Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Vedd a kezedbe a jövődet
Kiíró:
United Way International
Határidő:
09/23/2018
Érvényes:
09/23/2018
Tárgymutató:
ingyenes szakkör jellegű lehetőség 16-19 éves diákoknak, mely segíti őket a pályaválasztásban és a munkaerőpiacon való orientációban, illetve vállalkozói attitűd kialakításában
Pályázhat:
16-19 éves diákok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Vedd a kezedbe a jövődet

Vedd kezedbe a jövő(de)t!

Középiskolás vagy és foglalkoztat a pályaválasztás?
Jó lenne előtte minél több szakmával megismerkedni, sőt akár vállalkozóként is próbára tenni magad? Akkor köztünk a helyed! Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes "Vedd a kezedbe a jövő(de)t! programjára"! Vegyél részt vállalkozói csoportokban, látogass meg izgalmas cégeket, hogy jobban megismerd önmagad és tudatosabban dönthess a jövődről!

Mi vár rád?
- Részt vehetsz a United Way-uSchool Vállalkozói Klubok egyikében ahol a Design Thinking módszere segítségével csapatban dolgozhatsz egy szívedhez közel álló projekt megvalósításáért. Több mint 4 hónapon át, az ötlettől az üzleti tervig elsajátíthatod azt a tudást, ami egy vállalkozás, akár a saját vállalkozásod elindításához szükséges.
- Megismerheted startupper és nagyvállalati mentorok karrierútjait és segítségükkel olyan 21. századi tudásra és készségekre tehetsz szert, amelyekre mindenképpen szükséged lesz majd, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként képzeled el magad.
- Munkahelylátogatások, job shadowing lehetőségek nagyvállalatoknál és startupoknál.
Inspiráló közösség.

Mit várunk tőled?
- Jelentkezz, és ha bekerülsz a programba, akkor szánj időt a saját fejlődésedre! A program első 4,5 hónapja heti legalább 4 órás időbefektetést igényel, cserébe nagyon sokat fejlődsz és olyan területeken is kipróbálhatod magad, amelyekre az iskolai keretek csak ritkán nyújtanak lehetőséget.
- Legyél csapatjátékos, hiszen az erős csapatoké a jövő!
Izgalmasan hangzik? Tedd meg az első lépést és jelentkezz most a United Way-uSchool Vállalkozói Klubok valamelyikébe! Érdeklődési körödnek megfelelően az alábbi klubok közül választhatsz:

1. A jövő társadalmi innovátorai
Foglalkoztatnak a társadalmi problémák, szeretnél változást hozni a világba és jó lenne ehhez társakat is találni? Akkor ez a klub neked szól! A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak, melyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen a társadalmi innovátorok közé tartozni, jelentkezz, és társaiddal együtt lépjetek rá erre az izgalmas útra, amelyen társadalmi vállalkozók kísérnek majd benneteket.

2. OkosVilág, avagy a dolgok internete
Érdekel a klímaváltozás, vagy esetleg az olyan digitális technológiák, amelyekkel betegségeket gyógyíthatnál? Ismerősen hangzik: okos autó, okos karkötő, okos lakás? Ebben a klubban nem csak hogy közelebbről megismerheted a jövő digitális megoldásait, hanem csapatoddal együtt te magad is feltalálhatsz okos megoldásokat! A dolgok internete (IoT) jelenleg a gazdasági növekedés egyik motorja, segítségével nem csak kényelmesebbé tehetjük az életünket, hanem megoldásokat találhatunk akár olyan, a bolygónkat érintő problémákra is, mint pl. a globális felmelegedés, a vízhiány és a környezetszennyezés. Városok, vállalatok, gazdaságok és kormányok egyaránt egyre több IoT alapú szolgáltatást tesznek elérhetővé, akár te lehetsz a következő, aki forradalmi innovációt hoz az IoT világába. Jelentkezz a klubba, ahol fejlődésedet vezető szakértők és designerek segítik majd.
A United Way-uSchool vállalkozói klubok 2018. október elejétől 2019. január végéig tartanak
Várunk, ha 16-19 éves vagy, középiskolába jársz, és hetente legalább 4 extra órát tudsz fektetni a saját fejlődésedbe. A klubok ingyenesek, a jelentkezéshez mindössze egy jelentkezési lapot kell kitöltened, és önéletrajzot küldened a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre, majd figyelned az email fiókodat, az eredményről szeptember végén értesítünk!

Hogyan tudsz jelentkezni?
Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával, és önéletrajz elküldésével.

Kitöltésnél a következő szempontokra érdemes figyelned, a jelentkezésed elbírálása ezek alapján fog történni:
- Írj részletes bemutatkozást, készíts igényes önéletrajzot!
- Gondold át és fejtsd ki, hogy miért szeretnél jelentkezni a programba, mi motivál, mit szeretnél elérni!
- Válaszolj a klub témájához kapcsolódó kérdésre a saját szavaiddal, saját ötleteid alapján!
- Gondold át, hogy részt tudsz-e venni a programban a négy hónap során és tudsz energiát fektetni a társaiddal közös munkába!

Tervezett program:
A program során heti rendszerességgel találkoztok a mentorokkal és diáktársaitokkal, melynek időpontját közösen határozzátok meg.
A klub foglalkozások október 6-7-én, a startup hétvége keretében kezdődnek (opcionálisan az október 1-ei héten), a program január végével zárul.
A klubok és a kiegészítő programok útján végig haladva február elejére felkészültek lesztek arra, hogy nagyközönség előtt prezentáljátok startup projektjeiteket.
Ha szeretnél még többet kihozni magadból, a program ideje alatt további lehetőségeket biztosítunk arra, hogy elmélyedj a munkavállalás világában, esetleg megtaláld életed hivatását. Pályaorientációs, önismereti foglalkozások, izgalmas céges látogatások várnak rád. Részletek a program indulásakor.
Egy kis ízelítő, hogy milyen élményekkel gazdagodtak tavaszi résztvevőink a United Way-uSchool programban, a Brain Bar keretében megrendezett uSchool döntőben és a szlovéniai nemzetközi döntőben:
A Vedd kezedbe a jövő(de)t! program a Citi Foundation jóvoltából a United Way Worldwide támogatásával valósulnak meg.
Jelentkezési határidő: 2018.09.23. (vasárnap)
http://www.unitedway.hu/vedd-a-kezedbe-a-jovodet/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum