Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Felfedezettjeink 2020
Kiíró:
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács
Határidő:
01/07/2020
Érvényes:
01/07/2020
Tárgymutató:
kimagasló teljesítményt mutató gyermekeket, tanulókat, fiatalokat keresünk
Pályázhat:
hazai és határon túli tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok és a Matehetsz tagszervezetei által felfedezett, 20 évnél nem idősebb (köznevelésben tanuló), kiemelkedően tehetséges fiatalok bemutatásával
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Felfedezettjeink 2020

Jelölések benyújtása: 2020. január 7. 12:00
Díjátadó ünnepség: 2020. március 28.
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg "Felfedezettjeink" pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2018-as, illetve 2019-es év folyamán kimagasló teljesítményt mutató gyermekeket, tanulókat, fiatalokat keresünk.
Pályázatok benyújtása: 2019. 11. 25.-2020. 01. 07. között online pályázói adatbázison keresztül
Pályázatot nyújthatnak be a hazai és határon túli tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok és a Matehetsz tagszervezetei által felfedezett, 20 évnél nem idősebb (köznevelésben tanuló), kiemelkedően tehetséges fiatalok bemutatásával. (A pályázatot a köznevelésben tanulók számára hirdetjük meg, tehát a felsőoktatásban tanulók sajnos ebben a pályázatban nem vehetnek részt.) Egy pályázó intézmény legfeljebb három fiatal pályázati anyagát nyújthatja be. Minden egyes fiatal bemutatása önálló pályaműnek minősül.
- Fődíj: 150 000 Ft ösztöndíj támogatás
- Különdíj: 50 000 Ft ösztöndíj támogatás

A felhívásra beérkező pályaművek közül a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a felkért szakmai zsűri mérlegelése alapján várhatóan 2 fődíjat és több különdíjat ad. A legjobb pályázókat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) meghívja az EFOP 3.2.1-15-2016-00001 azonosítószámú Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt, valamint a Nemzeti Tehetség Program hazai forrásai keretében 2020-ban meghirdetett tehetségsegítő programokba. A támogatást (fődíj esetén 3 hónapon keresztül, havi 50 000 Ft-os részletfizetéssel) közvetlenül utaljuk a támogatott fiatal, illetve törvényes képviselője részére. Az elnyert összeget a fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítani.
Az NTT Felfedezettjeink pályázatát a Matehetsz valósítja meg. A Felfedezettjeink pályázatának ösztöndíjra fordítható anyagi alapját a Matehetsz számára felajánlott állampolgári 1% adóforintok adják, ami 2019-ben 358 000 Ft volt. (A beérkező pályázatokat bíráló értékelők javaslatait figyelembe véve, a Matehetsz ezt az összeget egészíti ki egyéb forrásból.)
A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
- A kitöltött pályázati adatlapot;
- A tehetségpont, tehetségsegítő tanács, illetve a Matehetsz tagszervezet képviselőjének ajánlását (az intézmény vagy szervezet vezetőjének cégszerű aláírásával, pdf dokumentum formájában- online csatolva);
- A fiatal tehetségről készült jó minőségű fotót, melynek közléséhez az érintett tanuló (illetve törvényes képviselője) hozzájárult (jpg formátumban, max. 1 MB méretben);
- A bemutatott fiatal aláírt, beszkennelt adatkezelési nyilatkozatát.
A pályázatok benyújtásának módja és határideje: A pályaműveket a Matehetsz online pályázati rendszerében lehet benyújtani 2019. november 25. és 2020. január 7. között.

A pályázat elbírálása:
Az elbírálásnál a szakmai tartalom mellett figyelembe vesszük a pályázó eddigi eredményeit, a jövőbeli céljait (melyeket a pályázati ösztöndíjjal elérni szeretne), valamint a családi és anyagi körülményeket. A díjazott és a további, a bírálók által magas színvonalúnak ítélt pályázatok megjelennek a Matehetsz honlapján és hírlevelében is. A nyertes fiatalokkal (törvényes képviselőjükkel) a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szerződést köt. Az ösztöndíjat a pályázatban megjelölt fiatal (az ajánló intézménnyel egyetértésben) a tehetségének kibontakoztatása érdekében használhatja fel.
A pályázat ütemezése:
- A pályaművek benyújtásának határideje: 2020. január 7. 12.00 óra
- A pályázó intézmények kiértesítése: 2020. február 10.
- Díjátadó időpontja: Kárpát-medencei Tehetségnap, 2020. március 28.
A támogatásban részesült pályázók beszámolójának határideje: 2020. szeptember 30.
Kérjük, hogy esetleges kérdéseivel, észrevételeivel forduljon Váczi Andreához a vaczi.andrea@tehetseg.hu címen.
http://tehetseg.hu/felhivas/felfedezettjeink-2020

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum