Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram / HGCS-2014
Kiíró:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Határidő:
02/03/2015
Érvényes:
02/03/2015
Tárgymutató:
háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram / HGCS-201
Pályázhat:
magyarországi lakóhellyel rendelkező, elsősorban nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek kaphatnak. Amennyiben a nyugdíjas és a nagycsaládos magánszemélyek pályázati igénye nem meríti ki az adott régió támogatási keretét, abban az esetben az adott régión belül lakhellyel rendelkező bármely magánszemély nyújthat be pályázatot
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek energia megtakarítást eredményező cseréje alprogramban a pályázatok benyújtását a forrás kimerülése miatt 2015. február 2. napjával határozatlan időre felfüggeszti.
Az alprogramra 2015. február 3-án 16.00 óráig lehet pályázatokat benyújtani.PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
"Otthon Melege Program"
Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram
Pályázat kódszáma: HGCS-2014.

1. Előzmények - a pályázat célja
A pályázatkiírás célja energiamegtakarítást eredményező beruházás támogatása.

2. Pályázat tárgya
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM) pályázatot tesz közzé a háztartások energiahatékonyságának növelése meglévő háztartási nagygépek (hűtő/fagyasztó) új magas energiahatékonyságú hűtő/fagyasztó berendezésekre történő cseréjének támogatására.
A pályázattal elsősorban nyugdíjas / nagycsaládos magánszemélyek állami támogatással csökkentett vételáron (állami támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hűtő/fagyasztógép) beszerzésére.
Az NFM a pályázatkezelési feladatok ellátására az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-t (a továbbiakban: pályázatkezelő) jelöli ki.

3. Pályázat forrása
Az Épületenergetikai és energiahatékonysági célelőirányzat (17-20-35-3, ÁHT: 302791) fejezeti kezelésű előirányzat. A támogatás vissza nem térítendő állami támogatás formájában kerül folyósításra.
A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 627 100 000 Ft, azaz hatszázhuszonhétmillió-egyszázezer forint.

4. Támogatás igénybevételére jogosultak köre
Jelen pályázati forrásból támogatást magyarországi lakóhellyel rendelkező, elsősorban nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek kaphatnak. Amennyiben a nyugdíjas és a nagycsaládos magánszemélyek pályázati igénye nem meríti ki az adott régió támogatási keretét, abban az esetben az adott régión belül lakhellyel rendelkező bármely magánszemély nyújthat be pályázatot.

5. Támogatható tevékenységek köre, pályázat benyújtásának ideje
Jelen felhívásra háztartásonként és személyenként legfeljebb egy készülék cseréjére nyújtható be pályázat.
Kizárólag a pályázati portálon található "Regisztrált kereskedők listáján" szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi új háztartási készülékekre nyújtható támogatás:
- hűtőszekrény;
- kombinált hűtőszekrény;
- fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda.
A háztartási készülék cserével minimum 10%-os energia vagy minimum 20 kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérni (melyek a pályázat benyújtásakor a pályázati portál által automatikusan számított értékek).

6. A támogatható és nem támogatható költségek meghatározásának szabályai
Kizárólag a pályázati portálon megjelenő "HGCS katalógusban" szereplő termékre nyújtható állami támogatás.
Kizárólag a pályázati portálon (https://uszt-hgcs.hu) található "Regisztrált kereskedők listáján" szereplő kereskedőtől vásárolt termékre nyújtható állami támogatás.
A támogatott készülék házhozszállítási díja nem támogatott költség, a régi készülék átvételéért és elszállításáért azonban az új készülék házhozszállítása esetén kereskedő nem számíthat fel díjat.

7. A pályázattal elnyerhető támogatás
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.
A támogatás mértéke:
A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén a bolti ár 50%-a, de maximum 25 000 Ft / háztartási gép A++ és A+++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén a bolti 50%-a, de maximum 35 000 Ft / háztartási gép

8. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
A benyújtás módja
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (https://uszt-hgcs.hu) keresztül nyújthatja be a http://www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy.

9. Pályázatok bírálata
A pályázatok a benyújtás sorrendjében folyamatosan kerülnek feldolgozásra, majd a befogadás sorrendjében kerülnek felterjesztésre. A döntés szakaszos rendszerben történik.
Jelen pályázati forrásból elsősorban nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek részesülhetnek támogatásban. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén az NFM és a pályázatkezelő a honlapján hirdetményt tesz közzé, azt követően további pályázat nem nyújtható be, a pályázat nem véglegesíthető.
A pályázat határidő előtti lezárása esetén a lezárásról szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül benyújtott pályázatok még feldolgozásra kerülnek, ami nem jelenti, hogy ezen pályázatok támogatásban részesülnek.
A támogatás felhasználása a döntést követően kiállított Támogatói Okirat alapján történik. A vissza nem térítendő támogatásban részesülő Pályázók részére pályázatkezelő Támogatói Okiratot és az állami támogatás kereskedőre történő engedményezésére vonatkozó kétoldalúan aláírandó szerződést ("Engedményezési és teljesítési szerződés HGCS alprogramra") küld a pályázati portálon keresztül, elektronikus formában.
Az új háztartási gép fenntartását (üzemszerű használatát) 3 évig köteles a Pályázó biztosítani a Pályázói űrlapon illetve a Támogatói Okiratban rögzített magyarországi állandó lakcímen és/vagy tartózkodási helyen. A támogatás felhasználásával beszerzett eszközök a beszerzést követő 3. év végéig csak a Támogató előzetes jóváhagyásával idegeníthetők el. A fenntartási időszak kezdete: az új gép átvételének napja.

10. Az állami támogatás igénybevétele, folyósítása és a pályázat lezárása
A támogatás felhasználására Pályázónak a Támogatói Okirat elektronikus átvételét követően legfeljebb 30 napja van.
Az értesítések kézbesítési időpontjának a pályázati portálon küldött üzenethez kapcsolódó dokumentum megnyitásáról automatikusan generált visszaigazolását kell tekinteni. Ha az értesítés elektronikus alkalmazáson keresztül történő átvételének visszaigazolása a küldés napját követő 15 napon belül nem történik meg, a dokumentumot kézbesítettnek kell tekinteni.
Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása 2014. november 14-étől. A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra 2014. november 14-e és 2015. február 03-a között vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani.
A benyújtás menete: a Pályázati Útmutatóban részletezettek szerint.

11. Pályázati díj
A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

12. További információk
A pályázat benyújtásával kapcsolatban további részletes felvilágosítás az ÉMI Nonprofit Kft. alábbi elérhetőségein kérhető.
Hétfőtől csütörtökig: 8:00-16:15
Pénteken: 8:00-13:45
telefon: (+36) 1 372 6516
(+36) 1 372 6590
e-mail: pki@emi.hu
A pályázat benyújtásról további részletes információt a Pályázati Felhívás elválaszthatatlan részét képező Pályázati Útmutató tartalmaz.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató között eltérés mutatkozik, a Pályázati Útmutatóban foglaltak mérvadók.

13. A pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei
A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv internetes honlapjáról (http://www.emi.hu) érhetőek el.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje pályázathoz
KÖZLEMÉNY Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje pályázati lehetőségről
PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje pályázathoz
ŰRLAP MINTA - HGCS1 Pályázói űrlap
ŰRLAP MINTA - HGCS2 Nyilatkozati űrlapIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum