Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
ARANYFESZT - Online Amatőr Rövidfilm Fesztivál
Kiíró:
KEDD Animációs Stúdió
Határidő:
08/31/2018
Érvényes:
08/31/2018
Tárgymutató:
online amatőr rövidfilm fesztivál
Pályázhat:
magyarországi és határon túli középiskolák 14-19 év közötti tanulói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

ARANYFESZT - Online Amatőr Rövidfilm Fesztivál

A pályázat bemutatása:
"Hol van, ki zengje tetteim - Elő egy velszi bárd!”
(Arany János: A walesi bárdok)
Készítsd el te is videódat Arany János műveiből, életéből! Az ARANYFESZT nyilvánosságot biztosít, és versenyt hirdet minden olyan 14-19 éves középiskolás számára határon innen és túl, aki ambíciót érez magában, hogy kisfilmet készítsen Arany János egy művéből vagy életéből.
A hat hónapon át tartó verseny során, minden hónapban továbbjut a közönségszavazáson legtöbb szavazatott kapott 3 alkotás. A verseny végén pedig a Díjátadó Gála keretében adjuk át a szakmai zsűri díjait, valamint a közönségdíjat. A legjobb alkotások a Díjátadó Gálán, más országos eseményeken és az interneten folyamatosan közönség elé kerülnek.
Az Arany János műveiből (versek, balladák, elbeszélő, ill. lírai költemények) vagy életéből készült videókat a http://www.aranyfeszt.hu oldalra tudjátok feltölteni regisztrációt követően.
A verseny kritériumai:
A pályázati felhívás olyan diákoknak szól, akik érdeklődnek Arany János munkássága, életútja és a filmes (rendezői, operatőri és/vagy színészi stb.) szakma iránt, és szeretnék megmutatni tehetségüket egy rövidfilmben. A tematika Arany János életútja és művei szabad felfogásban: "Fiataloktól fiataloknak”.
A benyújtott alkotásokra műfaji megkötés nincs. Az elkészült versenyművek hossza minimum 1 - maximum 20 perc lehet.
Amennyiben már elküldted videódat, de visszanézve nem vagy elégedett vele, lehetőséged nyílik átdolgozni, hozzáadni, elvenni belőle, majd újra elküldeni, így egy videó helyett kettővel vagy versenyben. Ebben az esetben ne felejts el az új videónak új címet adni!
Ha minden hónapban kedved van videót küldeni, akkor minden hónapban esélyed van továbbjutni és megnövelheted az esélyét annak, hogy a gálán a tiéd lesz az ARANYFESZT nagydíjainak egyike is!

A pályázat 2018. március 1-jén kezdődik és 2018. augusztus 31-ig tart. 
Ezalatt a hat hónap alatt lehetőséged nyílik arra, hogy akár minden hónapban regisztrálj és feltöltsd a videódat a holnapon. A 2018. március 1-31. között feltöltött alkotásokra április 2-8. között közönségszavazás hirdetünk az ARANYFESZT Facebook oldalán, ahol kommentben lehet szavazni a legjobbnak ítélt alkotásokra. A közönségszavazás eredményét minden hónapban a fesztivál honlapján és a Facebook oldalán hirdetjük ki, egészen a pályázati időszak lezárulásáig.

Zsűri:
A március-augusztus közötti elődöntőben a közönség szavazatai alapján kerül ki 3-3 továbbjutó minden hónapban, így összesen 18 videó kerül a döntőbe. Október 1-10 között a közönségnek ismét lehetősége nyílik zsűrizni. Az itt legtöbb szavazatot kapott videó kapja a közönségdíjat.
Az 5 főből álló szakmai zsűri a leadási időszak lezárása után a közönség által legjobbnak ítélt 18 videó közül választja ki a fesztivál legjobbjait.
Díjátadó és eredményhirdetés - 2018. október 13.
A fesztivált Díjátadó Gálával zárjuk, melynek időpontja 2018. október 13. Az eseményre meghívást kapnak az alkotók, a támogatók és a sajtó munkatársai. Itt kihirdetjük és levetítjük a szakmai zsűri által díjazott műveket, illetve a közönség által legjobbnak tartott versenymunkát is. A Díjátadó Gálán díjazzuk azokat az iskolákat is, amelyek diákjai a legtöbb döntőbe kerülő alkotást készítették.
A döntőbe jutott videókat a zsűri az alábbi kategóriákban díjazza:
- A Fesztivál Nagydíja
- Legjobb színész/színésznő
- Legjobb rendezés
- Legjobb animációs film

További díjak:
- Közönségdíj
- A legeredményesebb iskolák különdíjai

Nyeremények
- A Fesztivál Nagydíja: 150 000 Ft értékű médiaeszköz
- Legjobb színész/színésznő: 100 000 Ft értékű médiaeszköz
- Legjobb rendezés: 100 000 Ft értékű médiaeszköz
- Legjobb animációs film: 100 000 Ft értékű médiaeszköz
- Közönségdíj: 100 000 Ft értékű könyvcsomag
- A legeredményesebb iskola különdíja: 100 000 Ft értékű könyvcsomag

Regisztráció
A versenyre a http://www.aranyfeszt.hu oldalon tudsz regisztrálni és videót feltölteni. Amennyiben a regisztrációt követő 2 munkanapon belül nem kapnál visszajelzést a regisztráció sikerességéről, érdeklődj az info@aranyfeszt.hu e-mail címen vagy a +36-70/416-9134-es telefonszámon.

Részvétel
- A versenyen magyarországi és határon túli középiskolák 14-19 év közötti tanulói egyaránt részt vehetnek.
- A nevezés és a részvétel díjmentes.
- A pályázó regisztrációjával hozzájárul, hogy a szervezők a beküldött pályázati anyagot szabadon nyilvánossá tegyék az ARANYFESZT YouTube csatornáján, a verseny hivatalos honlapján, illetve Facebook oldalán.
- A pályázó regisztrációjával beleegyezik, hogy műve a Díjátadó Gálán és az ARANYFESZT vetítésein díjfizetési kötelezettség nélkül lejátszásra kerül.
- A versenyhez tartozó nyilvános eseményen történő megjelenéssel a pályázó és kísérői tudomásul veszik, hogy róluk fénykép és mozgókép készülhet, melyeket a szervezők a fesztivállal kapcsolatos promóciós/dokumentációs célra felhasználhatnak.
- A 18. életévüket nem betöltött versenyzők részvétele a pályázaton csak a szülők által aláírt "Szülői beleegyező nyilatkozat” feltöltésével fogadható el, melyhez a formanyomtatvány elérhető a pályázat honlapján a http://www.aranyfeszt.hu -n.
- A pályázó regisztrációjával beleegyezik, hogy a szervezők az elkészült műveket 2018. december 31-ig nyilvánossá tegyék az ARANYFESZT honlapján a http://www.aranyfeszt.hu -n, a hivatalos Facebook oldalon az Aranyfeszt 2018-on, a fesztivál YouTube csatornáján az ARANYFESZT-en, az Instragram oldalon, a Díjátadó Gálán és a Rajzfilmünnepen.
- A pályázó regisztrációjával hozzájárul, hogy videóit a szervezők ellenérték nélkül, díjmentesen felhasználják a regisztrációnál megadott személyes adatokkal feltüntetve.

A verseny kiírója és szervezője
A KEDD Kulturális és Szolgáltató Kft.

A verseny főtámogatója
Nemzeti Kulturális Alap

Érvénytelen pályázati anyagok
A pályázati anyagok, csak a megadott időintervallumon belül és a versenykiírásban megadott szempontok szerint fogadhatók el. A határidőn túl érkező videókat a szervezők figyelmen kívül hagyják, azok nem kerülnek versenybe. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a pályázat tartalmi és formai kiírásának nem megfelelő, vagy Arany János szellemiségéhez méltatlan (például öncélúan obszcén, uszító, stb.) videókat kizárják a versenyből.
https://aranyfeszt.hu/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum