Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
VII. Biatorbágy Fotópályázat
Kiíró:
Biatorbágyi Fotóklub Egyesület
Határidő:
09/25/2018
Érvényes:
09/25/2018
Tárgymutató:
fotópályázat, Biatorbágy
Pályázhat:
minden amatőr és profi fotós
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

VII. Biatorbágy Fotópályázat – 2018

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2012, 2015 és 2017 címet elnyert Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdet Biatorbágy címmel. A pályázatot a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége is támogatja.

Pályázati feltételek:
1. A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

2. Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.

3. A pályázati anyagokat a pályázók REGISZTRÁCIÓ UTÁN tölthetik fel a Biatorbágyi Fotóklub fotópályázati oldalára: http://bia-contest.hu/, JPG formátumban, sRGB színmódban. (Az oldal 2018. szeptember 1-jétől él.)

4. A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 3 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség. A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.)

5. A feltöltendő állomány FÁJLNEVE tetszőleges (mert a rendszer átnevezi a fájlokat), de csak az angol abc betűi, számok, kötőjel és alsóvonal használhatók (á, é, í, ó, ő, ű betűk nem, SZÓKÖZ SEM és más írásjelek: %, !, ? stb., illetve grafikai karakterek sem).
A feltöltéskor kell megadni a KÉPCÍMet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és SZÓKÖZ IS) használandók. (Ne használjanak csupa nagybetűt!) A képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tiltott a szerző nevét vagy kép sorszámát megadni.

6. A pályaműveken (pl. vízjel) és a képcímben semmilyen jelzés nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

7. A képfeltöltéskor a Biatorbágy (C) kategóriánál a Megjegyzés ablakban kérjük megadni a képek készítésének helyét vagy biatorbágyi kötődését.

8. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a BFE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

9. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület a pályázónak.

10. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével, a kiállítás anyaga később elérhető lesz a http://www.biatorbagyifotoklub.hu oldalon és a pályázatról készülő katalógusban. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a BFE csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

11. A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek

12. A zsűrizés kétkörös, első kör: a kiállításra kerülő képek pontozása (1–10 pont), második kör: az élen végzett tíz-tizenöt képből választja ki a zsűri a díjazott képeket. A döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

12. Kategóriák:
A. Színes (kötetlen)
B. Monokróm (kötetlen)
C. Biatorbágy (színes vagy monokróm). A képek fejezzék ki a "biatorbágyiságot" a fotóművészet eszközeivel. Biatorbágy kategóriába beletartozik Biatorbágy és testvérvárosai (Herbrechtingen, Gyergyóremete, Kiti, Alistál, Nagydobrony). A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a "Biatorbágy" kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a város gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Biatorbágyot, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Biatorbágyról elszármazott híres embereket, vagy biatorbágyiak a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Biatorbágyot. A pályázni kívánók a klub honlapján a felkészülésüket segítő információkat is találhatnak.

Zsűritagok:
1. Papp Elek, FIAP/d2, MFIAP, E-MAFOSZ
2. Szabó Béla, EFIAP, E-MAFOSZ/g, ES-MAFOSZ
3. Kerekes István, FIAP/d2, A-MAFOSZ/p

Nevezési díj:
- A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 2000 Ft.
- A nevezési díj K&H Bank Zrt.10403208-50526572-85771002 számra utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a "Pályázat 2018" megjegyzés.)

Díjazás
Kötetlen kategóriák:
- I–III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom

Biatorbágy kategória
- I. hely: 30 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom
- II. hely: 20 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom
- III. hely: 10 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom

Különdíjak: Könyvjutalom
Legjobb alkotó: 50 ezer Ft ajándékutalvány és MAFOSZ-plakett

Naptár:
- Képfeltöltési határidő: 2018. szeptember 10–szeptember 25.
- Zsűrizés határideje: 2018. október vége.
- Értesítés az eredményről: 2018. november 1.
- Elfogadott képek nagy méretben küldése: 2018. november 5.
- Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2018. november eleje., Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.

Támogatók:
A fotópályázatot támogatja Biatorbágy Város Önkormányzata, MAFOSZ, a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.
http://www.biatorbagyifotoklub.hu/biatorbagy-fotopalyazat.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum