Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Papírba zárt rejtélyek
Kiíró:
Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság; Magyar Papírmúzeumért Alapítvány
Határidő:
10/06/2017
Érvényes:
10/06/2017
Tárgymutató:
vízjelkutatás
Pályázhat:
minden, Magyarországon vagy a határon túl élő felnőtt személy vagy iskoláskorú fiatal
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

PAPÍRBA ZÁRT REJTÉLYEK

Kalandozások egy különleges világban
A Magyar Papírmúzeumért Alapítvány és a Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság vízjelkutató pályázatot hirdet a reformáció 500. éves évfordulójához kapcsolódóan.

Derítsd fel a lelőhelyet, dokumentáld, nyomozd ki a történetét, küldd el az Adatlapot, rajzot vagy fényképet az e-mail címünkre.
A hajdani papírkészítő mesterek mélyen vallásosak voltak, ezt az általuk készített, kézzel merített papírokban látható vízjelek is mutatják.
Keressétek azokat az ábrázolásokat, amelyek a református vallás szimbólumait tükrözik! Tudásotokat kiegészíthetitek a könyvtárakban, könyvekben és interneten található információkkal, valamint a Magyar Papírmúzeumban (Dunaújváros, Papírgyári út 42-46.) rendezett időszaki kiállítás megtekintésével. További információ: http://magyarpapirmuzeum.webnode.hu/

A pályázaton részt vehet minden, Magyarországon vagy a határon túl élő felnőtt személy vagy iskoláskorú fiatal. Várjuk a Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Délvidéken élő, vízjelek iránt érdeklődők jelentkezését is!

A pályázat témája a 16. század elejétől a 20. század elejéig készített papírokban látható vízjelfigurák, ábrák, jelek, szimbólumok keresése.

Díjazás: Díszoklevél, emlékérem, ingyenes családi belépőjegy a Magyar Papírmúzeumba. A legjobb pályamunkák megjelennek a Magyar Vízjel című folyóiratban, honlapunkon, valamint a Magyar Papírmúzeumban kiállításra kerülnek.
Pályázni kizárólag elektronikusan lehet. A pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni a papirmuzeum@gmail.com címre.
Technikai adatok: ábra JPEG vagy TIFF formátum, 300 dpi. Szöveg Word formátum, a beküldő nevével, korával, elérhetőségével.

Beküldési határidő: 2017. október 6.
Díjkiosztás: 2017. október 11.

Hasznos tudnivalók
Magyarországon már a 14. század elejétől használunk vízjeles papírt. A papírkészítő-mesterek gyakran rejtettek el olyan jeleket (vízjeleket), amelyek csak a fény felé tartva válnak láthatóvá. A vízjelek különböző szimbólumokat, betűket, neveket, figurákat, emblémákat, címereket, kereskedelmi jelképeket hordoznak, szépen ívelt grafikával, gyakran művészi kivitelben.
1. Lépés: A vízjel felderítése. A papírt tartsuk a fény felé, és alaposan vegyük szemügyre, hogy vannak-e benne olyan jelek, amelyek egyébként nem láthatók. Lehet, hogy a vízjelvonalak nehezen láthatók, mert írott vagy nyomtatott szöveg vagy rajz elfedheti.
2. Lépés. A vízjel megjelenítése (lerajzolás vagy fényképezés, esetleg mindkettő segítségével). Ehhez a papírt át kell világítani, ezért napfényes ablaküvegre vagy átvilágító asztalra helyezzük. Rajzoláshoz ráteszünk egy vékony, tiszta papírlapot vagy pauszt, és puha grafit ceruzával átmásoljuk a vízjelképet. Ne nyomjuk rá a ceruzát, nehogy megsérüljön az eredeti papír! Figyeljünk arra, hogy a vízjel állása nem mindig azonos a papíron látható írással.
3. Lépés. Az adatlaphoz szükséges adatok felvétele, az adatlap kitöltése. Az adatok kitöltése értelemszerűen történik, az sem baj, ha valamelyik adat hiányzik vagy nem olvasható.
4. Lépés. A kész pályázat elküldése e-mailben (rajz vagy fotó és adatlap) a papirmuzeum@gmail.com címre.

http://magyarpapirmuzeum.webnode.hu/

Vízjelkutatás pályázat 2017.docIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum