Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Hősök, felfedezők, újítók
Kiíró:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Határidő:
04/10/2016
Érvényes:
04/10/2016
Tárgymutató:
nívódíj múzeumok számára
Pályázhat:
múzeumok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

Pályázati felhívás
"Hősök, felfedezők, újítók" - Múzeumok Éjszakája 2016 nívódíj pályázatok múzeumok számára

2016-ban június 25-én rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a Múzeumok Éjszakáját.
Idén "Hősök, felfedezők, újítók" címmel hirdetjük meg a Múzeumok Éjszakája kiemelt tematikáját. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk saját értékeinkkel, és hogy büszkék legyünk azokra. Ezért esett választásunk erre a hármas témakörre. Még a legkisebb helytörténeti gyűjteményben is van egy helyi hős, vagy egy újító, esetleg felfedező, akire érdemes emlékezni, vagy újra felhívni a figyelmet. A művészet pedig időről időre megújul. Nem is gondolnánk, hány magyar újító tette le névjegyét a képző- és iparművészet asztalára. Bár a kiemelt tematika személyeket jelöl, lehetőséget ad a múzeumoknak arra is, hogy a szakterületükhöz kapcsolódó új szerzeményeiket, felfedezéseket, az új elméleteket, hőstetteket is be tudják mutatni, valamint azt is, hogy milyen folyamatok indultak útjukra az újítások által. A lehetőségek tárháza tehát nagyon színes, és bízunk benne, hogy a 2016-os kiemelt tematika is hozzájárul közös értékeinken nyugvó közösségi emlékezetünk gyarapításához.

Az eseményhez kapcsolódva az államtitkárság felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum négy kategóriában nívódíj pályázatot hirdet.
A kiírások célja a Múzeumok Éjszakáján résztvevő múzeumok ösztönzése, hogy a kiemelt tematikához illeszkedő, megújult programkínálattal, innovatív kezdeményezésekkel és a helyi identitást és kötődést erősítő programokkal várják a látogatókat június 25-én estétől kora hajnalig. A nívódíj pályázatok ütemezése lehetővé teszi, hogy az érdeklődők már a támogatott programokkal találkozhassanak a 2016-os Múzeumok Éjszakáján, sőt közönségszavazás keretében maguk is letehessék voksukat a legjobb hősökre, felfedezőkre és újítókra.

A nívódíjak összértéke 4 millió forint, azaz a nyertes, nívódíjas pályázatok kategóriánként 1 millió forint támogatásban részesülnek, amely a pályázatban foglalt program vagy kezdeményezés megvalósítását szolgálja.

Kategóriák:
- A múzeum hősei - a legjobb múzeumi program
- Felfedezők az éjszakában - a legtartalmasabb vendégmarasztaló programcsomag
- Újítóké a jövő - a kézzelfogható innováció megjelenése
- A közönség kedvence - a zsűri által kiválasztott, kategóriánként 5 pályázat indulhat a közönségdíjért, amelynek nyerteséről közvetlen szavazással a látogatók dönthetnek.

"A múzeum hősei - a legjobb múzeumi program" kiírásra olyan programokat várunk, amelyek a múzeumok küldetését és értékeit mutatják be közönségbarát módon. Így hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a látogatók is befogadókká váljanak, akik csak ritkán látogatnak el múzeumba. "Felfedezők az éjszakában - a legtartalmasabb vendégmarasztaló programcsomag" pályázatra azokat a pályaműveket várjuk, melyek megvalósítják a Múzeumok Éjszakája nem titkolt célját; a múzeumi programok mellett a társművészetek bevonásával olyan rendezvénytársulások együttműködésében megvalósuló programcsomagok kialakítását, amelyek sokszínűségükkel akár egy hosszú hétvégére is az adott településen vagy régióban marasztalják a közönséget, így lehetőséget adva az elmélyülésre és a turisztikai szempontok érvényesülésére.

"Újítóké a jövő - a kézzelfogható innováció megjelenése" - erre a kiírásra azokat a pályázatokat várjuk, amelyek újszerű eszközök bevonásával kívánják a múzeumpedagógiai és muzeológiai feladatokat ellátni mind a múzeumok éjszakáján, mind pedig a hétköznapokban.
Pályázók köre: A felhívásra a Múzeumok Éjszakán résztvevő, részvételi szándékukat a Kultúráért Felelős Államtitkárság felhívása nyomán regisztrált, muzeális működési engedéllyel rendelkező intézmények adhatnak be pályázatot. A nyertes pályázók programjai fél-fél oldal terjedelemben helyet kapnak a műsorfüzetben, és önálló rovatban a Múzeumok Éjszakája honlapján.

A szakmai zsűri tagjai: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Magyar Turizmus Zrt., a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által delegált képviselők.
További információk: A pályázati felhívás megtalálható a kormányzati oldalon (http://www.kormany.hu), a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum honlapján (http://www.skanzen.hu) és a további nagy múzeumszakmai portálokon.

A pályázatról további felvilágítás kérhető az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága Közgyűjteményi Főosztályán Dr. Török Petrától a 06 1 8961858-as telefonszámon vagy a petra.torok@emmi.gov.hu címen.
Beadási határidő: 2016. április 10. A közönség kedvencére június 1-12. között lehet szavazni. A nyertes nívódíjas pályázatokat bemutatjuk a Múzeumok Éjszakája bevezető sajtótájékoztatóján.

Az egyes kategóriák pályázati anyagait az alábbi címekre kérjük április 10-ig beküldeni:
A múzeum hősei: hosok-palyazat@ muzej.hu
Felfedezők az éjszakában: felfedezok-palyazat@ muzej.hu
Újítóké a jövő: ujitok-palyazat@muzej.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum