Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Szűrőbusz pályázati felhívás
Kiíró:
Generali a Biztonságért Alapítvány
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
08/31/2016
Tárgymutató:
ingyenes lakossági egészségügyi szűrővizsgálatok biztosítása
Pályázhat:
Gazdasági és civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, akik igényt tartanak arra, hogy az általuk szervezett, a jelen pályázati feltételeknek megfelelő rendezvényeken az alapítvány és szerződött partnere az egészségügyi szűrőbusszal kitelepüljön, és ott szűrővizsgálati lehetőséget biztosítson a rendezvényen résztvevők számára
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Szűrőbusz pályázati felhívás

A Generali a Biztonságért Alapítvány célkitűzései között szerepel a betegségmegelőzés és az egészséges életmódra nevelő programok támogatása. Ezen céljának a megvalósítására egy egészségügyi szűrőbusz segítségével a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrési vizsgálatokat biztosít, a szerződött egészségügyi szolgáltató partnerének közreműködésével.

1. A pályázat célja
A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatja az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósulását, mivel fontosnak tartja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzésre, így a preventív szűrések jelentőségére. Ennek érdekében döntött akként, hogy a szűrőbusszal történő megjelenésén és kitelepülésén keresztül ingyenes lakossági szűrések igénybevételére biztosít lehetőséget olyan, Magyarországon szervezett rendezvényeken, melyek témája és fő üzenete az egészség megőrzése, valamint az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás.

2. A pályázat tárgya
A pályázat célja szerinti témakörökben, így az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás témákban, a hazai települések által szervezett rendezvényeken az alapítványnak és szerződött partnerének az egészségügyi szűrőbusszal történő megjelenése és a rendezvényen résztvevők körében ingyenes lakossági egészségügyi szűrővizsgálatok biztosítása.

3. A pályázók köre
Gazdasági és civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, akik igényt tartanak arra, hogy az általuk szervezett, a jelen pályázati feltételeknek megfelelő rendezvényeken az alapítvány és szerződött partnere az egészségügyi szűrőbusszal kitelepüljön, és ott szűrővizsgálati lehetőséget biztosítson a rendezvényen résztvevők számára.
Azon gazdasági, civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok jelentkezését várjuk, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek:
- 2016-ban április 1. és október 31. között bármely magyarországi településen nyilvános lakossági rendezvényt szerveznek.
- A rendezvény fő üzenete az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás.
- A rendezvényen részt vevők, látogatók száma várhatóan minimum 1000 fő.
- Az alapítványnak és szerződött partnerének a szűrőbusszal történő kitelepüléséhez az alábbi technikai feltételeit biztosítja:
- A szűrőbusz részére elkülönített 12x20 m-es területet kérünk biztosítani a rendezvényen, amelyet a gépjármű megközelíthet és elhagyhat a rendezvény egyéb programjainak megzavarása nélkül. Amennyibe ez nem lehetséges, kérjük biztonsági személyzet biztosítását a gépjármű kiállásának idejére.
- Az orvosi eszközökhöz, a belső fűtéshez és a világításhoz 380 V áramra van szükség. Az áram felvételéhez szükséges 30 méteres hosszabbítót biztosítunk. Az áramellátásról és annak esetleges kiépítési költségéről a helyszín gondoskodik.

4. A pályázat benyújtásának módja:
A pályázatokat elektronikusan, az alapitvany.hu@generali.com címre a mellékelt pályázati adatlapon kell benyújtani.
A pályázaton kérjük feltüntetni: "Egészségügyi szűrőbusz”

5. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. augusztus 31-ig folyamatos.

6. A pályázatok elbírálásának határideje:
A pályázat beérkezésétől számított 3 héten belül. A döntésről a pályázókat e-mail-ben értesíti a Generali a Biztonságért Alapítvány.

7. A pályázatok elbírálása:
A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány és szakértői bírálják el, ennek során választják ki a nyertes pályázókat. Az alapítvány a nyertes pályázó rendezvényén megbízott partnerével és a szűrőbusszal megjelenik, és a rendezvényen résztvevők körében ingyenes egészségügyi szűrővizsgálati lehetőséget biztosít.

Generali Egészségügyi Szűrőbusz
A buszban két rendelő és egy váró található, és az alábbi szűrések zajlanak:

Szemészet
A szemfenéken futó erek sok mindent elárulnak egészségi állapotunkról. A szemfenék vizsgálata egy egyszerű szemtükör segítségével elvégezhető mérés. A látásteszt célja, hogy segítsen eldönteni, szükség van-e a látáskorrekcióra illetve, hogy megállapítható legyen, hogy mennyit változik a látásélesség az idő folyamán.

Bőrgyógyászat
A dermatoszkóppal elvégzett vizsgálat célja az anyajegyek ellenőrzése és a melanóma kiszűrése. A bőrrák megbetegedések mindössze 4 százalékát teszi ki a melanóma, azonban ez a bőrdaganat az egyik legagresszívebb onkológiai elváltozás. Szerencsére, ha időben felfedezik és még a korai stádiumban eltávolítják, akkor többnyire gyógyítható.

Vércukorszint-mérés
A vérben lévő glükóz (cukor) szintjének meghatározása. Felismerhető vele a cukorbetegség (diabetes mellitus), így általában szerepel a laboratóriumi rutinvizsgálatok közt. Éhgyomorral történő vizsgálat esetén a vércukorszint normál értéke: 5,5 mmol/l.

Vérnyomásmérés
A verőeres (artériás) vérnyomás (a vér érfalra gyakorolt nyomásának) vizsgálata. Hozzátartozik az általános orvosi vizsgálathoz. Alkalmas beállított vérnyomáscsökkentő kezelés hatásosságának önellenőrzésére is.

Koleszterinszint-mérés
A koleszterinszint ellenőrzésével megelőzhető vagy lassítható az érelmeszesedés folyamata, valamint több súlyos szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata. Éhgyomorra történő vizsgálat esetén az összkoleszterinszint normál értéke: 5,2 mmol/l.

Testzsírszázalék-mérés
A testzsír-százalék azt mutatja meg, hogy súlyfeleslegünk hány százalékát teszi ki a zsírszövet mennyisége. A testzsírszázalék normál értéke életkoronként eltérő.

Háziorvosi Tanácsadás
A szűrővizsgálatokon mért eredményeinek értelmezésében segít és szükség esetén további jó tanácsokkal látja el a vizsgálaton résztvevőt.

Technikai paraméterek
- Típus: MAN SL202
- Hossz: 12 m
- Szélesség: 2,8 m
- Magasság: 3,1m
- Áramigény: 380V

8./ Pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Generali a Biztonságért Alapítványnak a rendezvényi kitelepülésekre szánt költségkerete korlátozott, ezért az alapítvány fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az alapítvány nem biztosít.
http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=74

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
Szűrőbusz pályázati adatlapIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum