Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
I. Paraképzőművészeti Kiállítás
Kiíró:
Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ); Tata Város Önkormányzata; Humanitas SE; Collegium Pannonicum Alapítvány
Határidő:
04/18/2017
Érvényes:
04/18/2017
Tárgymutató:
paraképzőművészeti kiállítás
Pályázhat:
Bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékkal élők. Korhatár: 16 éves kortól, felső korhatár nélkül
A kiíró(k) adatai

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Szabó Szonja emlékére

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány, közösen, országos képzőművészeti pályázatot ír ki, úttörő jelleggel, hagyományteremtő szándékkal I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS - Szabó Szonja emlékére címmel.
A kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. A kiállításnak különleges apropót ad, hogy a FODISZ "Több mint sport” szlogenjének megfelelően, első ízben kerül megrendezésre a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg. Szabó Szonja emlékének adózva, a szervezők első alkalommal rendezik meg, egy időben, 2017. május 12-13-án, Tatán, az I. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Kiállítást.

A pályázat témája:
I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS - Szabó Szonja emlékére (Kiállítás időtartama: 2017. május 12.-június 12. között. Helyszíne: Tata, Új Kajakház Ökoturisztikai Központ) című kiállítási anyagában való megjelenés.
A beérkezett pályaművekből 40 kép kerül kiállításra.

A pályázók köre:
Bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékkal élők. Korhatár: 16 éves kortól, felső korhatár nélkül.
A pályázat országos hatókörű, nincs területi korlátozás.
A pályázaton amatőr és hivatásos művészek alkotásai egyaránt részt vehetnek.

A pályázatok lehetséges paraméterei:
A pályázaton bármilyen témájú festménnyel, képpel, alkotással lehet nevezni.
Technika: szabadon választott. Méret: szabadon választott, maximális méret: 50x70 cm
A pályázatra keretezett, lehetőség szerint paszpartuzott alkotásokat lehet beküldeni. Egy pályázó három alkotással nevezhet, mely lehet sorozat, de lehet 3 önálló mű is.
Pályázati díj: nincs.

A pályázatot kezelő szervezet:
FODISZ - 1147 Budapest, Istvánmezei út 1-3., IV. emelet.
Telefon: 06-1-325-1765. E-mail: iroda@fodisz.hu Web: http://www.fodisz.hu

A pályázat menete:
A pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2017. április 18-ig kell a pályázóknak adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni az iroda@fodisz.hu e-mail címre. A fotók elnevezésének azonosnak kell lennie a Pályázati adatlapon feltüntetett alkotás(ok) címével.
A zsűri a beérkezett fotók alapján 2017. április 21-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat, hogy mely képek, alkotások kaptak meghívást a kiállításra.
A kiválasztott alkotások eredetijét a FODISZ központi irodájába kell eljuttatni, cím: 1147 Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet. Postai úton történő beküldés esetén legkésőbb 2017. május 2-ig.
Személyes képátvétel időpontjai: 2017. május 2-5., minden nap 9-17 óra között. Információs telefonszám: +36 (70) 469 9954, +36 (1) 325 1765.
Amennyiben a pályázók határidőig nem jutatják el alkotásaikat a megadott beadási címre, a kiállításon való megjelenéstől és az esetleges díjazástól elesnek.
A behívott, kiválasztott képek közötti különdíjazás eredményhirdetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor (2017. május 12-én, 18 órakor, a tatai Új Kajakház Ököturisztikai Központban). Természetesen a díjazottak előzetesen értesítést kapnak.

Díjazás:
A kiírók a pályázat résztvevői között nem hirdetnek 1-3. helyezetett, ezzel is kinyilvánítva, hogy számukra minden beérkezett mű kivételes értéket képvisel. Azonban a zsűri értékelése alapján a kiállítás támogatói, együttműködői részéről 10 elismerő díj kerül átadásra. A díjak együttes összértéke: 500 000 Ft.

A zsűri:
Szabó László, a FODISZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke
Toponáry Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke
Michl József, Tata város polgármestere
Gulyás Irén, a Humanitas SE elnöke
Pavlics Tamás, a Collegium Pannonicum Alapítvány kuratóriumi elnöke
Szabó Helga, Szabó Szonja édesanyja
Lévai Ádám, grafikusművész
Szigetvári Krisztina, grafikus iparművész

Egyéb rendelkezések:
A beérkezett pályaműveket a pályázatot kezelő FODISZ hivatalos átvételi jegyzőkönyvvel veszi át és ideiglenesen - a kiállítás időtartamára, beleértve a kiállítás építési és bontási időpontjait - átadja a tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központ számára. Aiállítás végén a FODISZ visszavételezi és visszaszállítja a képeket, a FODISZ központi irodájába (1147 Bp., Istvánmezei út 1-3. IV. emelet). Az alkotók itt vehetik át személyesen alkotásukat.
Az alkotóknak lehetőségük van arra, hogy képeiket jótékony célra, későbbi jótékonysági árverésre felajánlják, ebben az esetben a képek a FODISZ tulajdonába kerülnek. A FODISZ ebben az esetben köteles az alkotóval előzetesen egyeztetni a konkrét jótékonysági célú felhasználás időpontjáról, módjáról, kedvezményezettjéről, a felajánlott képek csak az alkotók írásos hozzájárulása esetén árverezhetők el.
A pályázók, a pályázaton való részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaműveket a pályázat kezelője, a FODISZ, digitálisan feldolgozza, azokat különböző kommunikációs csatornáin (pl. honlap, Facebook) megjeleníthesse, valamint különböző kiadványokban felhasználhassa, megjeleníthesse az alkotások digitális feldolgozásait, az alkotó nevének feltüntetésével, valamint a képekből - az alkotókkal egyeztetve - vándorkiállítást szervezzen. A pályázó a pályázaton részvétellel elismeri, elfogadja, hogy a további felhasználással kapcsolatban semmilyen anyagi követeléssel, szerzői jogi díjjal nem élhet.

I ParaKepzomuveszeti _PALYAZATI KIIRAS.pdfI Parakepzomuveszeti Kiallitas_ADATLAP.docxI ParaKepzomuveszeti Kiallitas _FELHÍVÁS.docxIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum