Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Meseszövő pályázat
Kiíró:
Twister Media Kft.
Határidő:
11/30/2018
Érvényes:
11/30/2018
Tárgymutató:
meseszövés
Pályázhat:
- 0-5 éves célközönség
- 6-12 éves célközönség
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Meseszövő pályázat

Írók és illusztrátorok, óperencián innen és túl, figyelem!
A TWISTER kiadó gyerekkönyv pályázatot hirdet!

Meseszövő pályázat
A Meseszövő, a [bekezdés]-program részeként azért jött létre, hogy tehetséges íróknak és illusztrátoroknak megjelenési lehetőséget adjon. A mentorprogram keretein belül igyekszik felkutatni és felkarolni azokat a tehetségeket, akik munkáikkal képesek gazdagítani a hazai gyermekirodalmat. A kiválasztott művek kiadása mellett a kiadó szakmai mentorációt is nyújt a szerzőknek.
A pályázat időben két szakaszra oszlik.
A kéziratokat és illusztrációkat november hónap folyamán (2018. november 1-től 30-ig) várjuk az erre létrehozott kiadói felületen. A beérkezett pályaműveket a zsűri értékeli és a kiválasztott pályázókat szükség esetén alkotópárokba sorolja. Második körben (2018.12.10-2019-01.20.) a kiválasztott pályázók elkészítik a könyvterveket. A továbbjutott kéziratok közül szintén a Meseszövő zsűritagjai választják ki azokat, amelyek lehetőséget kapnak a megjelenésre. Az eredményhirdetés várható ideje 2019.02.01.

A zsűri tagjai:
Turcsányi Réka, szerkesztő, kritikus
Németh Gyula, illusztrátor
Pokornyi Orsolya, gyermekkönyvtáros

A pályázat feltételei
Nincs belőlük sok. Igyekeztünk úgy megalkotni őket, hogy a lehető legkevesebb tényezőre kelljen figyelnetek az alkotás mellett.

1. Az érvényes pályamunka javasolt tematikája: “Mesék kicsit másként”
A mesék világa tele van számtalan jól ismert zeggel és zuggal. Mindenki tudja, mi történt Hófehérkével; milyen okos a csillagszemű juhász; és milyen gonoszak a boszorkák. Szeretnénk egy ilyen unalomig ismételt történetet új fényben látni. Ideje sutba dobni az elvárásokat és a feje tetejére állítani az üveghegyeket!
Jól ismert mesés elemek, alakok, történetek újragondolását várjuk. Küldjetek tanmeséket, kicsit másként; népmeséket, kicsit másként; szörnyeket, tündéreket, sárkányokat, kicsit másként; és így tovább! Minél szokatlanabb, furcsább, eredetibb, annál jobb!

2. A pályamunka az alábbi két kategóriába tartozik:
- 0-5 éves célközönség
- 6-12 éves célközönség

3. Egy pályázó kategóriánként két pályaművet adhat be (tehát összesen max. 4) amiket pályázatonként külön-külön kell majd feltölteni a webfelületen.

4. Az írók a regény teljes szövegével és a szinopszissal pályázhatnak. Mese sorozattal is lehet pályázni, ám ebben az esetben is csupán az első kötet kéziratát kell elküldeni, valamint a mesesorozat szinopszisát. A kézirat ne legyen hosszabb mint 150 000 leütés.

5. Az illusztrátorok szinopszissal, hármom mintaoldallal és egy karakterlappal pályázhatnak (beadott pályázatonként). A karakterlapon a történet főszereplői legyenek bemutatva.

6. A szinopszis ne legyen hosszabb 5000 leütésnél.

7. A szöveges pályamunkák (kézirat, szinopszis) formai követelményei: Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 12-es betűméret, A/4-es papírméret. Érvényes formátumok: doc, docx, odt. Ne tartalmazzon illusztrációkat, díszítő elemként használt szimbólumokat.
Az illusztrációs pályamunkák (mintaképek és karakterlap) formai követelményei: min. 2000 pixel széles JPG formátum

8. Társszerzős (szerző+szerző) pályázatokat nem fogadunk el.

9. Szerzői kiadással rendelkező író és illusztrátor is pályázhat. Szerzői kiadásnak tekintünk minden olyan kötetet, mely bolti terjesztésbe nem került.

10. Nem nyújthatóak be a pályázatra azok a kéziratok és illusztrációk, melyek valamilyen formában már megjelentek (akár szerzői kiadásként, akár máshogy).

11. Feltétel a betöltött 18. életkor és a magyar állampolgárság.

12. Beküldési időszak: 2018. november 1. 0:00-tól november 30. 23:59-ig.

13. Beküldés módja: A beküldési időszakban a bekezdes.twister.hu weboldalon, a Meseszövő menüpontban elérhetővé váló feltöltési felületen. Ha több alkotással pályázol, kérjük, mindegyiket külön töltsd fel.

Azokat a pályázatokat, melyek nem felelnek meg egy vagy több formai követelménynek, automatikusan kizárjuk a meseszövő programból. Olvassátok el figyelmesen ezt a fenti 12 pontot és ezek alapján készítsétek elő a pályázatotokat.
Ha kérdésed volna a programmal kapcsolatban, írj a bekezdes@twistermedia.hu címre.
http://bekezdes.twister.hu/meseszovo/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum