Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Légy hős! - rendhagyó verseny
Kiíró:
Változó Világ Szerkesztősége
Határidő:
10/31/2014
Érvényes:
10/31/2014
Tárgymutató:
rendhagyó verseny, Légy hős!
Pályázhat:
magánszemélyek, határon innen és határon túlról is, kortól, nemtől, nemzetiségtől, nyelvtől és vallástól függetlenül; továbbá művelődési és oktatási intézmények, társadalmi szervezetek, szerkesztőségek (együtt: intézmények), amelyek hősöket nevelő inkubátorház feladatait vállalják
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A Változó Világ szerkesztősége meghirdet egy rendhagyó művelődési mozgalmat és pályázatot
Légy hős!
elnevezéssel.
A mozgalom és a pályázat célja elősegíteni a múlt megismerését, felelevenítését, a magánélet szellemi gazdagítását.
A pályázati feladat: a kiíró nem hőstettet vár a csatlakozóktól, hanem azt, hogy válasszanak maguknak egy-egy hajdan élt valóságos személyt, és próbáljanak mindent megtudni, megtanulni róla. Ez nem szerepjáték, nem kell hősünk bőrébe bújni, feltétlenül azonosulni vele, példaképnek tekinteni, utánozni (bár ezt nem lehet és nem kell kizárni). Egyszerűen tudni kell mindent róla, idővel képes kellene lenni gondolkozni hősünk fejével, látni a világot, kortársait az ő szemével. Választható "pozitív” vagy "negatív” személyiség, híres vagy "egyszerű”, tőlünk távol- vagy éppen közelálló személy. Mivel élő személyek után nem illendő kutakodni, választani csak már nem élő személyt szabad!
Jelentkezhetnek magánszemélyek, határon innen és határon túlról is, kortól, nemtől, nemzetiségtől, nyelvtől és vallástól függetlenül; továbbá művelődési és oktatási intézmények, társadalmi szervezetek, szerkesztőségek (együtt: intézmények), amelyek hősöket nevelő inkubátorház feladatait vállalják. A kiíró a pályázatra jelentkező magánszemélyekkel és intézményekkel speciális szerződést köt, különböző megjelenési és szereplési lehetőségeket biztosít, elsősorban az interneten. Jelentkezni bármikor, kötetlen formában és egyéb feltételektől függetlenül lehet.
A pályázati feladat: Először meg kell írni hősünk rövid életrajzát, és összeállítani egy irodalmi jegyzéket azokról a szépirodalmi és ismeretterjesztő művekről, amelyek foglakoznak vele, szólnak róla. A továbbiakban el kell olvasni ezeket a műveket, közben vezetve egy naplót. Nem kötelező, de célszerű bejelentkezni a Változó Világ Baráti Társaságába, ahol helyet lehet foglalni a Hősi Páholyban. Ott segíteni tudnak az irodalomgyűjtésben és -feldolgozásban, válaszolni a felmerülő kérdésekre. De az is lehet, hogy ott Platón összefut Arisztotelésszel, Caesar találkozik Kleopátrával, John Kennedy Marylin Monroeval. Az inkubátorházak feladata hősök felkutatása, beszervezése, helyi Hősi Páholyok kialakítása.
A pályázatot megfelelő, a jelentkezőknek megküldött szabályok szerinti írásos formában, legfeljebb 5 gépelt oldal terjedelemben kell beküldeni. Az értékelés folyamatos, eredményhirdetés minden negyedév végén.
Pályázati határidő: a pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni. Egy összevont éves értékelés számára a pályázati művek beküldésének határideje október 31.

Eredményhirdetés: december 31.

A témával kapcsolatos új gondolatokat, hozzászólásokat, pályázaton kívül is várjuk.

Érdeklődés, jelentkezés: kiado@valtozovilag.hu
http://www.valtozovilag.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum