Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Csodálatos barlangvilág 2019
Kiíró:
Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület
Határidő:
04/25/2019
Érvényes:
04/25/2019
Tárgymutató:
rajzpályázat, Csodálatos barlangvilág
Pályázhat:
7-12 éves diákok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

CSODÁLATOS BARLANGVILÁG 2019

BARLANG ÉS KÉPREGÉNY
A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére.
A pályázaton részt vehetnek: 7-12 éves diákok

Pályázati korcsoportok:
1. korcsoport: 7-8 éves diákok
2. korcsoport: 9-10 éves diákok
3. korcsoport: 11-12 éves diákok

Beérkezési határidő: 2019. április 25.

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez nem azonos a feladási határidővel, a határidőn túl beérkező pályaműveket idő hiányában nem tudjuk elbírálni.

Téma:
Egy nap a kisdenevér békésen csimpaszkodott barlangja mennyezetén, amikor hirtelen különös zajt hallott... Szerinted mi történt, kikkel találkozott, mit látott? Készíts róla egy képregényt!

Technikai követelmények:
- Kövesd a képregények szabályait! Oszd fel minimum 4, maximum 8 képkockára a lapot. Az első képkockában szerepeljen a cím, viszont egyéb szöveget csak akkor használj, ha muszáj. Ha szöveg nélkül nem érthető a történet, használd a képregényekre jellemző szövegbuborkékokat, vagy minimális magyarázó szöveget a képkocka felső részén. (Hasznos tanács: először a szöveget írd meg, utána vedd körbe a buborékkal). Ügyelj a helyesírásra!
- A/4-es méret (álló vagy fekvő kompozíció)
- Tetszőlegesen választott színes, vagy fekete-fehér eszköz (pl., grafit ceruza, filctoll, színes ceruza, monotípia, akvarell stb.) vagy vegyes technika.
(A rajzlap síkjából jelentősen kidomborodó törékeny vagy lemorzsolódó részekkel rendelkező alkotásokat, fotómontázst, illetve a számítógépes grafikát kérjük mellőzni.) A munkák egységes paszpartut kapnak, így keretezésük nem szükséges. Nagyobb méretet nem áll módunkban kiállítani.
A pályaművek beadási módja: Postai úton lezárt borítékban, vagy személyesen.
Cím: MKBT, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.
A borítékon kérjük feltüntetni: "Csodálatos barlangvilág rajzpályázat"

Kérjük, hogy a pályamű hátlapján szerepeljenek az alábbi információk: pályázó neve, pontos életkora (nem a születési dátuma), az alkotás címe, technikája, szülő vagy felkészítő tanár neve, e-mail címe, az oktatási intézmény neve és címe.

Kérjük, töltsétek ki pontosan, ezek hiánya munkánkat jelentősen megnehezíti.
Javasoljuk a csatolt fejléc nyomtatott használatát.
Határidőn túl érkező, vagy más méretben készült rajzot nem áll módunkban elfogadni. Kérjük a korhatár betartását is.
Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. A munkákat alkotóművészekből és barlangászokból álló szakmai zsűri bírálja el.
A legjobb 40 alkotásból és a díjnyertes munkákból eredményhirdetéssel egybekötött kiállítást rendezünk.

A kiállítás helyszíne:
TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.
A kiállítás megnyitó időpontja: 2019. május 18. (szombat) 14 órakor. A kiállításon 40 rajz szerepel: a 9 helyezett és 31 kiválogatott mű, melyek közül egy közönségdíjas. A helyezetteket emailben értesítjük május 5-ig, viszont a kiállításra kerülő művekről az egyesület blogján és facebook oldalán lehet tájékozódni. A pályaműveket később lehetőség szerint egyéb barlangász találkozókon is kiállítjuk.
Közönségdíj: Egy alkotást jutalmazunk közönségdíjjal, korcsoportra való tekintet nélkül. A 31 kiválogatott rajz május 3-tól tekinthető meg a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület Facebook oldalán. A szavazás május 8-13-ig tart, bárki részt vehet benne, az eredmény a kapott "like"-ok alapján dől el. A nyertes kihirdetése a díjátadón történik!
(A helyezést elért 9 munka nem szerepel a közönségdíjra jelöltek között, a megnyitó után külön kiemelve kerülnek az internetre.)
Díjazás: Minden helyezett részt vehet egy (ingyenes) szervezett overallos barlangtúrán, melyen képzett, tapasztalt túravezetők nyújtanak szakszerű segítséget. Helyszín: Budapest, Bükk-hegység, vagy Balatonederics. A túrához sisakot, fejlámpát az adott egyesület biztosít. A részleteket, időpontot, egyéb tudnivalókat később hirdetjük ki. A felkészítő pedagógus és tanulónként egy kísérő szintén részt vehet a barlangtúrán. A közönségdíjas tanuló szintén jogosult a túrára.
Egyéb ajándékok: -barlangi belépők, barlanggal, természettel kapcsolatos könyvek, kiadványok, játékos foglalkoztató füzetek, denevéres kitűzők, hűtőmágnesek, könyvjelzők, jegyzetfüzetek, természetvédelemmel kapcsolatos bélyegek, és egyéb meglepetések. Minden kiállított mű alkotója emléklapot és denevéres ceruzát kap.
Amennyiben a díjkiosztón a helyezett személy vagy hozzátartozója nem tud megjelenni, ajándékait személyesen, egyéni megbeszélés alapján szeptemberig tudjuk átadni.

Jogi feltételek: A pályázat benyújtásával a pályázó, illetve törvényes képviselője elfogadja a pályázati kiírás feltételeit, hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület az általa kiválasztott műveket szabadon felhasználja, kiállítsa, közzétegye és internetes felületein feltüntesse a pályázó nevét, korát, helyezését és az alkotás címét. Egyéb adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályamunkákat nem áll módunkban visszajuttatni.
Jó munkát, eredményes felkészülést kíván a Speleo Myotis Barlangkutató Egyesület!
(Nagy formátumú plakát letölthető a Facebook oldalunkról!)

Támogatóink:
- Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park
- Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
- Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
- Explo.hu
- Karsztvízgazda Bt.
- Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat
- TEMI Fővárosi Művelődési Háza
https://www.facebook.com/myotisbarlang/

fejlec_2019.jpgcsodal-barl_vil_plakat_2019.pdfrajzpalyazat_2019.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum