Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Vedd a kezedbe a Jövő(de)t!
Kiíró:
United Way International
Határidő:
01/20/2019
Érvényes:
01/20/2019
Tárgymutató:
Vedd a kezedbe a Jövő(de)t!
Pályázhat:
16-19 éves középiskolások
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Vedd a kezedbe a Jövő(de)t!

Középiskolás vagy és foglalkoztat a pályaválasztás?
Jó lenne előtte minél több szakmával megismerkedni, sőt akár vállalkozóként is próbára tenni magad? Akkor köztünk a helyed! Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes "Vedd a kezedbe a jövő(de)t!" programjára! Vegyél részt vállalkozói csoportokban, látogass meg izgalmas cégeket, hogy jobban megismerd önmagad és tudatosabban dönthess a jövődről!

Mi vár rád?
- Részt vehetsz a Vállalkozói Klubok egyikében, ahol a Design Thinking módszere segítségével csapatban dolgozhatsz egy szívedhez közel álló projekt megvalósításáért. Több mint 4 hónapon át, az ötlettől az üzleti tervig elsajátíthatod azt a tudást, ami egy vállalkozás, akár a saját vállalkozásod elindításához szükséges.
- Megismerheted startupper és nagyvállalati mentorok karrierútjait és segítségükkel olyan 21. századi tudásra és készségekre tehetsz szert, amelyekre mindenképpen szükséged lesz majd, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként képzeled el magad.
- Munkahelylátogatások, job shadowing lehetőségek nagyvállalatoknál és startupoknál.
- Inspiráló közösség, egyetemi helyszínek

Mit várunk tőled?
- Jelentkezz, és ha bekerülsz a programba, akkor szánj időt a saját fejlődésedre! A program első 4,5 hónapja heti legalább 4 órás időbefektetést igényel, cserébe nagyon sokat fejlődsz és olyan területeken is kipróbálhatod magad, amelyekre az iskolai keretek csak ritkán nyújtanak lehetőséget.
- Legyél csapatjátékos, hiszen az erős csapatoké a jövő!

Izgalmasan hangzik? Tedd meg az első lépést és jelentkezz most a Vállalkozói Klubok valamelyikébe! Érdeklődési körödnek megfelelően az alábbi klubok közül választhatsz:
1. A jövő társadalmi innovátorai
Foglalkoztatnak a társadalmi problémák, szeretnél változást hozni a világba és jó lenne ehhez társakat is találni? Akkor ez a klub neked szól! A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak, melyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen a társadalmi innovátorok közé tartozni, jelentkezz, és társaiddal együtt lépjetek rá erre az izgalmas útra, amelyen társadalmi vállalkozók kísérnek majd.
2. Fogyasztói- és dizájntermékek
Számos olyan fogyasztói- és dizájntermékkel találkozhattok az utcán, ami nem csak szép, de egyben hasznos is az emberek számára. Azonban rengeteg terület - mint például az egészségügy, a divat, a közlekedés és sorolhatnánk tovább - arra vár, hogy új termékeket találjatok fel. Kísérletezünk, prototípusokat építünk, 3D-nyomtatunk és ha ügyesen dolgoztok, a program végére a kezetekbe foghatjátok saját terméketeket. Tetszik? Jelentkezz!

A vállalkozói klubok 2019. február elejétől 2019. május végéig tartanak.
A jelentkezés feltételei
Várunk, ha 16-19 éves vagy, középiskolába jársz, és hetente legalább 4 extra órát tudsz fektetni a saját fejlődésedbe. A klubok ingyenesek, a jelentkezéshez mindössze a jelentkezési lapot kell kitöltened, és egy önéletrajzot küldened a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre január 20-ig, majd figyelned az email fiókodat, az eredményről január végéig értesítünk!

Hogyan tudsz jelentkezni?
Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával, és önéletrajz elküldésével.
Kitöltésnél a következő szempontokra érdemes figyelned, a jelentkezésed elbírálása ezek alapján fog történni:
- Írj részletes bemutatkozást, készíts igényes önéletrajzot!
- Gondold át és fejtsd ki, hogy miért szeretnél jelentkezni a programba, mi motivál, mit szeretnél elérni!
- Válaszolj a klub témájához kapcsolódó kérdésre a saját szavaiddal, saját ötleteid alapján!
- Gondold át, hogy részt tudsz-e venni a programban a négy hónap során és tudsz energiát fektetni a társaiddal közös munkába!

Tervezett program:
A program során heti rendszerességgel találkoztok a mentorokkal és diáktársaitokkal.
A jövő társadalmi innovátorai klubot keddenként, a Fogyasztói és dizájntermékek klubot keddenként vagy szerdánként tartjuk. Mindkét klub időpontja iskolaidő utánra esik, a kezdési időpontot közösen határozzátok meg a startup hétvégén.
A klub foglalkozások a február 9-10-én a startup hétvége keretében kezdődnek (opcionálisan az február 4-i héten egy bevezető alkalommal), a program május végével zárul.
A klubokon és a kiegészítő programokon való részvétel után május végére felkészültek lesztek arra, hogy kialakult startup ötletetek legyen, és elinduljatok a megvalósítás útján.
Ha szeretnél még többet kihozni magadból, a program ideje alatt további lehetőségeket biztosítunk arra, hogy elmélyedj a munkavállalás világában, esetleg megtaláld életed hivatását. Pályaorientációs, önismereti foglalkozások, izgalmas céges látogatások várnak rád. Részletek a program indulásakor.
http://www.unitedway.hu/vedd-a-kezedbe-a-jovodet-2019/


Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum