Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
HoCare2.0 projekt
Kiíró:
Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
Határidő:
08/31/2020
Érvényes:
08/31/2020
Tárgymutató:
idősek otthoni ápolását, gondozását segítő digitális fejlesztések
Pályázhat:
idősek otthonápolásához és gondozásához köthető, saját digitális, vagy IKT alapú termékeket/szolgáltatások fejlesztését tervező hazai KKV-k
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

HoCare2.0 projekt

Okos megoldásokra pályázhatnak a KKV-k
A HoCare2.0 projekt pályázat olyan digitális fejlesztésekre ösztönzi a KKV-kat, amelyek az idősek otthoni ápolását, gondozását segítik.
Európa lakossága gyorsan öregszik, ami folyamatos nyomást gyakorol az egészségügyi ellátó rendszerekre. Növekszik az igény arra, hogy az idősek és az őket gondozó/ellátói kör egyre nagyobb mértékben új, innovatív digitális termékeket használjon. HoCare2.0 projekt most egy pályázat keretében arra ösztönzi a Magyarországon bejegyzett KKV-kat, hogy az idősek otthonápolásához és gondozásához köthető, saját digitális, vagy IKT alapú termékeket/szolgáltatásokat fejlesszenek ki. A pályázati kiírás már elérhető a projekt vezető partnere, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) honlapján.

Tudta-e, hogy 2060-ra minden harmadik európai 65 évesnél idősebb lesz? Így válik majd az úgynevezett "ezüst gazdaság" a gazdasági szektor legdinamikusabban fejlődő iparágává. Az idősek számára fejlesztett szolgáltatások közül már most jelenleg is számos digitális alapú, amit ez a korosztály nem mer, vagy alig tud használni. Így egyre nagyobb az igény arra, hogy az időseket, mint felhasználókat bevonják a számukra kifejlesztendő termékek és szolgáltatások tervezési folyamataiba. Így biztosíthatóvá válik, hogy olyan új termékek/szolgáltatások fejlesztése valósuljon meg, amelyek speciálisan az idősek szükségleteit elégítik ki, és amelyeket az idősek valóban képesek használni.

"Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és külföldi projekt partnerei, innovációs és fejlesztési ügynökségek, különböző területi szintű hatóságok és szolgáltatók, együtt keresik a válaszokat az egészségügyi ellátó rendszer előtt álló kihívásokra. Egyetértünk abban, hogy az infokommunikációs technológiák hasznos eszközei lehetnek az otthonápoláshoz/és gondozáshoz köthető termékek és szolgáltatások minőségi fejlesztésének, amelyekkel egyaránt könnyíthető a végfelhasználók és az őket gondozók élete, továbbá javítható az életminőségük", nyilatkozta Csizmadia István, az ÁEEK Projektirányítási Igazgatóságának nemzetközi programjait menedzselő szakmai főtanácsadója.

A négyes (quadruple) hélix megközelítési módszer alkalmazásának előnyei
A négyes hélix szereplőivel történő együttműködésnek számos előnye van."A KKV-k közvetlenül és könnyen elérik célcsoportjaikat, a szakértők számára pedig direkt kapcsolat létesíthető a vizsgálandó speciális területtel. Mindehhez előnyként társul a felhasználói vélemények és visszajelzések, valamint a projekt partnerektől szerezhető közvetlen útmutatás és know-how átadása", folytatta Csizmadia István.

Az otthonápolás/gondozás területén alkalmazható megoldások szempontjából 6 kategóriát azonosítottak a quadruple hélix szereplők, amelyek lefedik a legfontosabb szükségleteket:
- kezeléssel/ellátással kapcsolatos szükségletek
- a napi életvitelhez kötődő tevékenységek
- az önellátáshoz kapcsolódó szükségletek
- szociális szükségletek
- érzelmi szükségletek
- informális szükségletek

Az egyes kategóriák számos további specifikus szükségletekre bonthatók, amelyekkel egyenként szükséges foglalkozni.
Pályázati felhívás KKV-k számára
A HOCARE 2.0 projekt vezető partnere a KDRIÜ pályázatot hirdetett az idősek otthonápolásához és gondozásához köthető, saját digitális, vagy IKT alapú termékeket/szolgáltatások fejlesztését tervező hazai KKV-k számára. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek a termékfejlesztési folyamatokat lényegesen megkönnyítik. Az új terméknek/szolgáltatásnak a fenti 6 azonosított szükségleti terület valamelyikére kell megoldást nyújtania.

A pályázatot 2020. 08. 31. 24.00. óráig lehet benyújtani.

A pályázat elbírálása és a pilot termékfejlesztés az ÁEEK és a KDRIÜ együttműködésével zajlik majd. Az elbírálást követően két KKV ingyen részt vehet a közös értékteremtés módszerével és a négyes hélix képviselőinek közreműködésével megvalósuló pilot termékfejlesztésben. A pályázat célja piacra kihelyezési idő lényeges lerövidítése mellett legalább két piacképes termék/szolgáltatás létrehozása. További információ:
http://www.kdriu.hu/okos-eszkoz/index.php
http://www.kdriu.hu/okos-eszkoz/palyazati-feltetelek-es-szabalyok-hocare2-0.pdf
kapcsolattartó: Bende Csaba, projektmenedzser e-mail: csaba.bende@kdriu.hu

A HoCare2.0 projektről
A HoCare2.0 projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programme finanszírozza. A programban a közép-európai régió 11 projekt partnere működik közre 6 különböző országból (Magyarország, Olaszország, Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Németország) Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló program innovatív otthonápolási/gondozási megoldások fejlesztésére ösztönzi a közép-európai régió közegészségügyi hatóságait, egészségügy közszolgáltató intézményeit, valamint üzleti alapon működő szolgáltatóit. A KKV-k, közszolgáltatók, kutatási intézmények és a végfelhasználók bevonásával így minőségi változásokat indíthatnak el a régióban.

Az új Hocare 2.0 projekt az ÁEEK számára a 2018-ban hazai forrásból megvalósítani tervezett alapellátási programhoz kapcsolódó otthoni szakápolás, valamint az egynapos sebészet és más, a fekvőbeteg ellátás időtartamát lerövidítő ellátások szempontjából kínál majd hosszabb távon hasznosítható eredményeket.

További információ kérhető a projektről:
Csizmadia István, szakmai főtanácsadó Email: csizmadia.istvan@aeek.hu
Projekt honlap: ÁEEK Hocare 2.0 oldalon
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/HoCare2.0.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum