Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Év Magyar Autója 2020
Kiíró:
Autós Nagykoalíció
Határidő:
04/30/2019
Érvényes:
04/30/2019
Tárgymutató:
logókészítés, Az év magyar autója
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Év Magyar Autója 2020 - logópályázat

A Járműipar.hu és az Autós Nagykoalíció logótervezési pályázatot ír ki az Év Magyar Autója díj logójának formai megvalósítására.

1. A pályázat célja az Év Magyar Autója díj logójának (forma, szín, betűtípus) kidolgozása. Cél, hogy a logó formai megjelenése (embléma) önmagában és az Év Magyar Autója 2020, Magyarország Autója 2020, Év Zöldautója 2020, Év Beszállítója 2020, Közönségdíj 2020 (és 2021, 2022, 2023 stb.) felirattal együtt is használható (felismerhető, megkülönböztethető) legyen.

2. A díj bemutatása:
Az Év Magyar Autója díjat a Járműipar autóipari szakmai magazin az Autós Nagykoalíció (Kiíró) támogatásával hirdeti meg. Összetett szempontrendszer alapján szakmai zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a "legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdetik a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a "legjobb” autó. Továbbá kihirdetik az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a "legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is.

3. A logó megjelenítése:
A pályázat a logó elkészítését kétféle megjelenítési formában (monokróm, azaz fekete és fehér, valamint színes) írja elő. Mivel a logó szöveggel és évszámmal kiegészítve érvényes, ezért a pályázótól ötféle (azaz összesen 10) grafikai és tipográfiai alváltozatot várunk el:
Logó + Év Magyar Autója 2020 (felirat)
Logó + Magyarország Autója 2020
Logó + Év Zöldautója 2020
Logó + Év Beszállítója 2020
Logó + Közönségdíj 2020

4. Tervezési kritériumok, elvárások
- Adaptív logó: azaz flexibilis módon tudjon alkalmazkodni különböző megjelenési formákhoz (web/print/social media felületek stb.), a felismerhetőséget nem befolyásolva,
- Megjelenésében, formavilágában és szabályrendszerében konzisztens, valamint időtálló és releváns,
- A logót önálló grafikai alakzatként - minimális méretben, körülbelül 1 centiméter átmérővel is lehessen használni,
- Kis méretben is felismerhető legyen,
- A logót színes és monokróm változatban is lehessen alkalmazni,
- A logó színes, sötét és világos háttér előtt is felismerhető és kontrasztos legyen,
- A logónak vízszintesen olvashatónak, értelmezhetőnek kell lennie,
- A logó térbeli használatra is legyen alkalmas (videóanimáció esetén),
- Az új logó ne legyen összetéveszthető más projekt, vállalat logójával.
A színhasználatot tekintve elvárás nincs, de a nemzeti lobogó színeinek használatakor azzal harmonizáljon.

5. A logó üzenete:
Olyan logót szeretnénk, amely egy autóra utal, de nem feltétlenül kell autó formájúnak lennie, amely egy autón, sőt egy autó ablaküvegén és trófeaként (díj) is jól mutat. Látványos nagy méretű molinón, de beszédes egy 4-5 centi nagyságú üvegfelületen is. Nem egy bizonyos autót jelöl, hanem egy olyan terméket, amely egyszerre kifejezi azt, hogy magyar, azt, hogy jó minőségű és azt, hogy környezetbarát. Olyan logót szeretnénk, amely mind a négy kategória mellett érvényesül, egyértelmű, egyedi és amely képes önállóan a szöveges rész nélkül is márkajeggyé válni. Az Év Magyar Autója logót évszám kíséri, így az elkészült logónak tipográfiailag is egységben kell állni a szöveges résszel és az évszámmal. A pályázó csak grafikai elemmel, csak tipográfiai megoldással és a kettővel közösen is megvalósíthatja tervét.

6. A logó felhasználása:
- a kiosztandó díjon
- öntapadós matricaként szöveggel és évszámmal
- prospektusok, névjegykártyák, kiadványok, bannerek
- print, video és online megjelenés
- sajtóhirdetések, kültéri plakátok, rendezvényeken való használat, ajándéktárgyak stb.

7. Pályázati feltételek:
- A pályázat nyilvános.
- Csak az első helyezett kap díjat.
- Egy pályázó több pályamunkával is nevezet.
- A pályázaton nevezési díj nincs, minden pályázó részvétele ingyenes.
- A pályázat egyfordulós.
Az elkészült pályaművek mellé minden esetben csatolni kell a pályázó nevét, elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail). Ezek hiányában a pályázat érvénytelen.
A pályázó csak olyan pályázatot nyújthat be, amely eredeti, egyéni szellemi alkotása, amely felett kizárólagos és korlátlan felhasználói jogokkal rendelkezik, és amelyet a pályázat benyújtása előtt semmilyen célra nem használt fel, pályázatra nem nyújtott be, semmilyen szerzői és iparvédelmi jogokat nem sért. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díját visszaszolgáltatni. A pályázók vállalják, hogy a pályamunkák elkészítésénél más, védelem alatt álló alkotásokat nem használnak fel, tisztán grafikai elemekkel dolgoznak.

8. Jogok
Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. valamint a Babulus Bt. a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozzák.
A pályázók tudomásul veszik, hogy a Kiíró a benyújtott pályamunkák megvalósítására opcióval rendelkezik, és a pályázó köteles a Kiíró írásbeli engedélyét kérni a mű más személy általi felhasználására. A pályázat beküldésével a pályázó automatikusan beleegyezik a pályamű nyilvánosságra hozatalába.
A nyertes pályamunka alkotói a pályamunka pályázatra való benyújtásával hozzájárulnak ahhoz, hogy munkájukkal a Kiíró a létrejött szellemi alkotásokon az egész világra kiterjedő, valamennyi ismert felhasználási módra kiterjedő, kizárólagos felhasználási joggal rendelkezzen.
A pályázatokat elbíráló zsűri döntése ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázó a pályázati anyag benyújtásával automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és alávetik magukat a Kiíró döntésének. A Kiíró döntése ellen fellebbezésnek nincs helye. A Kiíró fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő minőségű beérkezett pályázat esetén az első díjat ne adja ki.

9. Benyújtás módja
A pályázati anyagot digitális formában (emailben) kell benyújtani. Egy pályázó több pályaművel is részt vehet a pályázaton.
A benyújtandó pályázati anyag elvárt formátuma: egy vektoros (EPS, AI), egy PDF, illetve egy olyan JPG kiterjesztésű fájl, amelynek felbontása 300 dpi.
Érvényes pályázatnak az ank@autosnagykoalicio.hu email címre határidőig (névvel, telefonszámmal) beküldött nagyfelbontású (300 dpi) JPG, PDF, EPS formátumban beérkező teljes pályaművek tekinthetők.
Az email tárgya legyen: Év Magyar Autója logópályázat

10. A pályaművek értékelése/zsűrizése
A zsűri 2019. május 15-ig választja ki a győztes pályaművet. Az eredményről a pályázókat a jelentkezés során megadott email útján az Autós Nagykoalíció értesíti.
Kiíró a Pályázóknak a pályaművek előállításával, valamint a pályázatok benyújtásával kapcsolatosan felmerült költségeit nem téríti meg.
A szakmai zsűri összetétele:
Lenkei Balázs (a zsűri elnöke) egyetemi adjunktus, Ferenczy Noémi-díjas iparművész
Scherer József, emeritus professzor, Ferenczy Noémi-díjas iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
A szakmai zsűri által az értékelés során figyelembe veendő szempontok:
- A pályamű mennyire valósítja meg a Kiíró céljait
- A pályamű eredetisége, kreativitása, stílusa
- A pályamű kivitelezése, minősége és tervezői következetessége mennyire felel meg a Kiíró elvárásainak
Pontegyenlőség esetén a zsűri elnöke dönt az azonos pontszámot kapott pályaművek egymáshoz viszonyított helyezéséről.
Érvénytelen az a pályázat:
- amelyet határidőn túl nyújtottak be;
- amely hamis adatot tartalmaz;
- amely nem felel meg a pályázati feltételeknek.
A Kiíró a pályázatot kizárhatja, amennyiben az nem felel meg a formai vagy tartalmi követelményeknek és ez a pályázat érdemi bírálatát nem teszi lehetővé.
Pályázattal kapcsolatos kérdéseket az ank@autosnagykoalicio.hu email címen tehetik fel.

11. A pályázat beérkezési határideje: 2019. április 30. éjfél

12. A pályázat díjazása
Kiíró a nyertes pályaművek felhasználási jogainak megszerzése érdekében felhasználási szerződést kíván kötni az első helyezett pályázóval az alábbi felhasználási díj ellenében: nettó 150 000 Ft
Egy pályázó több pályaművel is pályázhat, azonban díjazásra csak a legjobb helyezést elért pályaműve után válik jogosulttá.
- Jogi személy esetén a nettó érték alatt az ÁFA nélküli összeg értendő
- Természetes személy esetén az SZJA és járulékok nélküli összeg értendő

13. Eredményhirdetés: 2019. május 15.
A nyertest az adatlapon megadott telefonszámán és/vagy emailcímén értesítjük, illetve interneten is közzé tesszük.
http://jarmuipar.hu/2019/02/ev-magyar-autoja-2020-logopalyazat/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum