Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Nyitott Pálya
Kiíró:
Nyitott Kör Egyesület
Határidő:
05/05/2018
Érvényes:
05/05/2018
Tárgymutató:
színházi nevelési előadásokon és drámaórákon való részvétel
Pályázhat:
diákközösségek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Nyitott Pálya - pályázási lehetőség

2018. május-júniusban a Nyitott Kör ismét lehetőséget biztosít diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt színházi nevelési előadásainkon és drámaóráinkon.

Színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hozunk létre. A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016-ban 117, 2017-ben pedig 159 színházi nevelési előadást tartottunk, összesen több mint 15000 diáknak.
Két komplex színházi nevelési előadáson és egy négy alkalmas drámaóra-sorozaton ajánlunk részvételi lehetőséget az alábbi feltételekkel:

A fent felsorolt színházi nevelési programokon ajánlunk részvételi lehetőséget az alábbi feltételekkel:
- A támogatott előadásokra való jelentkezés határideje: május 5. éjfél
- Csak maradéktalanul kitöltött űrlappal érvényes a pályázat.
- Előadásainkon/Drámaóráinkon egy teljes osztállyal vagy állandó közösséggel tudunk dolgozni - csak az alkalom apropóján összegyűjtött csapatokat nem áll módunkban fogadni.
- A következő linken található Együttműködési megállapodás aláírása, mely magában foglalja, hogy a szervezet online felületein feltünteti a Nyitott Kör Egyesülettel való együttműködést: https://nyitottkor.hu/szerzodesek/
Többtanáros tanítási drámaóra 16 éveseknek és idősebbeknek
Egy dániai kisvárosban (Silkeborg) művészeti rezidencia programot (Midgard) üzemeltet a progresszív kísérletezéseiről nemzetközileg is híres Nido társulat. A program két évig tart, Európa minden tájáról érkeznek ide az előadó művészet egyes ágaiban tehetséges fiatalok. A résztvevők magas összegű ösztöndíjban részesülnek, illetve egy nagy rezidencián laknak mindannyian, amelynek egyik részében az alkotómunka folyik, másik része pedig a kényelmüket biztosítja. Az ösztöndíjas alkotók mindegyike tehetséges fizikai színész, emellett pedig több kvalitásuk is van (hangszerek, bohóc, akrobatika, ének, írói, filmes, fotós, képzőművészeti, jelmezkészítési, díszletépítői), így egy-egy produkció megalkotásában mindenki kiveszi a részét és nincs szükség külsősök bevonására. A csapat fontos bemutatóra készül.

Mit kezdhetnek egy csoport tagjai azzal a helyzettel, amikor megrendül a bizalmuk a közösség egy tagjában? Mit tehet a csoport akkor, ha két tag között feloldhatatlan ellentét feszül, amely közvetlen hatást gyakorol a közösen végzett tevékenységekre? Fontosabbak a saját ambícióim, mint a társaim érzelmei? A csoportra épülő drámaóra célja körüljárni a döntéshelyzetből adódó lehetőségeket és azok következményeit a csoportra és az azt alkotó egyénekre nézve.
Színész-drámatanárok: Jozifek Zsófia, Nyárai András, Valcz Péter
Időtartam: 120 perc
Helyszín: Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház (1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.), TÁP terem
Résztvevők száma: egy közösség (max. 40 fő)
Javasolt kezdési időpont: délelőtt 9 óra. Ettől eltérő igény egyeztetendő.
Amennyiben további információra van szüksége, keresse Alföldi Éva kollégánkat a jelentkezes@nyitottkor.hu címen, vagy a +36-70-577-4794-es telefonszámon.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum