Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Forgó Morgó YouTube csatorna pályázat
Kiíró:
CECED Magyarország Egyesülés
Határidő:
04/03/2018
Érvényes:
04/03/2018
Tárgymutató:
kisfilmkészítés
Pályázhat:
- 8 osztályos általános iskola 5-8. osztályai
- 6 osztályos gimnázium 1-2. osztályai
- 8 osztályos gimnázium 1-4. osztályai.
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Forgó Morgó YouTube csatorna pályázat

CECED MAGYARORSZÁG EGYESÜLÉS

Kedves Fiatalok!
Az új http://www.forgomorgo.hu honlap nemsokára elkészül, reméljük, hogy tetszeni fog Nektek, és a játékok mellett sok hasznos információt is találtok majd rajta!
Az oldal része lesz egy YouTube csatorna is. Arra gondoltunk, hogy ennek a csatornának az összeállításában Rátok is számítunk: miért is ne készíthetnétek el Ti a Forgó Morgó YouTube csatornára felkerülő kisfilmeket?
Ez a pályázat erről szól! Nevezzetek osztályotokkal, készítsetek videot a Forgó Morgó YouTube csatornára (az ebben a pályázati útmutatóban megjelölt szempontok szerint és feltételekkel), és nyerjétek meg díjaink egyikét. Akár a fődíjat is, mely egy háromnapos osztálykirándulás Harkányba, a Dráva Hotel Thermal Resort**** felajánlásából!

Ki a szervező, és kik nevezhetnek?
A pályázat szervezője és lebonyolítója a CECED Magyarország Egyesülés.
A pályázatra magyarországi iskolák felsős osztályainak jelentkezését várjuk.
Felsős osztálynak minősül:
- 8 osztályos általános iskola 5-8. osztályai
- 6 osztályos gimnázium 1-2. osztályai
- 8 osztályos gimnázium 1-4. osztályai.

A pályázat menete
- Pályázási regisztrációs határidő: 2018. április 3.
Eddig kell megküldeni az alábbiakat:
Pályázói adatlap (letölthető alul) , aláírva az osztályfőnök által is! A kitöltött és aláírt pályázói adatlapot bescannelve, emailen a forgomorgo@forgomorgo.hu e-mail-címre kérjük elküldeni legkésőbb április 3-án éjfélig. A forgomorgo@forgomorgo.hu e-mai-címre küldött emailek megérkezését egy automatikus válasz e-maillel igazoljuk. Amennyiben ezt nem kapják meg, kérjük, hogy a CECED Magyarország Egyesülés info@cecedhu.hu e-mail-címén vagy a Forgó Morgó pályázat facebook oldalán üzenetben jelezzék!
- Kisfilm beküldésére határidő: 2018. április 8.
Az elkészült kisfilmet vagy a kisfilm elérhetőségét tartalmazó linket április 8-án éjfélig a forgomorgo@forgomorgo.hu email címre várjuk.
A filmben/projektben részt vevő diákról szóló szülői hozzájáruló nyilatkozatokat (letölthető itt) bescannelt formában, emailen szintén április 8-án éjfélig kérjük megküldeni. A filmben szereplő minden diáktól szükség van szülői hozzájáruló nyilatkozatra, e nélkül a filmet nem tudjuk feltenni a YouTube csatornára, és az nem vehet részt a versenyben.
A szülői hozzájáruló nyilatkozatok a pályázói adatlappal együtt is megküldhetők. Természetesen a kisfilm is megküldhető a pályázói adatlappal együtt.
- YouTube csatorna aktiválása: 2018. április 9.
Ekkor tesszük közzé a kiválogatott érvényesen beérkezett kisfilmeket, innentől tekinthetők majd meg a Forgó Morgó YouTube csatornán az előzetesen megtekintett és kiválogatott pályaművek.
Fenntartjuk a jogot, hogy megítéljük, technikai minőségét, tartalmát és nyelvezetét tekintve az adott pályamű alkalmas-e a nagyközönség részére bemutatásra!
- Közönségszavazás: 2018. április 9-15.
Ezen időszak alatt lehet lájkokat gyűjteni a közönségdíj elnyerésére. Figyelem! Az egyes filmekhez érkező kommenteket előzetesen szűrni fogjuk!
A közönségszavazásban a negatív lájkok számát nem vesszük figyelembe!
Kiemelten kérjük, hogy minden pályázó pozitív kampányt folytasson!
- Díjátadó ünnepség: 2018. április 21., délelőtt
A díjátadó ünnepségre a zsűri által kiválasztott első három helyezettet hívjuk meg. Azt, hogy a meghívott osztályok milyen helyezést értek el, csak az ünnepségen áruljuk el!
A díjátadó ünnepség helyszíne: 1066 Budapest, Dessewffy u. 18-20., D18 kávézó, könyvesbolt és irodaház
Osztálykirándulás időpontja: 2018. május vége/június eleje (pontosítás a győztessel és a felajánlóval közösen történik az eredményhirdetést követően)

A pályázati műre (kisfilmre) vonatkozó követelmények
1. A kisfilm hossza maximum 5 perc legyen! Lehet kevesebb is, itt nincs megkötés, de a maximum 5 percet szigorúan vesszük, a teljes filmre vonatkozóan (tehát az esetleges feliratozást is beleértve).
2. A kisfilm témája egy aktuális környezetvédelmi probléma, kérdés bemutatása legyen, az alábbi témakörökből:
- energiatakarékosság/energiahatékonyság
- hulladékok sorsa
- körforgásos gazdaság
- víztakarékosság
- sport és környezetvédelem
- környezetbarát kikapcsolódás
A pályázati lapon jelöljétek meg a (i) választott témakört, továbbá a (ii) kisfilm címét (ha még a címét nem találtátok ki, akkor a témakörön belül konkrétan bemutatni kívánt környezetvédelmi kihívás rövid leírását).
3. A kisfilm fő céljai az alábbiak legyenek:
- figyelemfelhívás az adott környezetvédelmi kérdésre
- elgondolkodtatás
- tudatformálás
- hasznos és érdekes információk átadása
4. A filmből a fő környezetvédelmi téma mellett derüljön ki az is, hogy Ti kik vagytok.
5. Figyeljetek a minőségre (pl. hang- és képminőség)! A felvételt bármilyen típusú eszközzel el lehet készíteni (tehát akár mobiltelefonnal is), de egy átlagos néző számára legyen megfelelő, élvezhető a hang és a kép minősége.
6. Ha zenét használtok, vegyétek figyelembe a YouTube zenehasználatra vonatkozó szabályait: https://www.youtube.com/music_policies. A YouTube audio libraryban található zenék és effektek szabadon használhatók: https://www.youtube.com/audiolibrary/music .
7. A kisfilmet magyar nyelven készítsétek el.
8. A kisfilm elkészítéséhez az osztály tanulóin és az osztályfőnökön túl más személy segítsége nem vehető igénybe!

Kommunikáció
A pályázattal kapcsolatos minden hírt és egyéb információt a facebook Forgó Morgó pályázat oldalán teszünk közzé (https://www.facebook.com/ForgoMorgoRajzpalyazat/?ref=bookmarks).
Az emaileket a forgomorgo@forgomorgo.hu e-mail-címre kérjük elküldeni.

Nyeremények
A zsűri 3 pályaművet jutalmaz díjjal. Az első helyezés, a fődíj egy háromnapos (2 éjszakás) osztálykirándulás Harkányba, a harkányi Dráva Hotel Thermal Resort**** felajánlásából. Elhelyezés apartmanokban, a díj reggeli és vacsora étkezést tartalmaz. Az utazást a díj nem tartalmazza.
A Dráva Hotel Thermal Resort**** apartmanjairól fényképek itt tekinthetők meg: https://photos.google.com/share/AF1QipNk5Er25R3731ktkUkhKjVEYjyLxN9dHxL_JqK4HJnaBhV8CeO avoe30rxEL61Nsw?key=SU8wTi1LckFrTWRrMVM4WGEyREdEQVNQN2ZnYXZ3
A hotel honlapja: http://dravahotel.hu/, a szálláshely facebook oldalai: @dravahotel.harkany illetve a @thermal.camp valamint a @osztalykirandulas.harkany Instagram: dravahotel
A másik két díjazott osztály kreatív osztályfotózást nyer Kékesi Donát fotográfus közreműködésével (http://donatkekesi.com/). Donát bemutatkozását és az osztályfotózással kapcsolatos gondolatait alul tölthetitek le!
A legtöbb lájkot elnyerő kisfilm közönségdíjat nyer. A közönségdíjról a CECED Magyarország Egyesülés legkésőbb 2018. április 9-én a facebook Forgó Morgó pályázat oldalán tájékoztatást nyújt.
A díjazottakat a zsűri 2018. április 16-án e-mailen és/vagy telefonon értesíti a Pályázói adatlapon megadott elérhetőségen, ezt követően április 17-én a facebookon a Forgó Morgó pályázat oldalán is megnevezésre kerülnek a díjazottak.
A nyeremények készpénzre nem válthatók.
A fent kifejezetten megjelölt díjakat leszámítva a pályázók a pályázaton való részvétellel kapcsolatban semmilyen díjazásra, költségtérítésre nem jogosultak.

A zsűri
A zsűri három tagból áll:
1. Zsiros László Róbert, youtuber, szertar.hu - a zsűri elnöke (bemutatkozása elérhető alul)
2. Hardy Orsolya, Dráva Hotel Thermal Resort****
3. Mészáros Fanni, CECED Magyarország Egyesülés (bemutatkozása elérhető alul)
A zsűri a pályamunkák (kisfilmek) értékelésekor az alábbi szempontokat kiemelten figyelembe veszi:
- kreativitás
- a választott környezetvédelmi probléma/kérdés/kihívás pontos bemutatása (szakmai tartalom)
- technikai megvalósítás (precizitás, minőség)
- csapatmunka
A csapatmunkához hozzá szeretnénk fűzni, hogy nem kötelező, hogy az osztály minden tagja részt vegyen a projektben, de minél többen részt vesznek, annál jobb (ezt értjük és értékeljük a csapatmunka alatt). Ugyanakkor a csapatmunka nem jelenti, hogy mindenkinek/minden csapattagnak szerepelnie kell a filmben.
A zsűri fenntartja a jogot a további szempontok figyelembe vételére a döntése során.
A zsűri valamennyi, a pályázattal kapcsolatban hozott döntése végleges, azokkal szemben fellebbezés, egyéb jogorvoslat, kártérítési vagy egyéb igény, vagy más egyéb jogi út kizárva.

Szerzői jogok
A pályázók a jelentkezésük és a kisfilmek beküldésével kijelentik és szavatolnak azért, hogy jelentkezésük vagy az általuk beküldött video harmadik személy jogait vagy a jogszabályokat nem sérti és a filmben szereplő valamennyi személy megfelelően és igazolható módon hozzájárult a filmben való feltüntetéséhez és a végső változatnak megfelelő szerepeltetéséhez. A pályázók szintén kijelentik és szavatolják, hogy a kisfilm saját szellemi tevékenységük eredménye, és jogosultak az alábbiakban meghatározott jogok engedésére. A pályázók a kisfilmek beküldésével ingyenes, kizárólagos, időben és a felhasználás módjában és mértékében korlátlan (pl. a többszörözést, terjesztést, nyilvánossághoz közvetítést, internetes megosztást és közzétételt, sugárzást stb. is ideértve), harmadik személynek átengedhető és al-licencbe adható, bármilyen platformra és kommunikációs eszközre és csatornára (pl. Youtube, Facebook, Internet stb.) kiterjedő, az átdolgozásra is kiterjedő felhasználási jogot engednek a pályázat kiírójának a kisfilm tetszés szerinti felhasználására, ideértve nem kizárólagosan a pályázat kiírója, tevékenysége, termékei és honlapjai (pl. forgomorgo.hu) reklámozását is.
A pályázók a jelentkezésük beküldésével vállalják, hogy amennyiben a pályázaton díjazásra kerülnek, a díjátadó ünnepségen és/vagy a díjazással összefüggésben róluk a pályázat kiírója promóciós és marketing célból fénykép - és/vagy videofelvételt készíthessen, és azt a kisfilmekkel azonos módon a fentiekben írtaknak megfelelően felhasználja.

Adatvédelem
A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a pályázat során megadott adataikat a CECED Magyarország Egyesülés a pályázat lebonyolításához szükséges módon, mértékben és időtartamig (de legfeljebb 5 évig) kezelje. Az adatkezelés jogalapja az érintettek önkéntes hozzájárulása. A CECED Magyarország Egyesülés a pályázat lebonyolítása során az adatfeldolgozót nem vesz igénybe.
A CECED Magyarország Egyesülés a pályázók részére az alábbi elérhetőségeken ad tájékoztatást az általa kezelt személyes adatokról és itt kérhető az egyesülés adatkezelésekkel kapcsolatos intézkedése is:
(a) e-mail: forgomorgo@forgomorgo.hu (a "Tárgyba” javasolt beírni: Adatkezeléssel kapcsolatos kérdés/észrevétel);
(b) postai cím: 1066 Budapest, Dessewffy u. 18-20., D18 kávézó, könyvesbolt és irodaház;
A természetes személy pályázók bármikor tájékoztatást kérhetnek személyes adataik kezeléséről, személyes adataik helyesbítését, valamint személyes adataik - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását kérhetik.
Az érintett pályázó kérelmére az Egyesülés tájékoztatást ad az általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az Egyesülés a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban adja meg a tájékoztatást. Ha az Egyesülés által kezelt valamely személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az Egyesülés rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.
Az Egyesülés a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, vagy az érintett pályázó azt kéri. Törlés helyett az Egyesülés zárolja a személyes adatot, ha az érintett pályázó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit.
Az érintett pályázónak jogai sérelme esetén célszerű egyeztetést kezdeményeznie az Egyesüléssel, és amennyiben ez nem vezet eredményre, vagy a pályázó ezt nem kívánja, jogosult bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulnia. Bírósági eljárás kezdeményezése esetén a bíróság soron kívül jár el, és a pályázó dönthet úgy, hogy a pert a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt indítja meg. A NAIH elérhetőségei: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; telefonszám: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: naih.hu.
A pályázat adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-139894/2018

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum