Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Süvegemen nemzetiszín rózsa
Kiíró:
Honvédség és Társadalom Baráti Kör
Határidő:
03/10/2019
Érvényes:
03/10/2019
Tárgymutató:
alkotáspályázat, hadtörténelmi
Pályázhat:
8-16 éves fiatalok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"SÜVEGEMEN NEMZETISZÍN RÓZSA”

Kárpát-medencei, hadtörténelmi témájú, képzőművészeti pályázat
2019.

R É S Z L E T E S K I Í R Á S

A 8-16 éves fiataloknak szóló képzőművészeti pályázat kiírásával lehetőséget kívánunk teremteni az iskolai, baráti közösségeknek, családoknak arra, hogy témává váljon a nemzetünk hadtörténelme, a honvédelem, a magyar katona, s ehhez kapcsolódjon az alkotás öröme. A pályázat kiegészítő rendezvényei is azt fogják segíteni, hogy a résztvevő gyerekek, tanulóközösségek izgalmas, élményszerű formában találkozhassanak a pályázatunkhoz kapcsolódó témákkal.
A pályázatunknak ebben az évben sincsenek szűk formai keretei, hiszen a szándékunk továbbra is az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel jelenítsék meg a magyar katonát.
Célja: - a történelmi-, hadtörténelmi érdeklődés felkeltése,
- a 8-16 éves korosztály és pedagógusaik mozgósítása nemzetünk gazdag történelme megismerésére és annak alkotói megjelenítésére,
- lehetőség megteremtése a pályázathoz kapcsolódó kiegészítő rendezvények szervezésére, a határon túli kapcsolatok kialakítására és erősítésére.
Célcsoportja:
- 8-16 éves diákok, vagy ebből a korosztályból szerveződő (maximum 4 fős) alkotócsoportok, a Kárpát-medence bármely pontjáról és akár távolabbi területekről is.
Időpontja:
a pályázat meghirdetése: 2019. január 22. - a Magyar Kultúra Napján
Pályázatok (alkotások) benyújtása: 2019. március 10-ig
A díjazottak kiértesítése: 2019. április 20-ig
Eredményhirdetések:
2019 májusában, a Festum Varadinum keretében, Nagyváradon
2019. június elején, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan, Székesfehérváron.
A benyújtott pályamunkák száma és területi eloszlása alapján keressük a lehetőséget, hogy más helyszíneken is szervezzünk kiállításokat, eredményhirdetéseket.
A pályázat tartalma és benyújtásának formája:
Az értékelt pályamunkákat a bírálatot követően több helyszínen fogjuk kiállítani, mely elsősorban függőleges falfelületeken történő kiállítást tesz lehetővé. Tekintettel arra, hogy felhívásunkra a történelmi Magyarország minden részéről várunk pályamunkákat, a postázási lehetőség, s így az egyenlő esélyek biztosítása érdekében csak maximum A/2 méretű, (420mmx594mm), vagy kisebb, elsősorban papíralapú pályamunkákat várunk.
Kérjük, hogy a pályamunkák hátoldalára, fehér alapú területre, szíveskedjenek nyomtatott betűkkel felírni az alkotó(k) nevét, települését és életkorát. A hátoldalon lehetőségük van az alkotás címének megjelenítésére is, illetve az alkotó, vagy alkotó közösség rövid bemutatására. Kérjük, hogy a pontos beazonosíthatóság és olvashatóság érdekében ezt felkészítő tanárok, vagy szülők segítsék.
A szervezők és a pályázók közötti kapcsolattartás E-mailen keresztül történik. Ennek érdekében kérjük, hogy pályamunkát beküldők (vagy szüleik, tanáraik) a pályamunka hátoldalán, alkotásonként legalább egy E-mail címet megadni szíveskedjenek. Ennek hiányában nincs lehetőségünk értesítést küldeni az eredményekről, valamint a kapcsolódó rendezvényekről. Az előző évek tapasztalatai alapján, tisztelettel kérjük az E-mail címek és nevek olvasható megadását.
Abban az esetben, ha egy tanintézményből több pályamunka is érkezik, szívesen vesszük, ha az iskola elérhetőségét, valamint a pályázatra történő felkészülést segítő pedagógus(ok) elérhetőségét is megadják részünkre.
Amennyiben az alkotás hátoldala nem alkalmas a szükséges adatok megadására, akkor, kérjük, hogy azokat egy mellékelt lapon szíveskedjenek megküldeni.
A pályamunka elkészítésének módszerét, technikáját nem határozzuk meg, abban lehetőséget kívánunk biztosítani az egyedi, kreatív megoldásoknak, fiatalos ötleteknek, azonban kérjük, vegyék figyelembe, hogy az alkotásokat - a postai szállításon kívül - több esetben is mozgatni, szállítani fogjuk, s a kiállításokon pedig szinte kizárólagosan csak függőleges fal- és paravánfelületek állnak rendelkezésre.
A pályamunkák beküldését azzal is segíteni kívánjuk, hogy Székesfehérváron és Nagyváradon is működtetünk egy-egy befogadó helyet, ahová 2019. március 10-ig postai úton eljuttathatják, vagy személyesen leadhatják alkotásaikat.
HTBK Székesfehérvári Szervezete
Székesfehérvár, Malom u. 2.
H-8000
vagy az
Asociatia Tanoda
410001 ORADEA
str. Academiei Nr. 17. jud Bihor
ROMANIA

Értékelés, díjazás:
Pályázatunk 8-16 éves diákoknak, illetve maximum 4 fős alkotóközösségeiknek szól.
Az értékelés szempontjából nem teszünk különbséget a lányok és fiúk között.
Az alkotóközösségek szerveződésének nem feltétele, hogy azonos tanintézménybe járjanak a diákok. Szeretettel várjuk testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is, de ebben az esetben kérjük, hogy egy pedagógus, vagy felnőtt segítse a nevezést, a pályázati anyag beküldését és díjazás esetén legyen a csapat kísérője az eredményhirdetés során. Iskolai csoport esetén felkészítő/kísérőtanár közreműködését is kérjük.
Egy tanintézményből több diák, diákcsoport is nevezhet, illetve lehet részese vegyes alkotócsoportnak. Egy alkotó, alkotóközösség több pályamunkát is beadhat, de az értékelésnél csak a legjobbat vesszük figyelembe, azonban kiállításokon egy alkotó, alkotócsoport több pályamunkáját is bemutathatjuk.
Az alkotásokat neves szakértőkből, képzőművészekből álló zsűri bírálja el, melynek elnöke Prof. Dr. Hermann Róbert hadtörténész.
Az alkotás, a közös alkotás, a történelmi kalandozás és felfedezés öröme mellett természetesen más díjazást is biztosítunk nyertes pályázóinknak, melynek egyik formája az ünnepélyes eredményhirdetéseken, s az ahhoz szervezett programsorozatokon való részvétel. Díjazottjaink - a tárgyjutalmakon kívül - az elmúlt években népszerűvé vált, egyedi tervezésű okleveleket is megkapják.
Az előző években az "Arany Ceruza”, "Ezüst Ceruza” és "Bronz Ceruza”, valamint a "Különdíjas Alkotás” minősítéseket alkalmaztuk, melyeket a jelen pályázat során is folytatunk.
Valamennyi résztvevő - függetlenül az értékeléstől - egyedi tervezésű emléklapot kap.

Jogi kitétel:
A pályázók - illetve képviselőik (szülő, pedagógus) - a pályamunka benyújtásával egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a pályamunkáikat a szervezők a jövőben kiállításokon, honlapokon és kiadványokban, szabadon felhasználhassák. Az alkotások a szervezők tulajdonát képezik, akik arra törekszenek, hogy azokat a lehető legtöbb helyen bemutassák, kiállítsák vagy megjelenítsék. A pályamunkákat nem adjuk vissza, azokat minimum 2 évig megőrizzük. A pályamunka benyújtása automatikusan a jogi kitétel elfogadását és az alkotás mindennemű jogáról történő lemondást jelenti.
A pályázók a pályamunka beadásával együtt hozzájárulnak ahhoz, hogy a Honvédség és Társadalom Baráti Kör a pályamunkák beazonosítása érdekében megadott személyes adatokat, a pályázattal kapcsolatos tevékenysége során nyilvántarthassa.
A Szervezők vállalják, hogy az így kapott személyes adatokat más részére nem adják át, s azokat a rajzpályázat lebonyolítását követően - az E-mail cím kivételével - törlik.
Az E-mailban történő körüzenetek során mások címei nem lesznek láthatóak.

Örömteli és eredményes alkotást kívánunk!
Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete
Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely
Tanoda Egyesület, Nagyvárad
http://kempp.hu/index.php?id=739

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum