Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
I. Pályázati felhívás középiskolai tanulóknak - menekülthelyzet kérdései
Kiíró:
Jezsuita Menekültszolgálat
Határidő:
05/01/2017
Érvényes:
05/01/2017
Tárgymutató:
menekülthelyzet kérdései középiskolai tanulóknak
Pályázhat:
középiskolai tanulók
A kiíró(k) adatai

I. Pályázati felhívás középiskolai tanulóknak

A magyar Jezsuita Menekültszolgálat (JMSz) pályázatot hirdet középiskolai tanulók számára. A pályázat célja, hogy e korosztály olyan tananyagokat is megismerhessen, amelyek sokrétűen járják körbe a menekülthelyzet kérdéseit. További cél, hogy a tananyag segítségével a tanulók felismerjék azt a komplexitást, amely a migrációt okozó társadalmi válságok hátterében húzódik meg, és ezzel párhuzamosan saját érzelmeikre is reflektálhassanak.
A menekültválság jobb megértésében kulcsfontosságú, hogy rendelkezésre álljanak olyan eszközök, amelyek segítenek az információ átadásában, a félelmek eloszlatásában és a helyzet komplexitásának érzékeltetésében.
A magyar Jezsuita Menekültszolgálat egy olyan e-learning tananyagot készített, amely a Szíriában kialakult helyzet okaival ismerteti meg a középiskolás diákokat. Az önálló feldolgozásra szánt, 45 perces tananyag ingyenesen http://jmsz.hu/hirek/e-learning-tananyag-a-sziriai-valsagrol-kozepiskolai-tanulok-szamara/ oldalon érhető el.

Benyújtandó pályamunkák: Kortársaknak szánt FILMAJÁNLÓ elkészítése a JMSZ e-learning tananyagának felhasználását követően.
A tartalomra és terjedelemre vonatkozó elvárások:
- A pályázó pályamunkájában a mozifilmek ajánlásaihoz hasonlatosan ismertesse, hogy szerinte melyek a tananyag erősségei és gyengeségei. Fogalmazza meg, hogy kiknek és miért ajánlja, vagy épp nem ajánlja az anyagot.
- Az ajánlóban fogalmazza meg, hogy milyen új tudást hozott számára a tananyag, de bátorítjuk, hogy ossza meg a belőle kiváltott érzelmeket is.
- Az ajánlóban jelenjenek meg a tanagyag által körbejárt témakörök is.
- Az ajánló formája lehet írott szöveg, de szóban elmondott szöveg is.
- Írott szöveg esetén a terjedelem minimum egy, maximum kettő oldal legyen. Egy oldal maximum 3000 karaktert tartalmazzon, szóközökkel.
- Beszéd esetében video vagy hanganyagot várunk, ami minimum 3 perc legyen, de ne legyen hosszabb 5 percnél.
- A pályázó 1, 2, 3, 4 vagy 5 csillag segítségével is jelölje tetszését illetve nem-tetszését, a megírt szöveg pedig támassza alá a megítélt csillagok számát. Az 5 csillag azt jelenti, hogy az anyag maximálisan elnyerte a tetszését, ajánlja a megtekintést, az 1 csillag a tetszés hiányát fejezi ki. A csillagok alacsony száma nem jelent hátrányt a pályázat elbírálásánál.
A pályázatok értékelésének alapját az ajánlók részletessége és sokrétűsége adja, nem a terjedelme.

Határidő: A pályázatok beküldési határideje: 2017. május 1-je, éjfél.
Az ajánlót elektronikus formában lehet benyújtani az alábbi email címen: uh.zsmj@ofni. A levél tárgya "E-learning ajánló” legyen.
Díjak: A JMSZ tárgyi ajándékkal díjazza a legkiválóbb ajánló elkészítőjét, aki választhat egy maximum 50 000 forint összegű tablet vagy egy ugyanilyen értékű sporteszköz között.

Zsűri: A pályamunkákat a tananyagot elkészítő szakmai csoport tagjaiból álló zsűri bírálja el. A pályázat eredményhirdetésére 2017. május elején kerül sor.
A nyertes pályamunkát a Jezsuita Menekültszolgálat e-learninget bemutató internet oldalán fogjuk felhasználni a http://www.jmsz.hu honlapon.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum