Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Stronger Ties for Civil Society (Erősebb kötelékek a civil társadalomért) pályázat
Kiíró:
NIOK Alapítvány
Határidő:
06/09/2020
Érvényes:
06/09/2020
Tárgymutató:
különböző szektorok és különféle szervezetek közötti együttműködések és a civil hálózatok, kapcsolatok erősítése
Pályázhat:
magyar, cseh és szlovák civil platformok, hálózatok, munkacsoportok, ernyőszervezetek és más együttműködések
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Stronger Ties for Civil Society (Erősebb kötelékek a civil társadalomért) pályázat

A forrásra magyar, cseh és szlovák civil platformok, hálózatok, munkacsoportok, ernyőszervezetek és más együttműködések jelentkezhetnek , amelyek új partnereket, támogatókat és szereplőket szeretnének bevonni hálózatukba.

A Stronger Ties for Civil Society (Erősebb kötelékek a civil társadalomért) címmel pályázat indul. A forrásra magyar, cseh és szlovák civil platformok, hálózatok, munkacsoportok, ernyőszervezetek és más együttműködések jelentkezhetnek , amelyek új partnereket, támogatókat és szereplőket szeretnének bevonni hálózatukba. A pályázat az OSF Prague, OSF Slovakia, Glopolis és a NIOK Alapítvány Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért), holland családi magánalapítvány támogatásával létrejött konzorciumi projektje keretében kerül kiírásra.

A pályázat célja
A pályázat célja a különböző szektorok és különféle szervezetek közötti együttműködések és a civil hálózatok, kapcsolatok erősítése. Olyan projekteket támogat, amelyek célja, hogy a hálózatok eltérő látásmódokat és megközelítéseket vonjanak be stratégiai folyamataikba, és ezzel hozzájáruljanak a széleskörű együttműködés, a kölcsönös megértés, tisztelet és bizalom, és a közös identitás erősítéséhez a társadalomban.
Ennek érdekében céljuk lehet a kontextus alaposabb, mélyebb megértése; új, eltérő perspektívák megismerése és beépítése; közös munka és közös célok kitűzése az adott terület különböző szereplőivel; nyitottabb, inkluzívabb struktúrák kialakítása; illetve bármilyen egyéb, a szektor diverz szereplői közötti együttműködést elősegítő projekt. A hálózatok meglévő stratégiájuk és jelenlegi szükségleteik alapján maguk határozhatják meg megközelítésüket és tevékenységeiket.

A pályázat keretei
A pályázatban országonként 50 000 euró összértékű forrás kerül kiosztásra. A pályázók hálózatonként egy, 10-40 000 euró összegű pályázatot nyújthatnak be. Az anyagi forrás mellett a nyertes pályázók tanácsadói segítséget is kapnak a projekt megvalósításához. A megvalósítandó projektek kezdő dátuma 2020 augusztus, időtartama 12-18 hónap. Pályázni concept note beadásával lehet, majd a következő fordulóba jutott pályázóktól kért részletes projektterv alapján születik meg a végleges döntés.

Határidő: 2020. június 09.

Kik pályázhatnak?
A pályázat a demokratikus értékeket és emberi jogi alapelveket követő, a civil szervezetek közös érdekeit képviselő hálózatok számára nyitott. Ezek lehetnek hagyományosan szervezett hálózatok, platformok, munkacsoportok, vagy spontán kezdeményezések, melyek a különböző csoportok közötti együttműködés építésére jöttek létre a 4 ország valamelyikében.
Legalább 6 hónapja aktív és legalább 10 különböző tagot (civil szervezetek, intézmények vagy egyének) képviselő hálózatok pályázhatnak. Ha több hálózat közösen pályázik, tagjaik száma összesen a mérvadó.

A hálózat, vagy képviselőjeként a pályázatot beadó tagja Magyarországon regisztrált közhasznú egyesület vagy alapítvány lehet.
A részletes, angol nyelvű pályázati kiírást https://drive.google.com/file/d/1gvAVjTQ-eap-XCASGkSNxa97W9iYTKWm/ oldalon olvashatja el. A Glopolis angol nyelvű online tájékoztatót tart a pályázat részleteiről és feltételeiről, ennek részleteit is megtalálják a pályázati kiírásban. A jelentkezéshez szükséges link a dokumentumban található. A pályázatot űrlapon (https://fs12.formsite.com/osfosfcz/sr2/form_login.html), angol nyelven lehet beadni.

További kérdéssel az alábbi kapcsolattartóhoz fordulhatnak (angol nyelven):
Michaela Vyležíková, michaela.vylezikova@osf.cz

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum