Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Budapest Dal 2019
Kiíró:
Budapest Főváros Önkormányzata
Határidő:
03/22/2019
Érvényes:
03/22/2019
Tárgymutató:
dalszerzés
Pályázhat:
minden zenész és énekes
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Budapest Dal 2019

Dalszerző pályázati kiírás
A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal hirdeti meg a BUDAPEST DAL 2019 pályázatot. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. A projekt kapcsán 6 ismert előadó kapott felkérést, a felkért előadók mellett 5 hely marad szabadon a BUDAPEST DALA 2019 címért. Jelen kiírt pályázat a gálakoncerten történő fellépésre és a Budapest Dal kiadvány öt szabad helyére szól.

Inspiráció: Fővárosunk számtalan dalt ihletett már. 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, mely jeles alkalomból keressük 2019-ben azokat a dalokat, melyek sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalok. Szövegükben nem feltétel, hogy a sport megjelenjen, cél, hogy dinamikájuk mozgásra inspiráló legyen. Előnyt élveznek azok a dalok, melyek a fővárosunkról szólnak, még akkor is, ha a Budapest szó nem is hangzik el. Egy dal, ami nem bántó, nem megosztó, nem kirekesztő. Egy dal, amit, ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki Budapesten él, élt vagy a jövőben itt szeretne élni.
Az alábbi pályázati feltételeknek mindenben megfelelő előadók, szerzők nevezési határidőig beérkezett műveiből 2019. március 30-ig szakmai előzsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek megjelennek a Budapest Dal kiadványban. A szakmai közönségszavazatok alapján pedig egy dal megnyeri a különdíjat, mely a Budapest Dal címen felül pénzjutalmat is jelent (1 000 000 Ft).

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
1. A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer kulcsponti eleme, hogy azok tartalma és üzenete ne legyen propaganda szándékú. Nem kaphat teret kritikai megfogalmazás, gyűlöletkeltő, szeméremsértő dalszöveg, nem hangozhat el káromkodás sem. Politikától független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél.

2. A dalok ritmusa sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú legyen, illeszkedve a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 évhez. Szövegében nem feltétel, hogy a sport megjelenjen, cél, hogy ritmusa, dinamikája mozgásra inspiráló legyen.

3. A benevezett dal szövege és zenéje nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangozhat el nyilvános előadás keretén belül 2019. április 26-a, a gálakoncert előtt.

4. A benevezett dalok a lakosság számára kizárólag a Budapest Dal weboldalán lesznek meghallgathatók 2019. április 8-tól közönségszavazás céljából.

5. Olyan alkotásokat várunk, amelyeket a 18-40 éves Budapesten élő célközönség mellékhangzástól mentes, a fővároshoz köthető pozitív érzelmek és emlékek slágereként kedvelhet meg.

6. A pályázati művek maximum 4 perc hosszúságúak lehetnek, és kizárólag magyar nyelven, az alkotó saját stílusában íródjanak (a hosszabb dalokat kizárjuk a pályázatok közül).

7. A dalok előadói magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek.

8. A pályázat beadási formája a dal hangzó anyaga és írott dalszövege. Utóbbi a dal alkotóinak és előadóinak megnevezésével, nyomtatott Word formátumban.

9. A pályázat mellé magyar nyelvű önéletrajzot (szintén Word formátumban) és sajtófelhasználásra alkalmas fotót kérünk mellékelni.

10. Amennyiben egy szerző vagy előadó több dallal is pályázik, mindegyikhez külön pályázatot kell beadnia.

11. Amennyiben valamelyik előadó ellen a kiírástól a verseny döntőjéig terjedő időszakban büntetőeljárás indul vagy van folyamatban, illetve nem megfelelő viselkedést tanúsít, azonnali hatállyal kizárható a pályázók közül.

12. A színpadi produkció minden résztvevőjének be kell töltenie a 16. életévét 2019. március végéig.


13. 2019. április 26-án a színpadon az előadás kizárólag fél-playbackben történhet: az énekhang kötelezően élő előadásban szólal meg, míg a zenei kíséret mindig felvételről szól, és nem tartalmazhat semmilyen énekhangot vagy énekhang-imitációt. Hangszerek csak díszletként használhatók.

14. Pályázó vállalja, hogy 2019. március 22-től április 30-ig külön juttatás nélkül a pályázat kiírójának rendelkezésére áll különböző meghallgatások, próbák, forgatások, rendezvények, fellépések, sajtóesemények, interjúk és egyéb kapcsolódó témák alkalmával.

15. A BUDAPEST DAL 2019 projektbe bejutó pályázó vállalja, hogy 2019. december 31-ig a pályázat kiírója által szervezett vagy támogatott rendezvényen két alkalommal juttatás nélkül fellép (előzetes egyeztetéseket követően, útiköltség-térítéssel).

16. A beküldött pályázatokból a szakmai zsűri választja ki azt az 5 alkotást (és előadót), amelyek a felkért 5 mű mellett együtt szerepelnek majd a hanghordozón és a Thália színházban megrendezésre kerülő gálán, továbbá esélyük van a BUDAPEST DAL 2019 cím elnyerésére.

17. A BUDAPEST DAL 2019 projekt 5 meghívottja és az 5 kiválasztott előadó vállalja, hogy együtt elkészítik a BUDAPEST DAL 2019 kiadvány anyagát, hozzájárulnak hangfelvételen történő rögzítéséhez, és közreműködnek a pályázat kiírója által meghatározott minőségben - az általa biztosított stúdióban és eszközökkel - történő felvételében.

18. A BUDAPEST DAL 2019 projekt 5 kiválasztottja vállalja, hogy a BUDAPEST DAL 2019 kiadvány elkészülésére szerződést köt a Magneoton Zrt. kiadóval.

19. A kiválasztott öt pályázó vállalja azt is, hogy megjelenik 2019. április 26-án a BUDAPEST DAL 2019 koncert és díjátadó gálán a Thália Színházban, és tudomásul veszi, hogy a Gála koncertről TV-felvétel készülhet.

20. A szakmai zsűri döntése és a közönségszavazat alapján kerül kiválasztásra a 2019-es Budapest Dal győztese. Kihirdetésre kerül továbbá a Közönségnyertes illetve egy Ifjútehetség-díjas is. Szavazni a www.budapestdal.hu oldalon lehet naponta egy valós email címről 2019. árpilis 8-tól árpilis 25-e éjfélig.

21. A Budapest Dal 2019 győztesének kihirdetése és a díj átadása: 2019. árpilis 26.

22. A Budapest Dal 2019 győztesének kiválasztásának módja:
- Szakmai zsűri
- Közönségszavazás online felületen a versenyt megelőzően április 8-tól április 25-e éjfélig a www.budapestdal.hu oldalon

23. A Budapest Dal 2019 győztesének jutalma:
a. Egy éven keresztül viseli a Budapest Dal 2019 címet
b. 1 millió forint pénznyereményben részesül
c. Megkapja a Budapest dal plasztikus díjat és oklevelet

24. Az előadók és a szerzők pályázatuk beadásával elfogadják jelen pályázati kiírás feltételeit, és kijelentik, hogy más érvényes szerződésük nem gátolja őket a Budapest Dal 2019 együttműködésben, a jelen felhívásban rögzített szerződéskötésben, továbbá elfogadják, hogy a pályázati feltételek bármely pontjának megszegése kizárással járhat. Pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi, hogy amennyiben az általa nevezett dal a legjobb 5 produkció közé kerül, úgy a rá vonatkozó összes kötelezettségének eleget tesz.
Bármelyik kötelező melléklet hiánya illetve a beadási határidő lekésése érvénytelenné teszi a pályázatot.
A pályázati anyagot az elbírálás után egy évig őrizzük meg.
A pályaművek beérkezési határideje és módja: 2019. március 22. csütörtök 16:00 óra
Feltölthető: http://www.budapestdal.hu oldalon
Pályázat beadásához szükséges dokumentumok:
- Kitöltött nevezési lap (1-es számú melléklet)
- Pályázó/pályázók önéletrajza
- Sajtófelhasználásra alkalmas fotó 3 db (legfeljebb 2MB méretben egyenként)
- Pályamű hangzó (max. 4 perc terjedelmű) (mp3 formátumban legfeljebb 15MB-ig)
- Dalszöveg (Word formátumban)

Határidők:
2019. február 4. - Budapest Dal pályázati kiírás publikálása - sajtóközlemény -, versenyzők felkérése az alkotásra
2019. március 22. - Dalok beérkezési határideje
2019. március 22 - március 30. - Felkért dalok és beérkezett pályaművek feldolgozása, zsűri előválogatása. A koncerten szereplő 10 előadó véglegesítése, szerződéskötés
2019. április 8. - Dalok feltöltése a weboldalra és a szavazás megnyitása a nagyközönség felé
2019. április 25. - Szavazás lezárása
2019. április 26. (péntek) - Thália Színház Budapest Dal 2019 Gála koncert, a Budapest Dal 2019 győztesének, a Közönségnyertes és Ifjú Tehetség kihirdetése

Szakmai zsűri:
- Joós István - Magneoton Zrt. vezérigazgató
- Rózsa István - Rózsa Records
- Rakonczai Viktor - Artisjus díjas zeneszerző, zenei producer
- Nagyné Varga Melinda - Fővárosi Önkormányzat Kulturális főosztályvezető
- Szűts László - MAHASZ
https://budapestdal.hu/competition

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum