Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Effekt 2030
Kiíró:
Effekteam Egyesület
Határidő:
08/05/2020
Érvényes:
08/05/2020
Tárgymutató:
díj, Effekt 2030
Pályázhat:
Magyarországon működő vállalat, kis- és középvállalkozás, illetve startup
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A kiíró 2020.08.05-ig meghosszbbítja a pályázatot.

Effekt 2030

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja idén speciális kategóriákkal bővítve: COVID-19 megoldások a közösségért
Az Effekteam Egyesület 2020-ban is meghirdeti az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díjat. A díj átadásának célja, hogy a vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljon a nagyvállalati, kkv és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.
Az elmúlt hónapokban kialakult járványhelyzet során a vállalatok dolgozóik, vevőik/ügyfeleik, beszállítóik biztonsága, a helyi közösségek és általában véve a társadalom jobbléte, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében rengeteg erőfeszítést tettek, rendkívül sokrétű és kreatív megoldást alkalmaztak. Ezért az Effekteam Egyesület úgy döntött, hogy az idei évben a díj általános kategóriáitól külön díjazza a vállalatok koronavírus járvány hatásainak csökkentésére tett intézkedéseit.

Általános kategóriák:
- Esélyteremtő üzlet
- Jövő gazdasága
- Zöld egyensúly
- Mindenki társadalma

Speciális kategóriák, azaz COVID-19 megoldások a közösségért kategóriái:
- Legpéldamutatóbb munkáltató
- Legfelelősebb partner
- Legkiemelkedőbb támogató
- Legértékesebb termék/szolgáltatás

Az Effekt 2030 Díj általános kategóriái az ENSZ SDG-k (Sustainable Development Goals) alapján kialakított keretrendszer szempontjai szerint kerülnek átadásra. A COVID-19 megoldások a közösségért díj pályázatai esetében nem követelmény az SDG-khez való kapcsolódás, bár természetesen lehetnek olyan intézkedések, amelyek kapcsolatba hozhatók az egyes SDG-kkel. Az értékelés folyamán azonban a zsűri ezt nem tekinti előnynek vagy elvárásnak. A pályázati kategóriák leírását megtalálja a felhívás mellékletében.

A kategóriákban - a nagyvállalatoktól elkülönítve - kerülnek elismerésre a kis- és középvállalkozások, illetve a startup cégek. Továbbá minden kategóriában a shortlistre került pályázatokra a Közönségdíj keretében a széles publikum is leadhatja majd a szavazatát szeptemberben.

A pályázat fontos dátumai:
- A jelentkezési határidő lezárása: 2020. augusztus 05. 23:59
- A döntőbe jutott pályázók értesítése: 2020. szeptember 14.
- Közönségszavazás: 2020. szeptember 14-28. között
- A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és a díjátadó gála időpontja: 2020. október 1.

Pályázatok benyújtásának feltételei:
A pályázaton bármely Magyarországon működő vállalat, kis- és középvállalkozás, illetve startup cég indulhat a hivatalos pályázati űrlap kitöltésével, és a megadott határidőig történő beküldésével, valamint a pályázati adminisztrációs költség befizetésével.
A pályázatra azok a környezeti és társadalmi befektetési programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak vagy 2019/2020 során zárultak le, és a pályázók a bemutatott projekttel kapcsolatos információkat alá tudják támasztani.
Egy vállalat több programmal is pályázhat.
Minden beadott pályázat esetében a pályázó az űrlapon megjelöli a projektjére leginkább jellemző pályázati kategóriát, ugyanakkor a díjat bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy szükség esetén átsorolja a benyújtott pályázatot másik kategóriába, annak tartalma szerint.
Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy a pályázati űrlap kérdései mindösszesen 3 gépelt oldal terjedelemben adnak lehetőséget a projektek bemutatására. A korábban működtetett pályázati folyamataink tapasztalatai alapján javasoljuk a jelentkező cégek számára, hogy először saját maguk foglalják össze a pályázat részletes bemutatását. A kidolgozott projekt tartalmát ezután érdemes beilleszteni az űrlap adott kérdéséhez rendelkezésre álló cellákba.
A pályázatra kézírással beküldött űrlapot nem tudunk befogadni.
A pályázati űrlapot magyar nyelven kérjük kitölteni.

A pályázat benyújtásának menete:
Jelentkezési szándék esetén az Effekteam honlapjáról letölthető regisztrációs adatlapot (ez még nem a pályázati űrlap) kérjük a dij@effekteam.hu e-mail címre küldjék be.
A regisztrációs adatlapon megadott pályázati kapcsolattartó részére továbbítjuk a pályázati űrlapot.
A kitöltött pályázati űrlapot a dij@effekteam.hu e-mail címre 2020. július 30. 23:59-ig kérjük beküldeni.
A pályázati űrlappal együtt lehetőség van a programhoz kapcsolódó és azt bemutató egyéb anyagok mellékelésére is, amelyeket csatolmányként kérünk e-mailben megküldeni, összesen maximum 20 MB méretben. A nagy terjedelmű fotókat, videókat, kiadványokat digitális formában fájlmegosztó oldalakon keresztül kérjük eljuttatni pl. wetransfer.
A sikeres pályázati jelentkezésről minden esetben visszaigazolást küldünk a pályázóknak.
Az Effekteam fenntartja a jogot, hogy a nevezési határidőt meghosszabbítsa.
A pályázat keretében tudomásunkra jutott információkat bizalmasan kezeljük, és azokat csak a pályázó engedélyével tesszük közzé bármilyen nyilvános platformon!

Költségek:
A pályázaton történő részvételnek adminisztrációs költsége van, amelynek összegét a jelentkező cég a kiállított számla alapján utalhatja át az Effekteam számlájára.
A pályázaton történő részvétel az Effekteam tagjai számára tagsági csomagtól függően:
- 29 000 Ft+ áfa Platina tagság esetén,
- 39 000 Ft + áfa Silver tagság esetén
- 49 000 Ft + áfa Bronz tagság esetén,
- míg a szervezeti tagsággal nem rendelkezők részvételi díja egységesen 69 000 Ft + áfa.

Több pályázat esetén a második beadott pályázatra 25%, a harmadik beadott pályázatra 50%, a negyedik beadott pályázatra 75% kedvezmény jár.
A pályázat adminisztrációs költsége az alábbiakat foglalja magába:
- pályázaton való részvétel (pályázatok adminisztrációja, zsűrizésre való előkészítése),
- a bíráló bizottság döntése utáni visszacsatolás a beadott pályázat szakmai tartalmáról,
- minden shortlistre került, azaz döntős pályázati projekt részt vesz 2020 szeptemberében az Effekteam által szervezett online közönségszavazáson, így nagyobb nyilvánosságot biztosítva a cégek környezeti és társadalmi befektetési programjainak,
- minden pályázó vállalattól egy képviselő jogosult részt venni az Effekteam éves szakmai konferenciáján 2020. október 1-jén, amelyen az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja is átadásra kerül,
- továbbá a döntőbe jutott és a díjazott pályázatokat az Effekteam esettanulmány formájában is közzéteszi honlapján az eredményhirdetést követően,
- 2020/21 folyamán az Effekteam által szervezett műhelybeszélgetéseken lehetőségük van a cégeknek bemutatni döntőbe jutott projektjeiket,
- az eredményekről sajtóközleményt adunk ki, amelyben megjelenítjük a díjazott cégeket.

Az értékelés menete:
A benyújtott pályázatokat szakmai bíráló bizottság értékeli.
A bíráló bizottság tagjai:
- Matolay Réka, PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
- Nagy Bálint, lapigazgató, Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék
- Pogány Éda Glória, üzleti fenntarthatósági vezető, Syngenta, Kelet-Európa
- Schubauer Krisztina, elnökségi tag, Effekteam
- Szabó Gyula, kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Magyarország

A bírálatra beérkezett pályázati űrlapokat a bíráló bizottság minden tagja külön-külön értékeli. A zsűritagok nem ismerik a zsűri többi tagjának a projektekre adott pontszámait. Az értékelés során maximum 40 pontot érhet el egy pályázó, amelyet az űrlap 4 kérdéscsoportjára adott pontok összesítésével lehet megszerezni.
Az értékelők által adott pontszámokat minden pályázó esetében az Effekteam munkatársai összesítik, és az így megszerzett végső pontszámokat tartalmazó dokumentum alapján a bíráló bizottság állítja össze kategóriánként a shortlistet, azaz a döntős projektek listáját. Ezt követően a bíráló bizottság egy közös találkozó alkalmával kategóriánként döntést hoz a nyertesekről.
Amennyiben nincs elegendő számú és szakmailag megfelelő pályázat egy-egy kategóriában, úgy a bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy nem hirdet nyertest az adott kategóriában (cégméret és típus szerint sem).
A shortlisre került projekteket az Effekteam honlapján és közösségi médiafelületén közönségszavazásra bocsátja, mely alapján a Közönség-díj kategóriában is győztest hirdet. A pályázati űrlapon külön kérdést találnak, ahol maximum 1500 karakterben kérjük, foglalják össze projektjüket. A bemutatáshoz 3 db fotót kérünk csatolni, illetve amennyiben van lehetőségük, akkor egy legfeljebb 3 perces videót is kérjük, hogy mellékeljenek.

Bírálati szempontok:
közösség - a program során a partnerekkel kölcsönös érdekek mentén kialakított, egymás munkáját erősítő és a program sikerét növelő együttműködés(ek) milyen hozzáadott értéket eredményeztek a program célcsoportját jelentő közösség számára, amelyeket a vállalat egyedül vagy más partnerekkel nem tudott volna elérni;
hatás - a programnak milyen eredményeit és hatását sikerült kimutatni a vállalat, a környezet és a társadalom szempontjából;
jövő - a program mennyiben alkalmaz előremutató, innovatív megoldásokat, és mennyiben várható hatásának fenntartása vagy tovább élése.
A közösség, hatás, jövő szempontjainak bemutatása során, kérjük elsősorban azokra a kérdésekre adjanak választ az űrlapon, amelyek a program és az abban meghatározott célok szerint relevánsak.
program jellegéből adódóan előfordulhat, hogy nem feltétlenül szükséges az összes kérdés megválaszolása.
A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének, megbízhatóságának, ezért kitöltéskor kérjük, a pályázók törekedjenek arra, hogy a programhoz kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassák és az információkat alátámasztó dokumentumokat csatolják.

PÁLYÁZATI MELLÉKLET
I. A Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 20301 és a keretrendszer alapján kialakított kategóriák leírása
A 2015 őszén elfogadott Fenntartható Fejlődési Keretrendszer (SDG-k) és annak gerincét képező célrendszer végrehajtása, azaz a világ fejlődési pályájának fenntartható irányba állítása az ENSZ eddigi egyik legnagyobb vállalása.
A 2012-ben megrendezett Rio+20 ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferencián döntés született arról, hogy a Millenniumi Fejlesztési Célok (MDG-k) teljesítési határidejének lejártával a 2015 utáni időszakra a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő agendára van szükség. Az új globális Fenntartható Fejlődési Keretrendszer a kiegyensúlyozott társadalmi fejlődés, a tartós gazdasági növekedés és a környezetvédelem pilléreire építve a fejlődő országok mellett a fejlett államokra is kiterjed. A korábbi, csak a fejlődő országok problémáira koncentráló logikával való szakítás így lehetőséget ad a fejlett országok számára is saját fejlesztési céljaik megvalósítására a keretrendszeren belül.
2015 év elején vette kezdetét az a kormányközi tárgyalási folyamat, amely a teljes fejlesztési keretrendszert dolgozta ki 2015 őszére. A tárgyalások során a tagállamok megállapodtak arról, hogy a fenntartható fejlődésre való átállást milyen módon, milyen szereposztásban, együttműködési és finanszírozási lehetőségekkel, illetve milyen nyomon követési eljárások igénybevételével kell megvalósítani.
A kormányközi tárgyalási folyamat 2015 augusztusában zárult a Transforming Our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development című záródokumentum konszenzussal történő elfogadásával. A 2015 utáni fejlesztési irányokat kijelölő dokumentumot ünnepélyes keretek között a 2015. szeptember 25-27. között, New Yorkban megrendezett ENSZ Fejlesztési Csúcs első napján a 193 tagállam vezetője egyhangú döntéssel fogadta el.
Az Effekteam az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszer célkitűzései (SDG-k) alapján alakította ki a díj általános pályázati kategóriáit. Olyan pályázatokat várunk, melyek a lentiekben hivatkozott kategóriák valamelyikében pozitív, mérhető társadalmi és/vagy környezeti hatást értek el a közösség(ek) számára, azaz ide tartoznak pl.
- az egyes társadalmi csoportok jobblétét célzó projektek,
- az olyan felelős vállalati működés, amely valamilyen módon pozitívan hat az ökológiai környezetre,
- a munkavállalói, a beszállítói vagy a vásárlói közösségek életre pozitívan ható projektek,
- a vállalat által támogatott vagy saját felelős termékek vagy szolgáltatások, amelyeknek pozitív társadalmi vagy környezeti haszna van.

Esélyteremtő üzlet
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 1, 2, 3, vagy 6-os célok bármelyikének megfelelően hozzájárulnak a társadalmi jóllét megteremtéséhez az igazságosság elvének érvényesülésével, különös tekintettel az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre és a mindenki számára elérhető minőségi táplálkozásra.

A jövő gazdasága
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 8, 9, 11, vagy 12-es célok bármelyikének megfelelően segítik a fenntartható gazdaságot, termelést és fogyasztást, ösztönzik az innovációt és támogatják a gazdasági fejlődést előmozdító infrastruktúra megteremtését.

Zöld egyensúly
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 7, 13, 14, vagy 15-ös célok bármelyikének megfelelően hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez.

Mindenki társadalma
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 4, 5, 10, vagy 16-os célok bármelyikének megfelelően mindenki számára elősegítik a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az élethosszig tartó tanulást és a társadalmi esélyegyenlőség megteremtését.
II. A koronavírus járvány következtében kialakított, COVID-19 megoldások a közösségért kategóriák leírása
Ebbe a kategóriába azon cégek jelentkezését várjuk, amelyek úgy érzik, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben sikeresen védték meg munkatársaik, vevőik/ügyfeleik, partnereik egészségét, őrizték meg biztonságát; hozzájárultak ahhoz, hogy a helyi közösség(ek), illetve a szélesebb társadalom a lehető legkisebb megrázkódtatással vészelje át a krízist; valamint olyan termékeket vagy szolgáltatásokat fejlesztettek ki, melyek a járványhelyzet hatásait mérsékelni tudták, tudják.

Legpéldamutatóbb munkáltató
Ez a kategória azon vállalati intézkedéseket ismeri el, melyeket a cégek a munkatársak jobbléte érdekében a pandémiára adott válaszként hoztak meg.

Legfelelősebb partner
Ez a kategória azon vállalati intézkedéseket ismeri el, melyeket a cégek a vásárlók/ügyfelek vagy beszállítók és egyéb partnerek jobbléte érdekében a pandémiára adott válaszként hoztak meg.

Legkiemelkedőbb támogató
Ez a kategória azon vállalati intézkedéseket ismeri el, melyeket a cégek a helyi közösségek vagy a társadalom és egyes csoportjainak jobbléte érdekében a pandémiára adott válaszként hoztak meg.

Legértékesebb termék/szolgáltatás
Ez a kategória azon vállalati termékeket vagy szolgáltatásokat ismeri el, melyeket a cégek koronavírus járvány hatásainak enyhítésére fejlesztettek ki.
https://effekteam.hu/effekt2030/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum