Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj
Kiíró:
NOVOFER Alapítvány
Határidő:
03/31/2012
Érvényes:
03/31/2012
Tárgymutató:
ösztöndíj, Diplomamunka
Pályázhat:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem informatikus és villamosmérnök hallgatói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>


A tavaszi félévben is meghirdették a Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj Pályázatot a MAVIR támogatásával

A Gábor Dénes szellemi örökségét ápoló szervezet, a NOVOFER Alapítvány a 2011/2012-es tanév tavaszi félévében ismét meghirdette a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) ZRt. támogatásával zajló Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj Pályázatot.

A négyszázötvenezer forint összdíjazású pályázatra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem informatikus és villamosmérnök hallgatói nevezhetnek. Jelentkezni az alap- és mesterképzésen írt szakdolgozatokkal, illetve diplomadolgozatokkal lehet. A jelentkezési határidő 2012. március 31., míg a dolgozatokat május 15-ig kell elektronikus formában és nyomtatva is elküldeni a NOVOFER Alapítványhoz.

A jelentkezők a következő három kategóriában nyújthatják be munkáikat: a fenntartható fejlődés, a villamos-energia gazdálkodás informatika és műszaki fejlődés adta lehetőségek kihasználása, valamint a környezet védelmét szolgáló megoldások.

A fő kategóriákon belül tíz témakört jelöltek meg a szervezők, amelyek a következők:
- árampiaci aukciók (áramtőzsde) informatikai megoldásai,
- okos hálózat,
- kritikus infrastruktúrák védelme,
- e-metering elektronikus mérés,
- alternatív, illetve megújuló energiaforrások,
- elektromos hajtású közlekedési eszközök,
- kisfogyasztói energiatárolás (akkumulátorok, 12 V-os LED technológia),
- környezettudatos villamosenergia-felhasználást segítő, támogató, népszerűsítő módszerek,
- fogyasztói viselkedés befolyásolására alkalmas eszközök az optimális energiafelhasználás érdekében,
- villamosenergia-hálózatok üzembiztonságának növelése.

A díjak megosztásáról a bíráló bizottság dönt majd. A beadott diplomamunkákat Dr. Gyulai József, a NOVOFER Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint a résztvevő egyetemek oktatóiból és a MAVIR szakembereiből álló szakmai bíráló bizottság bírálja el.

A pályázatok elbírálásában előnyt jelent az eredetiség, a meggyőző szakmai érveken alapuló önálló véleményalkotás, a kezdeti új tudományos eredmény, az idegen nyelven is dokumentált, részben vagy teljesen külföldön elkészített diplomamunka dolgozat.

A Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj Pályázatról további információ a http://www.novofer.hu/alapitvany/ weboldalon található.

A NOVOFER Alapítványról
Az 1989-ben alapított NOVOFER Alapítvány célja a holográfia elméletének kidolgozásáért 1971-ben Nobel-díjjal kitüntettet magyar tudós, Gábor Dénes szellemi örökségének ápolása. Az Alapítvány kuratóriuma évente ítéli oda a Gábor Dénes-díjat amellyel a névadó életpályájával szimbolizált innovatív magatartást valamint a széles értelemben vett innovációs folyamatban eredményesen tevékenykedő tudósok és mérnökök teljesítményét ismerik el. A díjat, amelyet az utóbbi években a közélet és a kultúra vezető személyiségei jelenlétében a Parlamentben adnak át, 2011-ig 157 szakembernek ítélték oda. A NOVOFER Alapítvány 2007-ben elnyerte a Kármán Tódor-díjat azon eredményeiért, amelyet az innovációban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek elismerése valamint a közép- és felsőfokú képzésben résztvevő fiatalok támogatása terén ért el.

A MAVIR-ról
A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MAVIR ZRt.) nagy hagyományokkal bíró, jelentős tapasztalattal rendelkező fiatal szervezet. A hagyomány, tapasztalat és a fiatalság ebben az esetben nem mond ellent egymásnak: a MAVIR létrehozását megelőzően az Országos Villamos Teherelosztó 1949 novembere óta látta el a rendszerirányítás műszaki feladatait. 2006. január 1-jétől pedig az integrált átviteli rendszerirányító (Transmission System Operator - TSO) létrejöttével az Országos Villamostávvezeték Rt. (OVIT Rt.) Üzemviteli Igazgatósága és a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) Hálózati Igazgatósága átkerült a rendszerirányítóhoz. A felkészült, szakmáját szerető és azt magas szinten művelő szakembergárda része lett a MAVIR-nak, amely több mint a régi teherelosztó volt: ma már a MAVIR
- gondoskodik a magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáról, a szükséges tartalékokról az erőművekben és a hálózaton,
- felügyeli és gyarapítja a hálózati vagyont, elvégzi a megfelelő, üzembiztos ellátáshoz szükséges felújításokat, karbantartásokat és fejlesztéseket,
- biztosítja a villamosenergia-piac zavartalan működését, további bővítését, az egyenlő hozzáférést a rendszerhasználók számára,
- összegzi a villamosenergia-ellátás szereplőitől kapott adatokat,
- tájékoztatja a piac szereplőit, hogy ne köttessenek megvalósíthatatlan szerződések,
- összehangolja a magyar villamosenergia-rendszer működését a szomszédos hálózatokkal,
- koordinálja a nemzetközi szakmai együttműködéseket,
- a jövőbe tekintve elkészíti a hálózatfejlesztési stratégiát és javaslatot tesz az erőműpark fejlesztésére.

További információk:
Korsós Kata, Live PR
Tel.: (1) 225 7835
e-mail: korsos@livepr.hu
http://www.novofer.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum