Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 27. Betlehemi jászol-kiállításon való részvételre
Kiíró:
Magyar Kézművességért Alapítvány
Határidő:
11/11/2020
Érvényes:
11/17/2020
Tárgymutató:
Betlehemi jászol-kiállításon való részvétel
Pályázhat:
hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 27. Betlehemi jászol-kiállításon való részvételre

2020. december közepétől 2021. január 08-áig ezúttal is két helyszínen: Budapesten a Duna Palotában és Veszprémben a SZALÉZIÁNUM Érseki és Turisztikai Központban lesz látható a Betlehemi Jászol-kiállítás anyaga.

A kiállításon való részvételre
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) - az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával, a Ciszterci Egyházközösséggel és a SZALÉZIÁNUM-mal együttműködve - tárgyalkotók számára hirdet nyílt pályázatot, amelyre hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek egyaránt jelentkezhetnek. Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült legfeljebb 3 alkotással lehet, amelyek "Betlehemet" jelenítenek meg, a jelenet szereplőit ábrázolják; a Betlehemezés népszokásait örökítik meg; vagy az "Adventi- Karácsonyi Ünnepkörhöz" kapcsolódnak (pl. kézműves karácsonyfadíszek, ünnepi terítékek, "Szent Családot" ábrázoló medálok, gyermekeknek készített karácsonyi ajándéktárgyak, stb.) A bibliai értelemben jelentéshordozó, a mának szóló betlehemi üzenetet megfogalmazó olyan alkotásokat is várunk, amelyek készítésénél az alkotó- vagy alkotóközösség a "ma emberének" szóló "Karácsonyi Titkot" megjeleníti az érdeklődő közönség előtt.

A SZALÉZIÁNUM-ban megrendezett kiállításra kizárólag a Bibliai betlehemi üzenetet megfogalmazó és azt hirdető alkotásokat várunk, amelyek között olyanok is lehetnek, amelyek korábban a budapesti Betlehemi jászol-kiállításokon már szerepeltek (de a veszprémin nem).

Pályázati határidők és feltételek

Regisztrációs határidő: 2020. november 11.
Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon (http://www.amka.hu) a pályázat menüpontban. Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és nevezési díj befizetésére):
2020. november 14.
- Nevezési lap megküldése
A honlapunkról letölthető, kitöltött nevezési lapot e-mailben: Word-formátumban az amka@amka.hu címre kérjük megküldeni. Amennyiben az elektronikus formában nem megoldható, postán (IPOSZ, AMKA, Gál Anna, 1087 Budapest, Luther u. 4-6. címre) vagy személyesen kérjük a lapot a nevezési határidőig eljuttatni. Nem szerkeszthető pdf-ben vagy képformátumban (.jpg, .bmp, stb.) küldött nevezési lapot nem tudunk elfogadni!
- Nevezési díj befizetése
A nevezési díjat ugyancsak a nevezési határidőig az AMKA OTP-nél vezetett 11705008-20136209 sz. számlájára, lehetőleg OTP-fiókban kérjük befizetni vagy átutalni. (Csekk használatakor is ezt a számlaszámot kell feltüntetni!) A nevezési díj befizetése a pályázaton való részvétel feltétele, tehát függetlenül a pályamunka elbírálásának eredményétől, ezért akkor sem jár vissza, ha a zsűri döntése alapján az alkotás nem kerül kiállításra.
Nevezési díj:
o egyéni jelentkezőknek: 4500 Ft
o az AMKA támogatóinak, ipartestületi és BKIK-tagoknak: 3500 Ft
o alkotóközösségeknek (közös pályamunkák esetében): 6000 Ft
Az alkotások beadásának időpontjai: 2020. november 17. (kedd) és 18. (szerda) 10-16 óráig.
A beadás helyszíne: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.
(FIGYELEM! Duna Palota elé gépkocsival reggel 10:00 óráig lehet behajtani)

A pályázatra beadott alkotások válogatása:
Az alkotások válogatását néprajzkutatókból, iparművészekből és a betlehemes mozgalmat az 1940-es években kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi, amely egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására. A bírálóbizottság döntése ellen nem lehet fellebbezni. A kiállításra bekerülő alkotók/alkotóközösségek nevét közzétesszük a http://www.amka.hu weboldalon.

Elismerés, díjazás:
A kiállításra bekerülő alkotók a december 16-ára (szerdára) tervezett budapesti hivatalos ünnepélyes megnyitón elismerő oklevelet kapnak, a bírálóbizottság által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át. A nyári kiállítás eredményhirdetése ugyanitt történik.

Alkotások visszaadása a budapesti kiállítás helyszínén történik: 2021. január 09-én (szombaton) és 10-én (vasárnap) 10-16 óráig.

Az AMKA által szervezett idei két kiállítás anyagát az idén először összevont színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a hivatalos ünnepélyes megnyitóra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden nyári és betlehemi kiállító 1-1 alkotásának 1 tárgyfotója szerepelni fog.

A tájékoztatás az AMKA honlapjára (http://wwww.amka.hu) és a Facebook oldalára folyamatosan feltöltésre fognak kerülni, ill. Gál Annától kaphatóak (tel: 06-20/570-7085, e-mail: amka@amka.hu)

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum