Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Energiatudatos Iskolákért Pályázat / ETIP 2018
Kiíró:
PontVelem Nonprofit Kft.
Határidő:
05/31/2018
Érvényes:
05/31/2018
Tárgymutató:
energiatudatos iskolákért / ETIP 2018
Pályázhat:
iskolák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

ENERGIATUDATOS ISKOLÁKÉRT PÁLYÁZAT (ETIP 2018)
VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAMTM (VEP)

"Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért"
A jövő generációk léte és életminősége nagyban függ attól, hogy már ma képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és életünkről alkotott gondolkodásunkat, tudásunkat, majd erre alapozva életformáinkat és szokásainkat úgy, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat, azaz fenntartható módon éljünk.

Hazánk piacvezető, az Európai Bizottság által is díjazott zöld energetikai programját (Virtuális Erőmű Program (VEP) működtető Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) évek óta elkötelezett gyermekeink és unokáink szemléletformálása iránt.
2016-ra elkészült és megnyitotta kapuit a diákok részére a demonstrációs célú energiahatékonysági mintaépület Székesfehérváron. A MI6 mintaépület segítségével az iskolások már gyermekkorban, közérthető módon és testközelből ismerhetik meg a ma elérhető "legzöldebb" építészeti és gépészeti technológiákat, ill. megtanulhatják azt, hogy az ezekkel való tervezés és kivitelezés hosszú távon nem csak fenntarthatóbb és környezetbarátabb, de egyben olcsóbb is, mint a hagyományos technológiákkal épített ingatlanok.

2016-ban elindult az Energiatudatos Iskolákért Program, melynek célja, hogy a MI6 mintaépületet nyílt napok formájában "elvigyük" az iskolákba - azaz az abban megismerhető tudást egy általános, fenntartható fejlődésről szóló tudáskeretbe illesztve mutassuk be a gyerekeknek. E programok sikerességét a több ezres résztvevői szám igazolta.

Energiatudatos Iskolákért Pályázat (ETIP 2018) a Fenntarthatósági Témahéten
Az idén újra meghirdetett Energiatudatos Iskolákért Pályázatra (ETIP 2018) továbbra is bármelyik iskola be tud jelentkezni a MI6 elérhetőségein, de a Fenntarthatósági Témahétre regisztrált iskolák 2018-ban önálló alprogramot kapnak, amelyben elnyerhetik az "Energiatudatos Iskola", "Energiahatékony Iskola" vagy "Energiahatékony Mentor Iskola" címet. Amennyiben az iskola csatlakozik a Fenntarthatósági Témahéthez, egyúttal regisztrálhat az Energiatudatos Iskoláért Programra is.

Hogyan működik az ETIP?
1. A regisztrációnál az iskolának ki kell jelölnie egy tanárt, aki az iskola Energiatudatossági követe (E-Követ) lesz. Az E-Követek a MI6-tól egy kidolgozott írásos tananyagot kapnak, amelynek célja, hogy a fenntartható fejlődés fontosságáról, a ma elérhető, legmodernebb zöld technológiákról, a MI6 energiahatékonysági demonstrációs épületéről, ill. annak kommunikációs tartalmáról a diákoknak átadható tudással gazdagodjanak.
2. Az E-követek az elsajátított tudást a tagintézmények minél több diákjának átadják, akik ezt aláírásukkal is igazolják (jelenléti ív), és akik bevonásával - számos "ISKOLÁN KÍVÜLI FELADATOK tesztjeit" (IKIF) küldenek vissza hozzánk.
3. Az összegyűjtött IKIF -et elektronikus formában kell beküldeni 2018. május 31-ig a Fenntarthatósági Témahét honlapjára: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/palyazatok, melyeket 2018. augusztus 10-ig értékeli a VEP Tanácsadó Testülete.
4. Az aláírt jelenléti íveket illetve IKIF -et eredeti példányban postai úton (1117 Budapest Neumann János utca 1/E) kérjük eljuttatni a MI6 részére 2018. május 31-ig, melyeket 2018. augusztus 10-ig értékeli a VEP Tanácsadó Testülete.

Az ETIP értékelése
A Teszteket benyújtó iskolák - az iskola létszámának arányában - a legtöbb helyesen kitöltött, aláírt IKIF -et beküldött intézmények képviselőit, ill. az iskolák által delegált diák képviselőket a MI6 meghívja a 2018-es (2019 tavaszi) VEP - EKP díjátadóra, és a következő kategóriákban díjazza:
1. Energiatudatos Iskola: azon intézmény, amely diákjaival közösen, megismerte a MI6 energiatudatossági filozófiáját és tudását, és legalább három különböző Iskolán Kívüli Feladatból a legtöbbet küldte el számunkra, valamint a diákok legalább fele igazoltan (jelenléti ív) részt vett a kapcsolódó képzésen.
A díjazottak képviselői a program védnökeitől oklevelet vehetnek át a 2019. márciusában megrendezendő eseményen, továbbá az iskola egy évig használhatja a VEP - Energiatudatos Iskola címet ill. az ezt tanúsító védjegyet.
2. Energiahatékony Iskola: azon intézmény, amely diákjaival közösen, megismerte a MI6 energiatudatossági filozófiáját és tudását, és legalább négy különböző Iskolán Kívüli Feladatból a legtöbbet küldte el számunkra, valamint a diákok legalább fele igazoltan (jelenléti ív) részt vett a kapcsolódó képzésen.
A díjazottak képviselői a program védnökeitől oklevelet vehetnek át a 2019. márciusában megrendezendő eseményen, továbbá az iskola egy évig használhatja az VEP - Energiahatékony Iskola címet ill. az ezt tanúsító védjegyet.
3. Energiahatékony Mentor Iskola: azon intézmény, amely diákjaival közösen, megismerte a MI6 teljes energiatudatossági filozófiáját és tudását, és az összes Iskolán Kívüli Feladatból a legtöbbet küldte el számunkra, valamint a diákok legalább fele igazoltan (jelenléti ív) részt vett a kapcsolódó képzésen.

A díjazottak képviselői a program védnökeitől oklevelet vehetnek át a 2019. márciusában megrendezendő eseményen, továbbá az iskola egy évig használhatja az VEP - Energiahatékony Mentor Iskola címet ill. az ezt tanúsító védjegyet.

A tanórákon túl a diákok otthon is fejleszthetik tudásukat a Virtuális Erőmű Program Facebook kvízjátékának kitöltésén keresztül, mellyel eddig ismereteiket és tudásukat tovább tudják bővíteni.

Kapcsolat
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Juhász Noémi, koordinációs vezető
Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program
Székhely: 8000 Székesfehérvár Bregyó köz 2
Postázási cím: 1117 Budapest Neumann János utca 1/E
Telefon: 06 30 509 5955, E-mail: info@mi6.hu
Web: http://www.mi6.hu és http://www.virtualiseromu.hu


Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum