria vezetője, Fotográfus, a 2017-es ARC plakát pályázat nyertese
Puskás Bea, Kulturális menedzser, független kurátor, a TOBE Gallery társalapítója, művészeti vezetője
Tóth Pál Sándor, Tóth Gyűjteménykezelés és a GalleryTool alapítója, a cARTc Kulturális Egyesület elnőke

Képek értékesítésének lehetősége
A Vescot Kft. értékesítheti a kiállított képeket a szerző előzetes, írásbeli hozzájárulásával, mellyel kapcsolatban minden anyagi és jogi tartalmat külön szerződésben rögzít a kiállító művésszel.

A Pályázat jogi háttere
Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.
A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.
A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására minden esetben, a pályázó nevének feltüntetése mellett.
A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót - esetlegesen - könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.
A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum