Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Miért szeretem Esztergomot és vidékét?
Kiíró:
Laskai Osvát Antikvárium; Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium
Határidő:
12/05/2018
Érvényes:
12/05/2018
Tárgymutató:
képzőművészet és irodalom, Miért szeretem Esztergomot és vidékét?
Pályázhat:
Óvoda, alsó tagozat 1-4. osztály, felső tagozat 5-8. osztály, középiskola 9-12. osztály, felnőttek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Miért szeretem Esztergomot és vidékét?

A Laskai Osvát Antikvárium, és az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet a Dr. Kőrösy László Emlékév keretében. A versenyre korhatár nélkül várjuk a korábbi, más versenyeken még nem szerepelt, máshol nyomtatásban még meg nem jelent pályamunkákat.

A pályázat részletei
A feladat egy olyan mű készítése (grafika, rajz, festmény, fotó, szövegalkotás), amely bemutatja Esztergom és a környék szépségeit. Az alkotások elkészítésénél bármely technika megengedett.
A nevezés ingyenes. Az értékelés kategóriánkét és ezen belül életkoronként történik.
- Kategóriák: rajz, grafika, festmény, fotó, szövegalkotás (vers és próza).
- Korcsoportbeosztás: óvoda, alsó tagozat 1-4. osztály, felső tagozat 5-8. osztály, középiskola 9-12. osztály, felnőttek.

A pályázatok benyújtása:
- Rajz, festmény, fotó stb.: A/4 -es méretben, bármely technika alkalmazásával, kidolgozott és digitális formában kérjük (keret nélkül) leadni. A hátulján jól olvashatóan az alkotó neve, kora, iskolája, fölkészítő tanára (ha van ilyen), e-mail címe, telefonszáma megadásával.
- Irodalmi/helytörténeti alkotást szerkesztett, nyomtatott formában (minimum 2 - maximum 4db A4 oldal terjedelemben) kell beküldeni, a végén a fölhasznált, olvasott irodalomjegyzék leírásával, a "lelőhely" megjelölésével, az alkotó korának, iskolájának, fölkészítő tanárának, e-mail címének, telefonszámának megadásával kérjük leadni.

A pályaművek leadása történhet postai úton, vagy személyesen 2018. december 5. 16.30-ig a Laskai Osvát Antikváriumban: 2500 Esztergom, IV. Béla kir. u. 6. (http://www.laskaiantikvarium.hu) Nyitva: H.-P.: 9.00-16.30, szombat: 9.00-12.30
A pályázó adatait nem szolgáltatjuk ki a pályázat kiírásán kívülálló félnek. A beérkezett műalkotásokat január 31-én 17 órakor jótékonysági árverésre bocsájtjuk a kollégium dísztermében, melynek bevételéből további, Kőrösy Lászlóra emlékező programokat szervezünk.

Eredményhirdetés:
A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. Megfelelő színvonalú munkák beérkezése esetén a legjobbakat december 12-én 17.00 órai kezdettel az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium aulájában és dísztermében mutatjuk be az érdeklődőknek.

Minden kategóriából az első helyezettet 5000 - azaz: ötezer Ft-os könyvutalvánnyal jutalmazzuk. A képzőművészeti alkotások 1-4. helyezettjét kiállítjuk, és a közönség szavazat alapján legjobbnak ítéltet meglepetés ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Virtuálisan az alábbi oldalakon lesznek elérhetők és megtekinthetők a ki nem állított, de színvonalas alkotások:
https://www.facebook.com/LaskaiOsvatAntikvarium/ és az evid.hu oldalon. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat nyomtatásban is közzé teszi az Esztergom és Vidéke folyóirat következő száma.

Ajánlott irodalom: Esztergom helytörténeti könyvei, folyóiratai, különös tekintettel Kőrösy László írásaira: Diákkori naplóm, újságcikkei, és Dr. Kőrösy László Emlékkönyv Beszerzési/tanulmányozási lehetőségük: Laskai Osvát Antikvárium, Helischer József Városi Könyvtár, az iskolák könyvtárai.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum