Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím
Kiíró:
Jobb Veled a Világ Alapítvány
Határidő:
06/30/2018
Érvényes:
06/30/2018
Tárgymutató:
cím, Boldog iskola, Boldog óvoda és Örökös boldog iskola, Örökös boldog óvoda
Pályázhat:
magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím elnyerésére és megtartására.
Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programot, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke.
A Boldogságóra Program weboldala: http://www.boldogsagora.hu

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az egyes témakörök sorrendben:
- Boldogságfokozó hála
- Optimizmus gyakorlása
- Kapcsolatok ápolása
- Boldogító jócselekedetek
- Célok kitűzése és elérése
- Megküzdési stratégiák
- Apró örömök élvezete
- Megbocsátás
- Testmozgás
- Fenntartható boldogság

Azon intézmények, amelyek újonnan elnyerik a Boldog Iskola, Boldog Óvoda vagy az Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda címet, egy oktatási segédanyagokat tartalmazó csomagot kapnak ajándékba (korosztálytól függően).
A jelen pályázattal elnyerhető Boldog Iskola és Boldog Óvoda címet azon intézmények kaphatják meg, melyek - a pályázati kiírásban szereplő Pályázati feltételeknek megfelelően - legalább egy tanulócsoport bevonásával igazoltan tartottak legalább egy Boldogságórát, és a program fenntartását a következő tanévben is vállalják.
A Boldog Iskola és Boldog Óvoda cím megtartására pályázhatnak azon intézmények, melyek a programot az idei tanévhez hasonlóan legalább egy csoportban viszik tovább a következő tanévben is, de Örökös Boldog Iskola és Örökös Boldog Óvoda címre nem pályáznak.
Az Örökös Boldog Iskola és Örökös Boldog Óvoda címre olyan intézmény pályázhat ennek a tanévnek a végén, mely Boldog Iskolaként, vagy Boldog Óvodaként a Boldogságóra programot igazoltan rendszeresen valósította meg egy tanéven keresztül legalább három tanulócsoportban vagy az intézmény minden tanulócsoportjában, és ezt a tevékenységet a jövőben is folytatja.
Az Örökös Boldog Iskola és Örökös Boldog Óvoda cím megtartására olyan intézmény pályázhat ennek a tanévnek a végén, mely Örökös Boldog Iskolaként, vagy Örökös Boldog Óvodaként a Boldogságóra programot igazoltan rendszeresen valósította meg egy tanéven keresztül legalább három tanulócsoportban vagy az intézmény minden tanulócsoportjában és legalább három csoportban viszik tovább a következő tanévben is.
A Boldog Iskola és Óvoda címmel rendelkező intézmények részt vesznek a Fogadj örökbe egy Boldog Iskolát programban

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI
Pályázati kiírás
A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola és Örökös Boldog Iskola cím elnyerésére és ezen címek megtartására.
A pályázatra óvodák jelentkezését is várjuk, ezen intézmények a Boldog Óvoda és Örökös Boldog Óvoda címeket nyerhetik el, valamint ezen címek megtartására pályázhatnak. A pályázati feltételek minden típusú nevelési-oktatási intézmény számára azonosak.

A pályázat célja
Az Alapítvány egyik kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás, általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. Jelen pályázat ennek a szándéknak széles körben való megvalósulását tűzi ki céljául.

A pályázat tárgya
- A kidolgozott feltételrendszernek megfelelő intézmények számára a Boldog Iskola, Boldog Óvoda, valamint az Örökös Boldog Iskola és Örökös Boldog Óvoda cím elnyerése, illetve ezen címek megtartása.
- Az összes intézmény, amelyik elnyeri a Boldog Iskola, Boldog Óvoda vagy Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda címet, vagy megtartja ezen címeket, megkapja a boldogságórákhoz tartozó oktatási csomagot.
- Az elnyerhető címek száma korlátlan.

A pályázók köre
Óvodák, általános iskolák, középiskolák, kollégiumok, gyermekotthonok

A címek alkalmazhatósága
- A Boldog Iskola és Boldog Óvoda cím egy tanévre szól, jelen pályázati időszakban a 2018/2019-es tanévre szóló címre pályáznak az intézmények.
- A címet elnyert intézmények igazoló oklevelet kapnak, melynek értelmében a címet egy tanéven keresztül használhatják. A cím minden évben megújítható lesz.
- A címmel rendelkező intézmény tagja lesz a Boldog Iskolák, vagy Boldog Óvodák hálózatának. A hálózatba tartozó intézmények számára az Alapítvány szakmai programokat szervez.
- A címet birtokló intézményt sajátos arculata, a pozitív pszichológia iránti elkötelezettsége megerősítheti a nevelési-oktatási intézmények közötti pozíciójában. A cím megkülönböztető jegy, mely vonzóvá teszi az iskolát a szülők és gyermekek számára, és pozitív visszajelzést jelent az iskola munkájáról a külső és belső kapcsolatrendszerének.
- A címnek való megfelelést az Alapítvány szakértői bizottsága ellenőrzi. Ha valamelyik vállalt feltételről kiderül, hogy mégsem valósult meg, a cím visszavonásra kerül.
- Azon intézményben, mely több feladatellátási hellyel rendelkezik - feladatellátási helyenként külön-külön benyújtott pályázat alapján - kizárólag a feltételeknek megfelelő feladatellátási helyre vonatkozva használható a cím.
- A cím újabb pályázattal megújítható.

A teljes pályázati dokumentáció benyújtásának határideje 2018. június 30.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA
A pályázatot az Alapítvány szakértői bizottsága bírálja el. A megadott határidőig benyújtott pályázatok először formai, majd tartalmi ellenőrzés alá kerülnek.
A formai értékelés tárgya, hogy a pályázó a pályázathoz tartozó dokumentációt maradéktalanul, a pályázatban rögzített formában, a szándéknyilatkozatot és a választott beleegyező nyilatkozatot aláírással és pecséttel hitelesítve nyújtotta-e be.
A tartalmi ellenőrzés tárgya, hogy a pályázati feltételként megadott program igazolhatóan megvalósult-e, valamint fenntartása garantálható-e.
A szakértői bizottság ellenőrzi a program intézményi honlapon történő megjelentetését is.
A pályázat elbírálása 2018. augusztus 31-ig folyamatos.
Amennyiben a szakértői bizottság hiányosságot tapasztal a pályázati dokumentációval kapcsolatban, írásban értesíti a pályázót.

Hiánypótlás
Hiánypótlásra egy alkalommal, az erről szóló írásbeli értesítés kézhez vételétől számított tíz munkanapon belül van lehetőség.
Döntéshozatal
A pályázatokat az Alapítvány szakértői bizottsága 2018. március 20-tól folyamatosan várja.
A pályázat elbírálása 2018. augusztus 31-ig folyamatos.
A pályázatról további információt a palyazat@boldogiskola.hu címen kérhet a pályázó.
A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja jelen felhívásban meghatározott feltételeket.
http://boldogiskola.hu/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum