Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat
Kiíró:
Tinta Könyvkiadó
Határidő:
03/13/2020
Érvényes:
03/13/2020
Tárgymutató:
könyvtárbővítés, Lőrincze Lajos
Pályázhat:
minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat, 2020

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új kézikönyveivel, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét, pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új kézikönyvek, szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
1. Magyar értelmező alapszótár diákoknak (Újdonság) 2. Szólások, közmondások eredete (Ismét kapható) 3. Nagy magyar tájszótár 4. Magyar ellentétszótár 5. Régi szavak szótára 6. Magyar nyelvtan 7. Magyar nyelv 8. Idézetvadász I. (Újdonság) 9. Idézetvadász II. (Újdonság) 10. Idézetvadász III. (Újdonság) 11. Itt van a kutya elásva! 12. Mi a szösz? 13. Magyar szókincsbővítő diákszótár 14. Mondjuk helyesen! 15. Találós kérdések 16. Miért értjük félre egymást? 17. Magyar szavak története 18. Nyelvek és írások (Újdonság) 19. Német ugródeszka (Újdonság) 20. Pincérszótár (Újdonság) 21. Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal 22. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv I. (Ismét kapható) 23. Top 2000 magyar szó 24. Magyar–angol szólásszótár 25. Szóalaktani elemzések munkafüzet (Újdonság) 26. A tulajdonnevek helyesírása 27. Gyakorlati szövegalkotási munkafüzet (Újdonság) 28. Hasonlatok munkafüzet 29. Helyesírási munkafüzet 30. Nyelvjárástani munkafüzet 31. Szavak eredete munkafüzet 32. Szólások és közmondások munkafüzet (Ismét kapható) 33. Szövegalkotási és szövegértési munkafüzet 34. Fundi a nagymamánál 35. Shakespeare-mesék 36. Magyar motívumok kifestőkönyve 37. Magyarországi lepkék kifestőkönyve 38. A világ lepkéinek kifestőkönyve 39. Jézus és a démonok imája

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak a kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy oktatási intézmény 20 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 20 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatra 2020. február 3-tól 2020. március 13-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló könyvtár, intézmény a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2020. március 31-ig elküldi a megrendelt szótárakat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható a http://www.tintakiado.hu honlapon.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető a http://www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről is.

A kitöltött pályázati adatlapot juttassa vissza a TINTA Könyvkiadóba postán vagy e-mailben:
TINTA Könyvkiadó 1116 Budapest, Kiskőrös u. 10.
E-mail: tinta@tintakiado.hu
A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás: TINTA Könyvkiadó Tel.: (1) 371-05-01
Kérjük, jól olvashatóan töltse ki az adatlapot!

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum