Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díj
Kiíró:
Sony Corporation
Határidő:
11/30/2018, 01/04/2019, 01/11/2019
Érvényes:
01/11/2019
Tárgymutató:
díj, Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti
Pályázhat:
magyar fotósok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Magyar fotós tehetségek jelentkezését várja a Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díja

A World Photography Organisation bejelenti, hogy elindult a jelentkezés a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjára. A Sony World Photography Awards hatéves múltra visszatekintő elismerése egyedülálló lehetőséget biztosít a pályázóknak a világ több mint 50 országából, hogy munkájukat egy nemzetközileg híres fotópályázaton mutathassák be és ismerjék el.

Azok a magyar fotósok, akik jelentkeznek a Sony World Photography Awards Nyílt verseny tíz kategóriájának egyikére, automatikusan részt vesznek a magyar Nemzeti díjban is. A zsűri többek között olyan kategóriákban keresi a legjobb önálló képből álló munkákat, mint az Építészet, Utazás, Kultúra és Utcai fotózás (a teljes lista lejjebb található).

A magyar Nemzeti díj győztese a Sony legújabb képalkotó eszközeiből álló felszerelésével gazdagodik, valamint fényképét bemutatják Sony World Photography Awards éves kiállításán, 2019 áprilisában, Londonban.

A Nemzeti díj 2012 óta része a fotóverseny programjának, amelyben a zsűri elismerését fejezi ki azoknak a fotósoknak, akiknek önálló képből álló munkája minden szempontból kiemelkedik a honfitársaik által beadott jelentkezések közül. A 2018-as Nemzeti díj győztese Radisics Milán “People swirling on an ice court” című munkája volt, amelyben egy újfajta szemszögből mutatta be a korcsolyázás szépségét, és a korcsolyázás közben szövődő emberi kapcsolatokat.

"Minden apró megerősítésnek örülök, de különösen fontos számomra, hogy a szakma legnagyobbjai a sok kiváló nevezés közül végül az én munkámat ismerték el a világ egyik legnagyobb fotóversenyén. Ez a győzelem megmutatta, hogy jó úton járok. Külön öröm számomra, hogy emberek millióihoz juthat el a munkásságom” - mondta Radisics Milán, a magyar Nemzeti díj tavalyi nyertese.

A XII. Sony World Photography Awards az idei évben is többféle kategóriában díjazza az elmúlt 12 hónap legjobb kortárs fotóművészeti munkáit. A jelentkezés ingyenes a http://www.worldphoto.org/swpa weboldalon. A fotópályázat a győztes és shortlistes fotósok számára világszintű elismerést, pénznyereményeket, a Sony legújabb digitális képalkotói eszközeit, valamint kiállításokon való részvételt biztosít.

A fotópályázat zsűrijét a fotóipar szakértői mellett múzeumok, kiadók, médiaügynökségek és fesztiválok vezető beosztású szakértői alkotják. A Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek zsűrielnöke Rebecca McClelland (Egyesült Királyság), a Saatchi Saatchi & Prodigious fotográfiai igazgatója és művészeti produkció vezetője.

A zsűritagok részletes életrajzai elérhetők az alábbi weboldalon:
https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

"A témák sokszínűsége, és a tény, hogy a képek olyan kérdéseket vetnek fel, vagy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek az egész világot érintik teszi igazán izgalmassá és egyedivé a fotópályázatot. Azoknak, akik szeretnék bemutatni tehetségüket azt tanácsolom, hogy gondosan válasszák ki a nekik megfelelő kategóriát és higgyenek abban, amit közölni akarnak a világgal. Mutassák be hogyan látják a világot, és messziről kerüljék a közhelyeket. A különböző fényképezési technikák és stílusok egyre nagyobb hangsúlyt kap a kreativitás és a dinamika, ezért a technikai tudás is rendkívül fontos. A kiváló szakemberekből álló bizottságot nehéz lenyűgözni, de ha a pályázók a legjobbat hozzák ki magukból, akkor egyáltalán nem lehetetlen. Meg kell győzniük a zsűrit, hogy képesek egyszerre összefüggő, dinamikus és gyönyörű fényképeken bemutatniuk témáikat” - osztotta meg jótanácsait Mike Trow, a 2019-es Professzionális verseny zsűrielnöke.

Fontos dátumok
A 2019-es Sony World Photography Awards versenyeinek jelentkezési határideje a következő:
- 2018. november 30. 14:00 - Diák verseny
- 2019. január 4. 14:00 - Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek
- 2019. január 11. 14:00 - Professzionális verseny

A Sony World Photography Awards 2019 versenyei és kategória
- Professzionális - a zsűri több képből álló sorozatot díjaz
Kategóriák: Építészet / Tényállás / Kreatív / Felfedezés / Dokumentáció / Tájkép / Természet és Vadvilág / Portré / Sport / Csendélet
- Nyílt - a zsűri önálló képet díjaz
Kategóriák: Építészet / Kultúra (a Culture Trip támogatásával) / Kreatív / Mozgás / Tájkép / Természet és Vadvilág / Portré / Csendélet / Utcai fotózás / Utazás (az Eurostar támogatásával)
- Ifjúsági - 12 és 19 év közötti fotós tehetségek versenye, a zsűri önálló kép díjaz a “Sokféleség” témában.
- Diák - Fotózást tanuló diákok versenye, a zsűri több képből álló sorozatot díjaz “Evolúció” témában. A döntős fotósok később újabb sorozatokkal jelentkezhetnek egy újabb, előre megadott témában.
- Nemzeti díj - Több mint 50 ország legjobb fotósának kiválasztása, a zsűri önálló képet díjaz

A Nyílt- és Ifjúsági shortlistesek névsorát 2019. február 5-én, a Nyílt verseny és a Nemzeti díj győzteseit 2019. február 26-án jelentik be. A Professzionális és Diák versenyek döntőseit 2019. április 2-án, az Év fotósa, a Nyílt verseny kategória győzteseket, valamint a Diák, Ifjúsági és Professzionális versenyek győzteseit 2019. április 17-én jelentik be.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum