Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Tanulmány írás - hazánk tagságának 20. éve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD)
Kiíró:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Határidő:
04/15/2016
Érvényes:
04/15/2016
Tárgymutató:
tanulmány írás - hazánk tagságának 20. éve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben
Pályázhat:
Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények hallgatói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

Pályázati felhívás tanulmány írására felsőoktatási intézmények hallgatói számára

Hazánk 2016. május 7-én ünnepli tagságának 20. évét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD). Ebből az alkalomból a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények hallgatói részére tanulmányíró pályázatot ír ki.
Tényeken és szakirodalmi elemzéseken alapuló tanulmány készítésére hívja a nemzetgazdasági tárca a hallgatókat - tájékoztatott Balogh László, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. Mint fogalmazott: a fiataloktól többek között azt várják, hogy átfogóan vagy egy-egy szűkebb szakpolitikai területre fókuszálva mutassák be, hogy Magyarország hogyan élt az OECD-tagság nyújtotta lehetőségekkel, valamint hogyan hasznosította a szervezet révén nyert szakpolitikai tudást és ismereteket. Balogh László hozzátette, a főiskolásoknak és egyetemistáknak szóló pályázat annak a jubileumi programsorozatnak a része, amellyel hazánk a húszéves működés eredményeit kívánja bemutatni.

A pályázók az alábbi témák közül egy feldolgozására vállalkozhatnak:
1. Az OECD mint a Marshall Terv örököse és letéteményese: hogyan segítette Közép-Európában és Magyarországon a gazdasági átalakulás végrehajtását az 1990-es években?
2. Az OECD mint a globális együttműködés kiemelkedő színtere: hogyan járult hozzá és egészítette ki hazánk nemzetközi gazdasági-politikai integrációját az elmúlt 20 évben?
3. A 20 éves OECD tagságunk egy választott szakpolitika alapján történő értékelése (pl. általános gazdaságpolitika, pénzpiaci szabályozás, adópolitika, nemzetközi adózás, versenypolitika, környezetpolitika stb.)
4. Milyen átalakuláson ment át 1961-ben történt megalakulása óta az OECD, milyen gazdasági, társadalmi és környezeti kihívásokkal kell szembe néznie?
5. Az OECD jövője a multilaterális és globális intézményrendszerben, az OECD szerepvállalása a G7 és G20 együttműködésben.

Pályázni minimum 20, maximum 30 oldalas (egy oldal kb. 3000 karakter), magyar nyelven elkészített tanulmányokkal lehet. A pályázat kötelező eleme a magyar és idegen nyelvű irodalomjegyzék. Előnyt jelent, ha a szöveges elemzést hosszú távú visszatekintést nyújtó idősoros statisztikai adatok és grafikonok gazdagítják.

A tanulmányokat a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. április 15-ig várja az oecd-ntt@ngm.gov.hu e-mail címen. Kérjük a pályázókat, hogy a tanulmányukat tartalmazó elektronikus levél tárgyába ezt írják: "20 éve az OECD-ben - pályázat”.
A beérkezett pályaműveket a Nemzetgazdasági Minisztérium által felkért szakmai zsűri 2016. május 15-ig bírálja el. A nyertes pályázatok kihirdetésére ünnepélyes keretek között kerül sor.

A legjobb pályaművek készítői a következő díjazásban részesülnek:
1. díj: 3 napos tanulmányút 1 fő részére az OECD-be, Párizsba szóló repülőjegy és szállás biztosításával
2. díj: 150 ezer Ft értékű ajándékutalvány
3. díj: 100 ezer Ft értékű ajándékutalvány
A témánként legjobbnak ítélt pályaművek készítői különdíjban részesülhetnek.
A legjobb tanulmányokat az OECD Nemzeti Tanács Titkársága 2016 második felében külön kötetben megjelenteti, publikálásra kerülnek az OECD Nemzeti Tanács honlapján (http://www.oecd.kormany.hu), illetve profilba illő téma esetén a Statisztikai Szemlében.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum