Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Vallásszabadság Emlékművének megvalósítása
Kiíró:
Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa
Határidő:
07/31/2017
Érvényes:
07/31/2017
Tárgymutató:
Vallásszabadság Emlékművének megvalósítása
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

Pályázati felhívás a Vallásszabadság Emlékművének megvalósítására

A pályázat célja:
A Tordai Országgyűlés 1568. január 13-án hozott vallásügyi ediktumának, a vallásszabadság törvénye kihirdetésének emléket állító köztéri alkotás elkészítése.

Az emlékmű várható helyszíne
A képzőművészeti alkotás javasolt helyszíne a tordai római katolikus templom (Köztársaság tér 1 szám/Piața Republicii nr. 1,) déli homlokzatának nyugati térfelén található, magas fákkal beültetett, trapéz alakú zöldövezet (helyszínrajz 1. számú. melléklet; fotódokumentáció 2. számú melléklet; vallásszabadság törvénye - összefoglaló 3. számú melléklet, támpontok a köztéri alkotás elhelyezésére vonatkozóan 4. számú melléklet).

Az alkotással kapcsolatos szempontok és elvárások
Az alkotás a vallásszabadság eszményét kell megjelenítse (3. számú melléklet) Az emlékművel kapcsolatosan nincsenek formai és tartalmi kikötések, azonban előnyt élveznek a helyszín adottságait figyelembe vevő, nonfiguratív, érvényes kortárs művészeti nyelvezetnek megfelelő alkotások. Az emlékműnek illeszkednie kell az épített és természeti környezethez.
Az anyag szabadon választható, de előnyt élveznek a fémből (különös tekintettel a bronzra és az acélra), illetve a kőből (különös tekintettel a homokkőre és márvány) készült alkotások.
Az alkotás mérete 2-4 méter lehet.

A pályázattal kapcsolatos további tudnivalók
Az alkotás tervének az elkészítése és kivitelezése céljából a Magyar Unitárius Egyház nyílt pályázatot hirdet.
A pályázaton olyan alkotóművész vehet részt, aki vállalja a pályázati kiírás feltételeit.
A kivitelezésre kerülő pályamű kiválasztása két lépésben történik. A beérkezett pályaművek esetén a legjobb három közül kerül kiválasztásra a kivitelezendő alkotás.

A pályamunkák benyújtásának határideje: 2017. július 31.
(A pályamunkákat személyesen a Magyar Unitárius Egyház székhelyén - Kolozsvár, 1989. december 21. utca 9. szám, vagy postai úton (levelezési cím: 400105 Kolozsvár / Cluj-Napoca, postafiók 24., Románia) lehet benyújtani.

A pályamunkák benyújtásának követelményei (tartalmi követelmények, benyújtandó dokumentumok):
Látványterv: legalább négy (4) nézetből készült rajz, fotó, fotómontázs, kollázs vagy animáció, amelyek közül legalább egy nézeten az alkotás főbb méretei egyértelműen feltüntetésre kerülnek (szoborméret és a műalkotás befoglaló méretei). A terveket A4-es méretben kérjük beküldeni.
Műleírás: a mű anyagának, kivitelezési technikájának pontos leírása, költségbecslés, a 2017. november 15-re kitűzött átadáshoz igazított ütemterv.
Tekintettel arra, hogy a pályázó személye az elbírálás alatt titkosított, a beadott pályamunkán nem szerepelhetnek az alkotó kilétére utaló információk vagy jelek. Az elbírálás alatt a pályamunkák megszámozva fognak szerepelni.

Eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatásának várható időpontja: 2017. augusztus 15.

A nyertes pályaművek esetén benyújtandó további dokumentumok:
Makett: a helyszínre tervezett műalkotás M=1:5 léptékű fehér színű makettje
Költségbecslés: a megvalósítás részletes költségbecslése
Látványterv: 3 különböző nézetből, A3-as méretben, és legalább 4 nézetből készült fotó, amelyek közül egy nézeten az alkotás főbb méretei egyértelműen feltüntetésre kerülnek (szoborméret és a műalkotás befoglaló méretei)
Műleírás: a művek anyagának, technikájának pontos leírása
Elhelyezés: a mellékelt helyszínrajzba beillesztett szobor helyzete A3-as méretben
Részletes ütemterv a megvalósítás függvényében (határidő: 2017. november 15.)

A műalkotás elkészültének végső határideje: 2017. november 15.

Díjazás:
Az első forduló első helyezettje 2000 euró, a második 1000 euró, a harmadik pedig 500 euró pályadíjban részesül. Az első három helyezett pályaműből kerül kiválasztásra a megvalósítandó alkotás.

Elbírálás:
A pályaműveket a Magyar Unitárius Egyház és a Barabás Miklós Céh képviselőiből felállított bizottság bírálja el. A bíráló bizottság döntéséről a Magyar Unitárius Egyház írásban értesíti valamennyi pályázót.

Egyéb feltételek:
A mű megvalósítására kizárólag érvényes és eredményes pályázat esetén kerülhet sor. A kivitelezésre vonatkozóan a Magyar Unitárius Egyház a kiválasztott alkotás szerzőjével szerződést köt, amiben megállapodnak az alkotás megvalósításának a feltételeiről, a mű kivitelezésére csak ezt követően kerülhet sor.
A pályázat kiíró fenntartja magának a pályázat eredménytelenné nyilvánításának a jogát.
A pályázónak nyilatkozni kell arról, hogy a benyújtott pályaművel korábban részt vett-e más pályázaton, illetve részben vagy egészben megvalósult-e a benyújtott pályamunkája.
Egy alkotó akár több erre a célra készített pályaművel is jelentkezhet.
Az elhelyezéshez szükséges engedélyeket Torda Városi Önkormányzata adja ki, az ezzel kapcsolatos kérelmet a Magyar Unitárius Egyház kezdeményezi, illetve a szükséges adminisztratív kéréseket ellátja.
A pályázati kiírás formai és tartalmi feltételeinek nem megfelelő, valamint a határidő után érkezett pályamunkák nem kerülnek elbírálásra.

A pályázattal kapcsolatos további részletes információk Bálint Róbert Zoltán előadó-tanácsostól kérhetők a fohatosagihivatal@unitarius.org elektronikus postacímen vagy a +40-264-593236 vagy +40-747-087901 telefonszámokon.
http://www.unitarius.org

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum